שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

מאבק המתמחים: הודרו מחוץ לבית החולים

המתמחים התכנסו בבית חולים תל-השומר לישיבה דחופה, אך משרד הבריאות לא אישר לקיים בסופה מסיבת עיתונאים והיא נערכה בחוץ. הם צירפו כלכלן בריאות למאבק

משרד הבריאות "דוחף" את הרופאים המתמחים אל מחוץ לבית החולים. מתמחים מרחבי הארץ התכנסו בבית החולים שיבא בתל-השומר לצורך ישיבה דחופה ומסיבת עיתונאים בעניין המשך המאבק, אולם משרד הבריאות לא אישר את מסיבת העיתונאים והיא נערכה מחוץ לשטח בית החולים.

 

שביתת הרופאים - כותרות אחרונות ב-ynet

אחרי המתמחים: אופוזיציה להסכם גם ב"כללית"?  

לא רק מתמחים: 100 מומחים מרמב"ם התפטרו

אידלמן נגד המתמחים: "ההתפטרות - צעד שגוי"

על סף ייאוש: המתמחים מתחילים לחפש עבודה

 

"אנחנו פונים לבנימין נתניהו להציל את המערכת שקורסת ולאפשר לנו לעבוד בבית החולים מבלי לעשות חלטורות באופן פרטי", אמר יו"ר עמותת מרש"ם ואחד ממנהיגי מאבק המתמחים, ד"ר יונה וייסבוך במסיבת העיתונאים שנערכה בסופו של דבר מחוץ לכתלי בית החולים. לדבריו, "הגענו לרפואה לא על מנת להתעשר, וכל מה שאנחנו מבקשים משר הבריאות וראש הממשלה זה שלא יפקיר את החולים ויאפשר לנו להישאר בתוך המערכת".

 

במהלך מסיבת העיתונאים הציג ד"ר וייסבוך את פרופסור דב טשרניחובסקי שגויס כדי לסייע במאבק. "צרפנו את פרופ' דב טשרניחובסקי, כלכלן בריאות בינלאומי, שיסייע לנו למצוא ולהביא לידי כך שיותר כסף יגיע לבריאות הציבורית, לא על חשבון האזרחים, אלא על חשבון הכסף שגם ככה מגיע לביטוח המשלים. נוצר מצב שרופא עובד מספר שעות ומשם צריך ללכת ולהעביר את מטופליו לקליניקה הפרטית שלו וכך יוצא שכל חולה משלם פעמיים".

 

"נקראתי לדגל ואני מצטרף למאבק בגלל שאני מבין ללבם של החבר'ה הצעירים פה", אמר פרופ' טשרניחובסקי בפתח

דבריו, "אני לא רופא, לא מתמחה ולא בכיר, אני כלכלן וממה שאני רואה, הספינה הזו שנקראת מערכת הבריאות, שוקעת".

 

הוא הוסיף: "אנחנו רוצים שכל אחד במדינת ישראל ישלם פחות ויקבל יותר ושהתקצוב יגיע למערכת הבריאות הציבורית ולא לביטוח המשלים, דבר שישאיר את הרופאים הצעירים במערכת וימנע זליגה או בריחה שלהם לחו"ל ולרפואה הפרטית".

 

פרופ' טשרניחובסקי סיפר: "עשיתי מחקר עבור המתמחים וגיליתי שלא משנה כמה כסף יתווסף למערכת הבריאות, כל עוד לא יופנו הכספים, שכרגע הולכים לביטוח המשלים, המערכת לא תשתנה. עד שלא יסיטו חלק מהמשאבים שהיום נמצאים בביטוחים המשלימים לטובת המתקנים הציבוריים במקום הפרטיים, השינוי המיוחל לא יהיה".

 

הוא הדגיש: "האוצר יוצר הונאה של הציבור בכל מיני ניסיונות והסכמים, אך הפתרון לכך כמו שאמרתי הוא הפחתת התקצוב לביטוח המשלים והעברתו למערכת הבריאות הציבורית".

 

"הנושא של הפריפריה בעייתי ביותר" 

מאוחר יותר כינס מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר רוני גמזו, את מנהלי בתי החולים הממשלתיים והורה להם "לגלות אחריות ולהביא לאיפוק במגמת ההתלהמות של המתמחים". ד"ר גמזו הדגיש "מגמת התלהמות בסגנון הפעולה של המתמחים אינה מקובלת על משרד הבריאות". על הדרישות שהועלו בישיבת המתמחים, אמר מנכ"ל משרד הבריאות כי "הן אינן סבירות ומבטאות חוסר הבנה של מערכת הבריאות".

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה לאי מתן האישור לקיום מסיבת העיתונאים כי "מסיבת העיתונאים של המתמחים לא קיבלה את אישור משרד הבריאות כנדרש על-פי הנהלים. לכן הורתה הנהלת משרד הבריאות שלא לקיים את מסיבת העיתונאים בתוך כתלי בית החולים הממשלתי".


מסיבת העיתונאים נערכה בחוץ (צילום: עידו ארז) 

 

לפני יומיים החליט בג"ץ לאפשר להסתדרות הרופאים ולנציגי האוצר להמשיך בדיונים ולנסות להביא לסיום העיצומים במהלך השבוע הקרוב. בינתיים, נמשכות השיחות בין הצדדים ובחלק מהנושאים, שכבר הושגו לגביהם הסכמות, דרוש טיפול נוסף, אחד מהם הוא חיזוק

הפריפריה.

 

"הנושא של הפריפריה הוא בעייתי ביותר, כולל נושא המתמחים", הדגיש מנהל בית החולים בטבריה, ד"ר יעקב פרבשטיין והבהיר שהטיפול במצוקה בפריפריה צריך לבוא קודם למרכז. "הגעת הרופאים לפריפריה, היא בעייתית. חשוב לנו סדרי הקדימויות, אם ייתנו לנו ולמרכז תקנים באותה עת, הסיכוי שיבואו אלינו הוא קטן. אם אנחנו באמת רוצים להגיע לרפואה נכונה זה חייב להיות קודם כל כלפי הפריפריה".

 

לדבריו, "אני בהחלט מברך על ההסכם, ומצד שני גם עומד על המשמר. אני חושש שבמהלך המשא ומתן, בעלי מניעים אחרים עלולים לנגוס במה שאמור להגיע לפריפריה לטובת תיקונים רוחביים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופסור דב טשרניחובסקי. "הספינה שוקעת"
צילום: עידו ארז
מומלצים