שתף קטע נבחר

עיתון גרמני: "מקור ישראלי הודה בחיסול באיראן"

ה"דר שפיגל" דיווח מפי מקור מודיעיני ישראלי כי ההתנקשות במדען הגרעין האיראני בוצעה בידי המוסד בראשותו של המפקד החדש, תמיר פרדו. עוד פורסם כי המוסד מתנגד לקריאות גוברות מצד חיל האוויר לתקוף באיראן: "זה עניין של יוקרה"

ההתנקשות במדען הגרעין האיראני בשבוע שעבר בטהרן היתה הפעולה הפומבית הראשונה של ראש המוסד תמיר פרדו , מאז נכנס לתפקידו בתחילת השנה - כך דיווח אמש (יום ב') אתר האינטרנט של המגזין הגרמני הנחשב "דר שפיגל", בהסתמך על מקור בקהילת המודיעין הישראלית. הכתבה סוקרת את סדרת ניסיונות ההתנקשות במדעני גרעין איראניים בשנה וחצי האחרונות, ומצביעה על המוסד כארגון העומד בראש המאבק הישראלי נגד פיתוח פצצת גרעין על ידי טהרן.

 

 

על פי דיווחים, המדען נרצח ביריות בשבת שעברה בעת שהוביל את בתו לגן הילדים. לפי התקשורת באיראן, שני חמושים היו מעורבים בפעולה, והם נמלטו על אופנוע.

"זו היתה הפעולה הפומבית הראשונה של ראש המוסד החדש תמיר פרדו", אמר גורם עלום שם בקהילת המודיעין הישראלית לכתבת המגזין בביירות, אולריקה פוץ. לאחר מותו, נחשף כי הוא היה מעורב בפיתוח מתגי-הפעלה לפצצה גרעינית, ועבד במרכז מחקר גרעיני בצפון טהרן.

 

לאחר החיסול נפוצו דיווחים סותרים על זהותו של הנרצח. בתחילה דיווחה התקשורת הממלכתית כי הנרצח הוא פרופסור לפיזיקה בשם דריוש רזאי, אך לאחר כמה שעות נטען כי מדובר למעשה בדריוש רזאינג'אד, סטודנט לאלקטרוניקה. מספר ימים לאחר הלוויתו של רזאינג'אד אמרו גורמים הקשורים לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית כי הוא הנרצח וכי עסק בפיתוח מתגים. על פי הדיווח הנוכחי ב"דר שפיגל", המדען הוא פרופ' רזאי, שאכן לא נראה בציבור מאז האירוע.

 

"המוסד מקבל תקציבי ענק" 

ההתנקשות ברזאי מצטרפת לחיסולו של מסעוד עלי מוחמדי, אחד מבכירי המדענים האיראניים שעבדו על תוכנית הגרעין החשאית של טהרן, בינואר 2010, ולהתנקשות במאג'יד שאהריארי, פרופ' לפיסיקה גרעינית, בנובמבר 2010. מומחה גרעין נוסף, פארידון עבאסי, ניצל מניסיון התנקשות נגדו באותו היום.

 

לפי המקור המודיעיני שצוטט על ידי ה"דר שפיגל", המוסד עומד בתקופה האחרונה בפני קריאות הולכות וגוברות של קצינים בחיל האוויר הישראלי, התומכים בהתקפה אווירית על מטרות הקשורות לתוכנית הגרעין האיראנית. נכון לעכשיו, מדווח המגזין, ידו של המוסד על העליונה, בשל הצלחתו בעיכוב פרויקט הגרעין האיראני.

 

"זהו גם עניין של יוקרה בין ארגונים", מצוטט המקור המודיעיני הישראלי,

"כל עוד המוסד מוביל את המאבק נגד הגרעין האיראני - הוא מקבל תקציבי ענק".

 

בתגובה לרצח האשימה טהרן את ישראל וארה"ב בחיסול אנשיה ואף הגישה מכתב ברוח זו למועצת זכויות האדם של האו"ם בשבוע שעבר, בו דרשה לפתוח בחקירת האירוע. "מועצת הביטחון של האו"ם עורכת רשימה של המדענים שלנו, ואז טרוריסטים שמקבלים כסף מה-CIA ומהמוסד הורגים אותם. זה משחק ברור מאוד ויש לנקוט פעולה נחרצת בנוגע לכך", כתב מזכ"ל המועצה העליונה של איראן לזכויות אדם, ג'וואד לריג'אני, במכתב שהועבר לנציבת מועצת זכויות האדם בג'נבה, נאבי פילאי.


פורסם לראשונה 01/08/2011 23:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופ' רזאי. ה"דר שפיגל" מציין את שמו כנרצח
רזאינג'אד. טהרן טענה כי הוא הנרצח
מומלצים