שתף קטע נבחר

הנפילה של משפ' אבוטבול: "לא נשאר מי שיגיב"

בשבוע שאחרי רצח פרנסואה, הסכסוך העסקי עם משפחת קראג'ה הוביל למכירת המאפייה של אבוטבול במרכז נתניה: "בת האיכר" הפכה ל"בית השייח"

סופו של עידן במלחמות העבריינים בנתניה: שבוע מאז הרצח של פרנסואה אבוטבול, ראש משפחת הפשע מנתניה, אך הרוחות בעיר עדיין לא נרגעו. בבית העסק שהיה שייך למשפחה באזור התעשייה תלויה מודעת אבל על שמו, ובמאפייה שהייתה שייכת למשפחה שידעה ימים טובים יותר, תלוי כעת שלט של משפחת קראג'ה המתחרה: "טאבון בית השייח".

 

השלט שמתנוסס על מה שהיה פעם ''טאבון בת האיכר'' מעיד יותר מכל על הנפילה של משפחת אבוטבול. אחרי הרצח של פרנסואה, אומרים תושבים בעיר, לא נותר למשפחה מי שינקום. "האב פליקס שעמד בראש המשפחה חוסל לפני תשע שנים בפראג ומאז היא רק מידרדרת. אסי בכלא, פרנסואה נרצח, ומי שנשאר בחוץ זה צ'רלי שאף הוא ניצל מניסיון חיסול. לא נשאר מי שינקום, מי שיגיב".


ההידרדרות החלה הרבה לפני הרצח (צילום: עידו ארז)

 

מקורב למשפחת אבוטבול סיפר כי לפרנסואה לא חסרו סכסוכים עם ארגוני פשיעה אחרים. "היו 5,000 בני אדם שלא אהבו אותו", אמר המקורב, "ביום שהוא נרצח הרבה אנשים הרימו כוסית למוות, לא לחיים".

 

גם המקורב למשפחה סבור כי החיסול של פרנסואה החל למעשה הרבה לפני שהקליעים של המתנקש פגעו בו בעת שתדלק את רכבו בחבצלת השרון. "חיסלו אותו עוד קודם כשהציתו את רשת המסעדות והמאפה שלו שפעלה בעיר והכניסה לו כסף רב", אמר המקורב, "המסעדה באזור התעשייה הייתה ספינת הדגל, מדפסה של כסף, והיא נשרפה ולא שופצה".

 

פרט למסעדת "בת האיכר", היה לאבוטבול בית מאפה במרכז העיר. "הסניף הראשון של 'הטאבון בת האיכר' נפתח קודם והוא הכניס משפחת פשע מהמרכז בתור שותפים שלו", סיפר המקורב, "המשפחה השקיעה כסף רב בשיפוץ ובציוד, אבל לפני פתיחת הסניף המשופץ פרץ סכסוך ביניהם והם לקחו את הציוד שהשקיעו". הסכסוך בין הצדדים נותר בעינו.  


הכל השתנה עם כניסת משפחת קראג'ה. השלט החדש (צילום: עידו ארז)

 

בשנים האחרונות הרגישו בנתניה מתח תמידי באוויר בין המסעדה ובית המאפה ''בית השייח'' שהוקמה באזור התעשייה לפני המסעדה של אבוטבול. במסגרת היריבות העסקית עברה בית השייך אירועים רבים של התנכלות, כולל הצתות, רימונים ואף ירי ופציעת בעלי בית השייך ואנשים נוספים שהיו במקום.

 

השלט שמעיד יותר מכל על התדרדרות המשפחה

התמונה החלה להשתנות עם כניסת משפחת קראג'ה לבית השייח. משפחת קראג'ה, משפחת פשע שהורחקה מלוד לאזור השרון על-ידי המשטרה, רכשה לאחרונה גם את סניף בת האיכר במרכז העיר, והציבה במקום שלט של בית השייח. ''השלט הקטן הזה ומודעת האבל על מותו של פרנסואה בסניף באזור התעשייה מעידים יותר מכל על נפילת משפחת אבוטבול", אמר המקורב. "נוצרה מציאות חדשה, בנתניה בפרט ובכל הארץ בכלל, והעידן החדש שהחל לפני תשע שנים עם הירצחו של פליקס נמצא בשלבים מתקדמים וסופיים".

 

ראובן סומך, רכז המודיעין לשעבר במשטרת נתניה ומרחב שרון, שנחשב בעבר לאימת העבריינים בעיר, מכיר את משפחת אבוטבול עוד מימיה הראשונים, לפני שהוגדרו ארגון פשיעה. לדעתו הרצח של פרנסואה היה צפוי מראש. ''הכל היה ברור וכתוב, וזה היה רק עניין של זמן".

 

לאחר שפרנסואה השתחרר מהכלא בדצמבר האחרון, נעשתה סולחה בינו לבין ריקו שירזי. "כששמעתי שהייתה סולחה הבנתי למה זה יוביל", אמר סומך והוסיף: "לא כואב לי עליו כואב לי רק על האם אסתר שאיבדה בעל, חתן ועכשיו בן, ובן אחר שלה נמצא בכלא".

 

מקורביו של פרנסואה סיפרו כי הוא ידע שחייו בסכנה. ''לפני כמה זמן יצא אחד מבכירי ארגון פשיעה יריב לחו''ל. פרנסואה ממש ירד למחתרת כי חשש שאותו בכיר מכין לעצמו אליבי שהוא לא מעורב ברצח שלו", סיפרו המקורבים.

 

לטענת המקורבים, ביחידה הארצית לחקירות פשיעה בינלאומית (יאחב"ל) ידעו שהולכים לחסל את אבוטבול, והיו צריכים לעקוב אחריו. "הם ידעו שהולכים לחסל אותו, הם הזהירו אותו", אמרו מקורבי אבוטבול, "הוא יעד שלהם והם היו צריכים לשבת עליו ולהיות במעקבים אחריו. אם אכן היו מעקבים של המשטרהאז הוא נרצח תחת האף שלהם, ואם לא היו מעקבים והם לא ישבו עליו, אז איך בדיוק הם נלחמים בארגוני הפשיעה. הם מחכים שמישהו יתקשר 100 לדווח להם?".

 

בכלא בטוחים: "עשו לו כיפה אדומה"

כמו רציחות אחרות בעברה של משפחת אבוטבול, המקורבים מעריכים שגם הפעם הרצח לא יפוענח. ''הרצח של פליקס לא פוענח, הרצח של נתי אוחיון שהיה נשוי לבת של פליקס לא פוענח,

ניסיון החיסול של צ'רלי לא פוענח. עכשיו נותר לתהות אם את הרצח של פרנסואה המשטרה תפענח. אנחנו מהמרים שלא".

 

גם בכלא לא הופתעו מרצח פרנסואה. ''זה היה צפוי מראש. היו לו הרבה אויבים", אמרו שותפיו לאגף ההפרדה בכלא. "אנחנו בטוחים שעשו לו כיפה אדומה ומישהו שהוא מכיר וסומך עליו הוביל אותו מבלי שיחשוש לזירת הרצח".

 

מה שבטוח, השקט לא יישאר הרבה זמן בנתניה. במשפחת אבוטבול מבטיחים לא לוותר: "מי שעשה את זה ישלם על זה עוד השבוע. בעזרת השם", הבטיחו בני משפחה בהלוויה השבוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לא נשאר מי שיגיב". פרנסואה אבוטבול
צילום: אבי מועלם
צילום: אליעד שניידר
"זה היה עניין של זמן". ראובן סומך
צילום: אליעד שניידר
מומלצים