שתף קטע נבחר

מרענן בט"ו באב: מדריך ליינות קרירים

כמעט מתבקש לפתוח בקבוק יין טוב בארוחת הערב הרומנטית של חג האהבה. אבל איזה יין יצליח לעמוד במשימה הקשה ולצנן את ליל הקיץ החמים? ליבי שפרלינג עם מדריך יינות רענן במיוחד ועל הדרך - גם עם המלצות לטעימות שוות בפסטיבל היין הישראלי

אין, אין כמו לפתוח בקבוק יין קליל ונעים היום (ט"ו באב) ובכלל בערבי הקיץ החמים. לרגל החג ופסטיבל היין הישראלי שנפתח היום (15.8), הבאתי כמה המלצות מרעננות שיתיזו שמחה ויאפשרו לכם הכרות קרובה עם מיטב התוצרת הישראלית (ואפילו רכישה במחירים מדגדגים). ואלה שמות :

 

לבן כיפי ומשמח - וייט טוליפ 2010 ( 2010 White Tulip): יין לבן חצי חבש, שהוא בלנד של גוורצטרמינר וסוביניון בלאן. בפה מרגישים טעמי פירות (למשל: גויאבה, אשכולית ולי'צי) ואיזו חמצמצות מרעננת. יופי.

 

ורוד סקסי אש - רקנאטי רוזה 2010: יין בצבע של סוכריה, שגם מהנה בדיוק כמו אחת. השילוב של זני ברברה ומרלו הניב יופי של יין רענן וחומצי, פרחוני ופירותי מאד שמסתיים בחמיצות מהנה. המרענן הרשמי של מסיבות הבריכה.


סקסי אש. רוזה של רקנאטי

 

לבן חגיגי במחיר חגיגה - שרדונה 2010 של יקב יפו: פלא של יין, עשוי 100% ענבי שרדונה. שליש מהיין התיישן בחביות במשך 3 חודשים, והעומק העדין ניכר בו. חגיגי, מהנה מאד ובן לוויה אידאלי לאוכל. בפה, אם אתם תוהים, מרגישים שפע של פירות כתומים, דבשיות, וניל ועץ אלון.

 

התשובה הישראלית (והמשתלמת!) לקאווה - תבור 562 BRUT לבן: המבעבע המופלא של תבור ישכנע אתכם להמיר את כל מבצעי ה 6 ב- 100 בבקבוק אחד שווה (ואולי אפילו, אם נפלתם על מבצע משתלם – בשניים). הוא הופק משרדונה וטיפ-טיפה של קברנה סוביניון, הרכב קלאסי של בלאן דה נואר. החוויה – לונה פארק של סטייל ושיק.


לונה פארק של אלגנטיות. 562

 

הסולידי שמצליח להפיל מהרגליים - גמלא פינו נואר 2009 (יקבי רמת הגולן): יופי של תצוגת תכלית לזן הקריר הנפלא. הרבה סיגליות, פטל ודובדבנים חמוצים בפה וגוף בינוני שיישאר איתכם כל הערב, זכר ליישון של 7 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. למרות שייטיב להתפתח עוד – מהנה מאד כבר עכשיו.

 

הקברנה השווה שאתם עוד לא מכירים – קברנה רזרב 2009 של יקב גבעות: מורכב מ-90% ענבי קברנה שחברו למרלו ופטי ורדו מכרמים איכותיים באזור שילה והר ברכה. יין מענג שממלא את הפה פירות שחורים כמו מצומקים ודומדמניות. יישון של 16 חודשים מעניק לו גוף מלא, מתובלן ומלא עומק. לא מסונן ולפיכך מלא נוכחות ומתאים לארוחות איטיות, שאז הוא גם מתפתח לאיטו בכוס. סיומת רכה עם טעם כמעט שוקולדי.

 

הלבן הכי טרנדי (שהוא לא גוורץ) - ויונייה 2008 של יקב יתיר: הויונייה הוא הליידי גאגא של הקיץ: זן טרנדי , שזוכה לפופולריות וגורם לכל השרדונה והגוורצים לשקשק מפחד. הויונייה של יתיר ניחן בגוף מהנה, טעם שמזכיר פירות כתומים (ואפילו לדר!), עם מתיקות נעימה ולא מעיקה. כיף גדול שצריך לצנן טוב טוב ולשתות תיכף ומייד.

 


הליידי גאגא של הקיץ. ויונייה של יתיר

 

המלצה לבילוי (ולטעימות מפתות): פסטיבל היין הישראלי

פסטיבל "חגיגת יין ישראלית", שנפתח הערב (15.8) בפעם השמינית, יושק השנה בערב ט"ו באב, מה שיאפשר חגיגה רומנטית במיוחד, עם טוויסט מסורתי קדום, קצת אניש קאפור והרבה יין מקומי טוב.

 

בפסטיבל מציגים כ-40 יקבים ישראליים את מיטב היינות שלהם. זוהי פלטפורמה ייחודית שמאפשרת שיח בלתי-אמצעי עם ראשי הענף, טעימה מודרכת מיינות מובילים ובכלל - חוויה שתתרום הרבה ידע והנאה למי שמתעניין בתחום.


אהבה וג'אז. פסטיבל היין (צילום: יחסי ציבור)

 

בין היקבים המשתתפים תוכלו למצוא יקבים גדולים ומובילים ככרמל, רמת הגולן, בנימינה, דלתון, רקאנטי ותבור לצד יקבים בינוניים ויקבי בוטיק כטוליפ, עגור, יפו, צובה, ברבדו, צ'ילאג ועוד רבים וטובים.

 

כללי המשחק ברורים ומתגמלים: תמורת 70 השקלים שתשלמו בכניסה תקבלו כוס יין שאותה תוכלו למלא כאוות נפשכם בדוכני היקבים השונים וללא הגבלה. עוד במתחם, מלבד היין: בימת ג'אז שוקקת, דוכני גבינות, וודקה, שוקולדים ושמן זית. בנוסף, כדי לקחת איתכם הביתה את היינות שאהבתם במיוחד, הוקמה במקום חנות יין שתמכור את כל תבואת הפסטיבל במחירים שווים ומיוחדים.


ואפשר לקנות הביתה! יינות בפסטיבל היין (צילום: יחסי ציבור)

 

גדול ומגוון מתמיד

"השנה הפסטיבל גדל מאד", אומר רן תורן, ממארגני האירוע. "גם המוזיאון שופץ, והפסטיבל ייערך בכל החללים הפתוחים והחדשים של המוזיאון. בנוסף, לראשונה גם יציגו הרבה מאד יקבים קטנים בפסטיבל, מה שמאפשר לקהל לטעום ולהתוודע לתוצרת פחות מוכרת ואיכותית מאד".

 

המלצתי לבאי הפסטיבל, ותיקים וסקרנים חדשים כאחד, היא אכן לבקר בדוכני היקבים הקטנים. אל תפספסו, בין כל המציגים, את דומיין ונטורה, יקב גבעות, יקב מישר ויקב גת שומרון.

 

למרות שאמצע אוגוסט הוא אולי לא הזמן הכי מתאים בשנה ללגום יינות אדומים וכבדים, מארגני הפסטיבל מבטיחים שיהיה כיף ואפילו קריר. "צריך לזכור שבירושלים, בניגוד למרכז, ממש קריר, עד כדי כך שבערב אנשים אפילו לובשים סוודר", אומר תורן. רשמנו לפנינו

 

פסטיבל חגיגת יין ישראלית. 15-18.8, בין השעות 19:00-23:00 בגן הפסלים שבמוזיאון ישראל בירושלים. מחיר כניסה: 70 שקלים. טלפון להזמנות : 02-6259703.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צונן ורענן. יין לבן, לא משנה מאיזו עדה
צילום: Index Open
ט"ו באב שמח במיוחד. פסטיבל היין
מומלצים