שתף קטע נבחר

סופית: משפחת שרון תתחלק בהוצאות הטיפול

ועדת הכספים אישרה את המלצות הוועדה הציבורית לבחינת המשך מימון ההוצאות הרפואיות של ראש הממשלה לשעבר השקוע בתרדמת. המשפחה והמדינה יתחלקו בהוצאות עד סכום של 750 אלף שקל

הוועדה הציבורית לבחינת המשך מימון ההוצאות הרפואיות של ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, הגישה היום (ב') את מסקנותיה. המימון יהיה כפוף לתקרה שאינה עולה על 750 אלף שקל בשנה, סכום שיתחלק שווה בשווה בין המדינה למשפחת שרון. הוצאות שיידרשו מעבר לתקרה, ישולמו על ידי משפחת שרון. ועדת הכספים אישרה את ההמלצות פה אחד.

 

עלות הטיפול באריאל שרון התייקרה באופן מהותי לאור החלטת משפחתו להעביר אותו מבית החולים שיבא לחוות השקמים. המתווה החדש אינו מוגבל בזמן, אך מחייב כי כוח האדם יופעל על ידי בית החולים שיבא ולא בידי גוף פרטי.

 

עוד קבעה הוועדה, בראשות הממונה על התקציבים באוצר לשעבר יורם גבאי, כי המימון כפוף למיצוי קודם של זכויות שרון ממקורות אחרים - קופת החולים שבה הוא חבר בהתאם לחוק הבריאות, המוסד לביטוח לאומי וחברת הביטוח שבה הוא מבוטח ככל שיש בידו פוליסת ביטח לאותם עניינים.

 

ועדת גבאי קבעה כי גם לאחר תום חמש שנות הזכאות לתשלום המיוחד, כפי שנקבעו ב-2006 תקופה שפגה באפריל השנה, "ממשיכות להתקיים הנסיבות המיוחדות ביחס לשרון. חברי הוועדה תמימי דעים כי נסיבות המקרה מצדיקות אתה משך התשלום תוך קביעת דין ייחודי לגבי שרון, בין היתר משום שנפילתו למשכב אירעה תוך כדי מילוי תקפידו כראש הממשלה".

 

העלות: בין 1 ל-1.8 מיליון שקל בשנה

עוד ציינו חברי הוועדה כי "ישנו אינטרס ציבורי חשוב לדאוג לכך ששרון ימשיך לקבל טיפול רפואי ברמה הנאותה כפי שניתן לו עד היום. כיום שוהה שרון בשיבא בחדר מיוחד ומקבל טיפול ברמה גבוהה מטעם בית החולים. מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר גמזו, שהיה חבר בוועדה ציין כי העברת שרון לביתו בחווה תפנה את החדר המיוחד בבית החולים ותאפשר טיפול לחולים נוספים. לדבריו, דבר זה הוא בעל חשיבות לנוכח מצוקת חדרי הטיפול מהסוג הזה בבית החולים.

 

מהתחשיבים שהוגשו בוועדה הציבורית עולה כי העלות הכוללת של ההוצאות הרפואיות בביתו בחווה נעה בין מיליון שקל ל-1.8 מיליון שקל בשנה. הפער בין הסכומים נובע בעיקר מאופן העסקת כוח האדם, אם הצוות הרפואי שיטפל בשרון בחווה יינתן דרך בית החולים שיבא ולא באופן פרטי, העלות תוזל בכ-700 אלף שקל בשנה כלומר לא תעלה על כמיליון שקל בשנה.

 

הוועדה הציבורית מציינת כי לנוכח רצון של משפחת שרון להעבירו באופן קבעו לביתו, המשפחה החלה להצטייד בציוד הרפואי הקבוע המתאים לטיפול בו בבית בין מרכישה פרטית ובין מתרומות שניתנו לה. יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, גילה כי החלטת המשפחה להעביר את שרון לחוות השקמים התקבלה במהלך דיוני הוועדה הציבורית ושינתה את כל התמונה מהיסוד. עד אז היה מדובר על המשך אשפוזו בשיבא.

 

"גמישות, רגישות ואחריות"

גפני גילה כי ביקש לעצור את הדיונים, לאחר שמלכתחילה הם עמדו להסתיים בתוך חודש מהמילוי עד לפברואר השנה, כדי שמשרד ראש הממשלה יגיש בקשה חדשה המבוססת על העברת שרון לחווה. הבקשה המעודכנת הוגשה וחישוב העליות החדשות הצריך את תוספת הזמן לדיוני הוועדה הציבורית שסיימה אותה בסוף החודש שעבר. גפני אמר כי הוא סומך את ידו על ההמלצות. "אי אפשר לקחת משרון את הישגיו בממשלה ואת תרומותיו", אמר גפני. "כולל הבנייה המוגברת למגורים בהיותו שר השיכון שמנע מצוקת דיור ממאות אלפי העולים שהגיעו בעת ההיא מברית המועצות לשעבר".

 

שגית אופק, היועצת המשפטית של ועדת הכספים שכיהנה גם כיועצת המשפטית של הוועדה, ציינה כי הוצאות הטיפול השופטות בשיבא, שכוללות אבטחה מוגברת, לא עלו על 450 אלף שקל בשנה. לדבריה, ההוצאות היו אפילו נמוכות מכך בהרבה. מנהל בית החולים אמר לוועדה הציבורית כי אם משפחת שרון היתה מבקשת את המשך אשפוזו בבית החולים במקום להעבירו לחווה הוא היה מאשר זאת.

 

חבר ועדת הכספים ח"כ שי חרמש (קדימה) אמר כי צריך לנהוג בנושא זה ב"גמישות, רגישות ואחריות". לדבריו, הדיון הוא לא מתמטיקה והוא היה מרגיש חוסר נוחות אם היו מדברים על 100 אלף שקל לכאן ולכאן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון
צילום: רויטרס
מומלצים