שתף קטע נבחר

סיקור עולמי: ישראל חזרה לפיגועים במקום אוהלים

אחרי שבועות ארוכים שבהם עשתה ישראל כותרות בתקשורת הבינלאומית מסיבה לא שגרתית במונחים שלה - מחאה חברתית - חזרו רשתות טלוויזיה ועיתונים לדווח עליה בהקשרים מוכרים יותר. בבריטניה הזכירו שבירושלים מלכתחילה לא אהבו את "האביב הערבי": "עכשיו הגבול הכי בטוח כבר לא כל-כך בטוח"

כוחות הביטחון המשיכו אתמול (יום ו') לסרוק את כבישי הדרום בחיפוש אחר מחבלים נוספים ממתקפת הטרור, אבל כשטילים התעופפו עדיין לבאר-טוביה ואשדוד, בעולם כבר עברו לכותרות אחרות. אם בשעות שאחרי סדרת הפיגועים מצפון לאילת עקבה התקשורת הבינלאומית בדריכות אחרי המתרחש בגבול מצרים, אמש כבר היה אפשר לקרוא ולשמוע על המצב שם בעיקר בשולי מהדורות החדשות ובעמודים הפנימיים בעיתונים.

 

יום לא שקט בדרום - כתבות אחרונות ב-ynet

 

בבריטניה דיווחה שלשום התקשורת בהרחבה על "אחת ממתקפות הטרור הקטלניות ביותר שידעה ישראל בשנים האחרונות". העיתונים המובילים הדגישו כי מדובר בפיגוע הקשה יותר שידעה ישראל בכהונתו הנוכחית של בנימין נתניהו כראש ממשלה, והביאו צילומי וידאו מההצהרה הקצרה שמסר מול המצלמות. אבל אתמול כבר עברו העיתונים שם להתעסק בנושאים אחרים כמו פרשת האזנות הסתר של הצהובון "ניוז אוף דה וורלד", המסחר בוול סטריט והאסון בבלגיה שבו נפגעו עשרות מסופה שהיכתה בפסטיבל.

מתוך הדיווח ב"דיילי טלגרף" הבריטי. היום עברו כולם לאסד ()
מתוך הדיווח ב"דיילי טלגרף" הבריטי. היום עברו כולם לאסד

 

בעמוד הראשי של "הדיילי טלגרף" לא נמצא ולו אזכור שולי למתקפת הטרור. את כתבת העיתון שכן עסקה בנושא עיטרה הכותרת "ישראל הפציצה בעזה בתגובה להתקפה בגבול מצרים". העיתון הבריטי הדגיש כי אילת היא יעד תיירותי פופולרי, גם עבור בריטים, ודיווח כי בלילה שעבר שררה בהלה בעיר. "העיר עמוסה בקיץ, ובשבוע הבא ייערך בה פסטיבל הג'ז השנתי", נכתב, וצוין כי יותר מ-22 אלף תיירים בריטים מבקרים באילת מדי שנה.

 

פרשן "הטלגרף", ריצ'רד ספנסר, כתב בטורו כי "הכאוס בגבול עשוי להתברר כהתגשמות החששות הגדולים ביותר של ישראל". ספנסר כתב כי ישראל לא אהבה מלכתחילה את "אביב העמים הערבי", שבו החלו אזרחים להתקומם נגד שליטי ערב, ובמיוחד את הדחתו של נשיא מצרים, חוסני מובארק. "פעם זה היה הגבול היחידי שלגביו הם היו יכולים להיות בטוחים", כתב.

 

העיתון הערבי "אל-חיאת". גבול עזה חוזר לבעור ()
העיתון הערבי "אל-חיאת". גבול עזה חוזר לבעור

 

בשבועות האחרונים הביטו בעולם בהשתאות על מחאת האוהלים הישראלית, ותהו כיצד בישראל עוסקים ביוקר המחיה ולא בענייני ביטחון - ההקשר שבו רגילים ברחבי תבל לשמוע עלינו. בעיתון הבריטי "גרדיאן", שגם בו נדחק אתמול הדיווח על מתקפת הטרור לשולי הכותרות, הוקדשה כתבה להשפעה של סדרת הפיגועים על המחאה. "תהיה זו השבת הראשונה אחרי חמישה שבועות שבישראל לא ייערכו הפגנות", דווח שם, בליווי תמונות מהמאבק החברתי.

 

צפו בדיווח של רשת CNN בשעות הראשונות אחרי תחילת המתקפה:

 

בעיתון הסבירו לקוראים: "הפגנות סביב הנושא של צדק חברתי הוציאו מאות אלפי בני אדם לרחובות בשבועות האחרונים, במחאה הגדולה ביותר שידעה ישראל זה שנים רבות. עשרות מחנות אוהלים הוקמו ברחבי המדינה, כשהגדול שבהם, בשדרות רוטשילד בתל-אביב, מכיל יותר מ-500 אוהלים... חלק מהמשתתפים אמרו שרק אירוע ביטחוני גדול יסיח את הדעת מהמחאה".

 

"אל-חיאת": הקלפים של ישראל נטרפו

אתר האינטרנט של ה"גרדיאן" הציג גלריה עם תמונות מהעימות בדרום תחת הכותרת "תוצאות ההתקפות על ישראל בתמונות". אלא ששמונה מתוך 11 התמונות בגלריה הציגו דווקא את תוצאות ההפצצות הישראליות שביצעה ישראל בעזה בעקבות מתקפת הטרור.

 

גם בעיתון הערבי "אל-חיאת", היוצא לאור בלונדון, הדגישו שישראל נאלצת לחזור לעסוק בעניינים הכל-כך מוכרים לה. "המתקפה באילת טרפה שוב את הקלפים, אחרי שישראל שקעה במשבר הפנימי שלה ובהפגנות בדרישה לצדק חברתי, אל מול המשבר המדיני - התעקשות הפלסטינים לפנות לאו"ם כדי לקבל הכרה במדינה פלסטינית, והדאגה הגדולה סביב השינוי במצרים על רקע המהפכה".

 

"ישראל מגבירה את ההתקפות על עזה". "אל-פאיס" הספרדי ()
"ישראל מגבירה את ההתקפות על עזה". "אל-פאיס" הספרדי

  

באתר האינטרנט של העיתון הספרדי הנפוץ "אל-פאיס" סוקרו אירועי אילת בידיעה בתחתית העמוד הראשי. "ישראל מגבירה את ההתקפות על עזה אחרי הפיגועים בדרום המדינה", זעקה הכותרת, ומתחתיה נכתב כי ההפצצות בעזה בוצעו אל מול שיגור של עשר רקטות לפחות מהרצועה לעבר ישראל. העיתון הקדיש כתבה נפרדת גם לשטח ההפקר בחצי האי סיני.

 

דיווח רשת "סקיי ניוז" הבריטית:

 

גם בתחנות הטלוויזיה בעולם, שסיקרו בהרחבה את האירועים בשעות שאחרי תחילת המתקפה, הוקדשו אמש מהדורות החדשות לנושאים אחרים.

מבין ערוצי החדשות המובילים, רק רשת France24 המשדרת באנגלית הקצתה לחילופי האש בגבול מצרים ועזה מקום מרכזי - האייטם השני במהדורה. "היה זה אחד הפיגועים הקשים ביותר בישראל זה שלוש שנים", סיפרה המגישה לצופים.

 

בשאר הערוצים דוגמת CNN ו-Sky News העדיפו לעסוק בהתקדמות המורדים בלוב ובהמשך האלימות בסוריה. רשת "אל-ג'זירה" בערבית הקדישה להסלמה בגבול את הכותרת השנייה במהדורת הערב שלה, אך בחרה להדגיש ראשית את הרג השוטרים המצרים, שנפגעו לטענתה מאש צה"ל.


פורסם לראשונה 19/08/2011 22:40

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קודם אסד, אחר כך אנחנו. בגלריה הבריטית: דווקא תמונות פלסטיניות
מחסומים ליד אילת. "בשבת הזו לא יהיו הפגנות"
צילום: בן קלמר
עיר הנופש הדרומית. "22 אלף תיירים שלנו כל שנה", הסבירו לבריטים
צילום: אליעד לוי
מומלצים