שתף קטע נבחר
צילום: index open

לאכול נכון: לביבות קינואה סלק

לא קלים חייה של טבחית מקצועית כאלומה בליליוס שלמרות האוכל הרב מסביבה מוצאת את עצמה אוכלת כריכים איומים וחסרי טעם. כדי לפנק את עצמה היא מכינה לביבות קינואה וסלק

כבר שנים שאני אוכלת קינואה כדרך קבע, זה התחיל ונמשך עם הניסיון של שיטת הטיפול הנטורופתית "קינגסטון קליניק", ואני מבשלת אותה בצורה שונה ממה שכל שף/בשלן יספר לכם שהוא מבשל. בינינו, הקינואה היא לא איזה מעדן, היא טעימה בתנאי שיודעים א. איך לבשל אותה, ב. אלו תוספות להוסיף לה, ו-ג. להבין שאתה מכניס לגוף אוצרות של בריאות.

 

מתוקף היותי מה שאני מכנה בפני המשפחה והחברים "טבח שהולך לישון רעב", אני מוצאת את עצמי אוכלת לא מעט כריכים סוג "בייייפ" ומידי פעם מפנקת את עצמי בבתי קפה. ישנו בית קפה מסוים שמגיש בארוחה העסקית שלו סלט קינואה עם סלק וטחינה שפשוט התמכרתי אליו ומשם בא לי הרעיון להכין את הלביבה הבאה. תשאלו אותי למה לביבה? כי אם אני נאלצת לאכול כריכים סוג "בייייפ" אז עדיף שאפנק את עצמי בכמה לביבות שישבו לי במקרר, כמו לביבות קינואה סלק, קופסה קטנה של טחינה פיקנטית ואיזה לחם להכין לי ממנו כריך בעת ישיבה מול הטלוויזיה בזמן שאני מזדהה עם כל המחאות- מחאת העגלות, הקוטג' ומחירי הגבינה מרקעי השחקים, הדלק המופקע, שביתות הרופאים, העובדים הסוציאליים הזועמים, מצוקת העצמאים והמנוחה שהרגליים שלי כל-כך רוצות בסוף היום.

 

אז עשו לכם אתנחתא קצרה, הכינו לכם לביבות קינואה עם סלק ועשבי תיבול, תנשנשו אותם ככה סתם כשדלת המקרר פתוחה, או ליד הטלויזיה, או שאתם עוד עובדים על המחשב, ותאמינו לי שהלביבה תפנק אתכם למחרת.... אתם יודעים, בשירותים.

 

לביבות נוספות שהולכות מצוין עם כריכים:


במקום לחם תאכלו לביבות (צילום: אריה פקר) 

 

לביבות קינואה סלק ועשבי תיבול אפויות

המרכיבים (ל-30 יחידות):

1 כוס קינואה

1 כוס מים

1/2 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

3 סלקים בינוניים

6 כפות פירורי לחם (עדיפות מקמח מלא)

1 גזר מגורד

1/2 צרור כוסברה קצוצה (לא חובה למי שלא אוהב)

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

5 גבעולים בצל ירוק קצוץ דק

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית גרגרי כוסברה טחון

3 ביצים - מומלץ ביצי חופש

3-4 כפות שמן זית

2 ניירות אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הקינואה במים עם מסננת דקה ומעבירים לסיר. מוסיפים, במדויק, כוס מים אחת, 1/2 כף שמן ו-1/2 כפית מלח ומרתיחים כשהסיר סגור. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש להכי נמוכה ומבשלים למשך 20 דקות. מכבים את האש ורק אחרי 5 דקות פותחים את המכסה ו"פותחים", על-ידי ערבוב במזלג, את פתיתי הקינואה. מצננים. ניתן להכין כמה שעות קודם.
  2. מנקים היטב את הסלק, מעבירים לסיר, מכסים במים ובמכסה. מבשלים עד לרתיחה, משאירים להתבשל 5 דקות במשך הרתיחה ומכבים את האש. משהים את הסלק במים החמים כ-10 דקות. הסלק לא אמור להיות רך אלא להתרכך מעט.
  3. מקלפים את הסלק ומגררים במגררת הגסה.
  4. מגררים את הגזר (אין צורך לקלפו) ומעבירים לקערה יחד עם הסלק המגורר.
  5. קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הירוק ומוסיפים לקערה עם הסלק והגזר. מוסיפים את הקינואה, התבלינים, פירורי הלחם והביצים ומערבבים. במידה והעיסה רטובה מאוד מוסיפים מעט פירורי לחם (בלי להגזים), העיסה צריכה להיות יחסית יציבה אך לא יבשה.
  6. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהעיסה (בערך כמות של 1 כף בהריון חודש שישי) - הדרך הנכונה היא ליצור מעין תערובת דחוסה במרכז כף היד כך שכל החומרים יתאחדו ומניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן ב-2-3 כפות שמן זית (מומלץ להכין 2 תבניות מרופדות מראש). אין צורך בלעצב את הלביבה, היא רק צריכה להיות דחוסה מספיק כדי שבזמן האפייה היא לא תתפרק. חוזרים על הפעולה עד גמר כל העיסה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כ-30 דקות.
  8. מומלץ לאכול את הלביבה עם טחינה ביתית פיקנטית.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לביבות סלקינואה
צילום: אריה פקר
מומלצים