השוּק בי-ם אומר את דברו: "השנה בית"ר יורדת"
צוות ynet ספורט יצא לסיבוב קניות בשוק מחנה יהודה בעיר הבירה, ושמע מאוהדי בית"ר ירושלים את דעתם על קורנפיין, אדלר ולוין ועל הקבוצה בכלל. סיור מרתק בשוק הכי ססגוני בארץ
שתי הזכיות של האחרונות של בית"ר ירושלים באליפות (2008-2006) הביאו עמן הרבה דברים טובים, אולם בד בבד גם נקודה שלילית ולא ממש מובנת: ירידה בכמות הקהל ביצעים.
בית"ר היתה ידועה בעבר בכמות הקהל הגדולה שמגיעה בהמוניו אפילו למשחקים זניחים, אך בשנים האחרונות נשברים השיאים השליליים ורק בעונה האחרונה היו כמה משחקים שבהם נרשמו כ-3,000 צופים בלבד באצטדיון טדי.
מצבה של בית"ר ירושלים משתקף היום כמראה באחד המעוזים של אוהדי הקבוצה: שוק מחנה יהודה בעיר הבירה. מאז שאוהדי בית"ר זוכרים את עצמם, שימש השוק הירושלמי מרכז לאהדה של הקבוצה הצהובה-שחורה, גם בתקופות שבהן היריבה העירונית מהפועל שלטה בעיר.
כדי לצלם כתבה על בית"ר, כל שהיה צריך זה להעמיס על הכתף מצלמה, ולפסוע בין סמטאות השוק הססגוני עם הניחוח המיוחד לו. "יאללה בית"ר" ו"כל תפוח מלמיליאן" הן רק חלק מהצעקות שנשמעו בזמנו בכל פינה, ופרשנות על המחזור האחרון היתה נזרקת משום מקום, מבין סלסלות המשמשים, הענבים, הנקטרינות או שפע הירקות הצבעונים.

שוק מחנה יהודה. העבר, ההווה והעתיד של בית"ר כמראה (צילום: חגי דקל)
אבל בית"ר של היום היא לא בית"ר של פעם, והמניות של קבוצת המנורה ירדו גם בשוק מחנה יהודה. אנשי השוק עדיין אוהדים את הקבוצה, רק שההתלהבות שהיתה בעבר הסמל של אותם אוהדים - נעלמה כמעט כליל.
הדעות של אנשי השוק חלוקות: חלקם טוענים כי הפיתרון למצב מצוי בגידול שחקנים צעירים, אחרים בטוחים שבלי כסף אי אפשר יהיה להגיע להצלחות, חלק בעד היו"ר איציק קורנפיין ואחרים נגד. אבל בדעה אחת כולם מאוחדים: "דן אדלר ואדם לוין הם שני ליצנים".
אולי הזמן יעשה את שלו ושמות השחקנים שוב יתחרזו עם פירות העונה, הדגלים בצהוב-שחור יתנופפו ברוח המאווררים הרעשניים ותמונות של כוכבי העבר מחובקים עם הבאסטיונר התורן עוד יוצגו בגאווה בכל דוכן. עד אז, בואו איתנו לסיבוב מרתק בשוק הכי צבעוני בארץ.
