15 אלף ש' פיצוי לעובד שתנאיו לא ינוסחו בכתב
על פי חוק שעבר אמש בכנסת - נטל ההוכחה להגשת תנאי ההעסקה לעובד יהיה על המעסיק. הפיצויים אינם אוטומטיים אלא מחייבים הגשת תביעה מצד העובדים לבית המשפט
מליאת הכנסת אישרה אמש בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של שלי יחימוביץ' (העבודה), חיים כץ (ליכוד) ומרינה סולודקין (קדימה) לפיה מעסיק יפצה עובד ב-15 אלף שקל אם לא יעביר לו בכתב מסמך או חוזה המפרט את תנאי העסקתו.
אם המסמך לא הוגש והעובד יתבע את המעסיק בגלל הפרת תנאי אחד או יותר של העסקתו, נטל ההוכחה שאין ממש בתביעת העובד יהיה על המעסיק. הקנס יגדל ל-30 אלף לעובד אם המעסיק נהג כך לגבי 4 עובדים בתקופה של 30 חודשים.
מדובר בהרחבת חוק קיים שהתקבל לפני 9 שנים, המעגן את חובת המעסיק למסור לעובד את תנאי העסקתו במהלך החודש הראשון שלאחר תחילת העבודה. התיקון הוא נובע מבדיקת משרד התמ"ת שמצאה לאחרונה כי 92% מהמעסיקים עוברים על החוק באין מפריע.
הפיצויים אינם אוטומטיים אלא מחייבים הגשת תביעה אזרחית מצד העובדים לבית המשפט. החוק נכתב בשיתוף ארגון קו לעובד והפורום לאכיפת זכויות עובדים.