שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

כל המגזרים יוצאים להפגין: "המדינה מזלזלת"

מורים, עובדים סוציאליים וגם נשותיהם של שוטרים ואנשי שב"ס ישתתפו בהפגנות הענק הערב. "כל פקיד קטן במשרד ממשלתי מרוויח יותר מבעלי", התלוננה אשתו של שוטר. עובדת סוציאלית: "חזרתי לגור עם ההורים כי אני מרוויחה רק 5,000 שקלים". המארגנים מקווים לשבור שיא: "תביאו חברים ומשפחה"

מאות שוטרים ישמרו הערב (שבת) על הסדר הציבורי בהפגנת הענק שתתקיים בתל אביב במסגרת מחאת האוהלים. מהצד השני של המתרס יעמדו נשותיהם של חלקם, שימחו - לצד מורים, עובדים סוציאליים ונשותיהם של עובדי שב"ס - על תנאי ההעסקה של בעליהן.

 

מחאת האוהלים - הכותרות האחרונות ב-ynet:

 

שרית, הנשואה לשוטר, אמרה בשיחה עם ynet כי תפגין כדי לצעוק בשם בעלה. "אחרי 20 שנה, השכר של בעלי נמוך יחסית לכל עובד ציבור שעובד בין שמונה לארבע במשרד. כל פקיד קטן במשרד ממשלתי מרוויח יותר מבעלי, שאינו מקבל תוספת על השעות הנוספות הרבות שהוא עושה".


הפגנת הענק בת"א בשבוע שעבר. השיא יישבר? (צילום: ירון ברנר)

 

היא מתחה ביקורת על השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', שמעוניין לשפר את שכרם של השוטרים המתחילים. "מה עם הוותיקים?", תהתה, "איפה הצדק? להרוויח 9,000 שקלים עם ותק של 20 שנה, עם משפחה של ארבעה ילדים זה נשמע הגיוני? הרי אני לא יכולה לעבוד שעות נוספות, כי בעלי לא בבית".

 

לדברי אושרה אסף, יו"ר ארגון זכויות השוטרים הנשואה בעצמה לשוטר, מצבם של הקשה של השוטרים נשכח לנוכח גל המחאות ששוטף את המדינה. "5,600 שקלים ברוטו לשוטר בשנים הראשונות לעבודתו הינם סממן אחד בלבד לשכר הבלתי מספק של השוטרים", אמרה, "מדברים על הרופאים שלא רואים את הילדים שלהם ושמים אותם במרכז ובצדק, אבל את השוטרים שעובדים במקצוע קצת פחות נוצץ, שנחשב משום מה לפחות מכובד, אף אחד לא סופר. האם השוטרים הם אזרחים סוג ז'?".

 

רעיה של איש שירות בתי הסוהר סיפרה שתצא להפגין משום שהיא ובעלה מתקשים לגמור את החודש. "בשב"ס עובדים עם האנשים הכי מסוכנים שיש, ומרוויחים שכר שלא הולם את העבודה", אמרה, "יכול להיות שיש מגזרים מסכנים יותר, כמו עובדים סוציאליים או חלק מהמורים, אבל יוקר המחייה שאינו הולם את השכר הוא הוכחה לכך שכולנו דפוקים. בעלי אולי לא יכול להפגין, אבל אני בהחלט אבוא". 

 

ההפגנה המרכזית תתקיים, כמו בשבועות הקודמים, בעיר בה החלה המחאה - תל אביב. המוחים ייצאו בשעה 21:00 מכיכר הבימה לכיוון רחוב קפלן, שם תיערך עצרת שבמהלכה יופיעו הזמרים שלמה ארצי, יהודית רביץ וריטה.

 

מנהיגי המאבק אמרו כי הם מקווים שיצליחו לשבור את שיא המשתתפים מהשבוע שעבר. "ב-11 נקיים ישיבה אסטרטגית לקראת ההפגנה, כדי להבין את סדר גודל האוכלוסייה הצפויה", אמר יו"ר התאחדות הסטודנטים, איציק שמולי. "אנו נערכים להביא אוטובוסים מכל הארץ ומקבלים חיזוק מיו"ר הסתדרות העובדים, עופר עיני, שקרא לכל העובדים במדינה להגיע להפגנה".


הפגנת מורים, השבוע בי-ם. "מאבק משותף לכולם" (צילום: גיל יוחנן)

 

אחד העובדים שיפגינו הוא גיל פישלר, מורה בעמותת "קרן קרב". "המחאה שלנו היא על תנאי העסקה שלנו כמורים שאינם משתייכים למשרד החינוך ולא זכאים לזכויות סוציאליות בסיסיות", הסביר, "אין לנו ביטחון בעבודה ויכולים לקצץ לנו את היקף המשרה מהיום למחר. לא ייתכן שמשרד החינוך יתעלם מהחינוך הבלתי פורמלי, אנחנו מורים לכל דבר ועניין וברור שהתוצאות של הפגיעה בנו היא פגיעה בחינוך הילדים".

 

"דורשים שוויון הזדמנויות לכולם"

עידו פלזנטל, מורה בתיכון זיו בירושלים, הוסיף כי "המטרה שלנו כמורים היא לצאת בקריאה שהמדינה תיקח אחריות על החינוך במדינה, תשקיע משאבים ותפסיק את ההפרטה. אנו דורשים שינוי אמיתי בחינוך ומתן שוויון הזדמנויות לכולם, כאשר מעל לכל יש להעצים את מעמד המורה, להעלות את שכרו ולהקטין את כיתות הלימוד. המאבק הזה משותף לכולם ואסור למדינה להפקיר את תחומי הבריאות הרווחה והחינוך בישראל".

 

גם לעובדים הסוציאליים יש טענות רבות כלפי המדינה. "אני נשואה וחזרתי לגור אצל ההורים כי המשכורת שלי, כמו של חלק מחברותיי, לא עולה על 5,000 שקלים", סיפרה אביגיל חצור סיון, בת 27, שתצא להפגין. "אנחנו נאבקות כי אנחנו מקבלות שכר מחפיר שמשקף את זלול המדינה בשירותים החברתיים ובאלו שנזקקים לשירותים הללו". 

 

בהתאחדות הסטודנטים קראו לצעירים להביא להפגנות גם את בני משפחתם. "כל אחד צריך להביא את החברים והמשפחה למחאה של כל המדינה", אמר היו"ר שמולי. גם רועי נוימן, דובר יוזמי המאבק, אמר כי "כל ילד וקשיש, עשיר ועני, ימני ושמאלן" צריך למחות למען שינוי.

 

בתוך כך, במשטרה סיימו את ההיערכות להפגנה בתל אביב. מאות שוטרים בפיקודו של מפקד המרחב, תת-ניצב יורם אוחיון, ישמרו על הסדר ברחובות שבהם יצעדו המפגינים. המשטרה מתכוונת לסגור את רחוב קפלן מהשעה 6:00 בבוקר ועד 4:00 לפנות בוקר ביום א'. אבן גבירול ייסגר לתנועה בקטע שבין קרליבך לרחוב ארלוזורוב, משני הכיוונים. רחוב מרמורק ייסגר גם הוא לשני הכיוונים, ושדרות בן ציון ייחסמו בין רחוב המלך ג'ורג' להבימה.

 

כמו כן, רחוב דיזנגוף ייסגר מרחוב המלך ג'ורג' ועד אבן גבירול. שדרות רוטשילד ייחסמו לתנועה בין כיכר הבימה לשנקין, לשני הכיוונים. החל מהשעה 19:00 ייסגרו לתנועה גם הצירים המובילים לרחובות החסומים. במשטרה ביקשו מבאי ההפגנה להימנע מלהגיע לאזור בכלי רכב פרטיים.


המאהל בתל אביב. מתפללים להצלחת המאבק (צילום: עופר עמרם)

 

גם בירושלים אמורה להתקיים הפגנת ענק שתיפתח בצעדה מגן הסוס, שם

נמצא מאהל המחאה העיקרי בעיר, לכיוון כיכר פריס, סמוך לבית ראש הממשלה. אלפי אזרחים צפויים להפגין במקביל בהוד השרון, באשקלון, באילת, בצמח ובצומת העוגן שבשרון.

 

אמש השתתפו מאות בני אדם בקבלות שבת במאהלים ברחבי הארץ. "לדעתי המאבק הזה עוד לא הגיע לשיאו. אני משער שנראה עוד יותר אנשים ברחובות ממה שראינו בשבוע שעבר", אמר ישי סקלי מהמאהל בשדרות נורדאו בתל אביב.

 

באוהל המחאה בבקה אל-גרבייה התקיימה אתמול צעדה בהשתתפות עשרות נשים, ביניהן ח"כ חנין זועבי. "ממשלת ישראל מתכננת להשאיר אותנו בלי בתים", אמרה בנאומה, "למרות שלציבור הערבי אין בעיה מבחינת אדמות, אנו נתקלים בבעיות פוליטית וכל התוכנית שמדברים עליה רק משפילה את הציבור הערבי". היא קראה לארגן הפגנות במגזר: "המחאה ברחוב הישראלי לא צריכה לבוא על חשבוננו. צריך לקצץ מתקציב הביטחון הישראלי כדי לשפר את המצב".

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 05/08/2011 23:56

 

בהכנת הידיעה השתתפו אביאל מגנזי, תומר ולמר, עומרי אפרים, אלי סניור, בועז פיילר וחסן שעלאן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשות השוטרים מוחות. "אזרחים סוג ז'?"
צילום: גיל יוחנן
דריכות במאהל בשד' רוטשילד
צילום: עופר עמרם
מומלצים