שתף קטע נבחר

מטפלות משפחתוני התמ"ת מאיימות בשביתה

רוב המשפחתונים של המשרד נותנים מענה למשפחות שמטופלות על-ידי שירותי הרווחה, ומאפשרים להורים לצאת לעבוד. כעת המטפלות בהן מאיימות להשבית אותם מ-1 בספטמבר, במחאה על תנאי ההעסקה והפנסיה שלהן

1,900 מטפלות המשפחתונים הפועלים בחסות משרד התמ"ת, אשר מאוגדות במסגרת "כוח לעובדים", מאיימות להשבית את המשפחתונים, שבהם לומדים כ-14 אלף ילדים, בספטמבר הקרוב.

 

עוד כתבות בנושאי חינוך:

 

עוד בערוץ החדשות:

 

לטענת המטפלות, בפגישה שהתקיימה עם נציגי משרד האוצר בשבוע שעבר התברר להן כי המשרד מסרב לכבד את צו ההרחבה לחוק הפנסיה, עליו חתם שר התמ"ת, שלום שמחון. הצו קובע שגובה הפנסיה לעובד שכיר יהיה 17% משכרו החודשי. עד כה הסכים משרד האוצר להפריש רק כ-5% בשלוש פעימות, ולטענת האיגוד מדובר למעשה בסכום מינימלי של כ-200 שקלים - חצי בלבד מדרישתן ומאחוז ההפרשה הנהוג במשק.

 

יו"ר איגוד המטפלות, עליזה ידעי, אמרה ל-ynet: "משמעות החלטת האוצר היא אחת - 2,800 מטפלות לא יוכלו להתקיים לאחר הפרישה לפנסיה. במצב הנוכחי לא תהיה לנו ברירה אלא להשבית את המשפחתונים ב-1 בספטמבר, דבר שיגרום לצערנו לפגיעה קשה בעבודתם של כ-14 אלף הורים". לדבריה, "מעליב שאחרי למעלה מ-20 שנות עבודה רוצים להפריש לנו סכום זעום שכזה. אני קוראת לשר התמ"ת להתעורר בהקדם ולפעול למעננו".

 

מרבית המשפחתונים של התמ"ת פועלים בפריפריה ונותנים מענה חשוב למשפחות המטופלות על-ידי שירותי הרווחה. המשפחתונים, המסובסדים על-ידי המדינה בהתאם ליכולת הכלכלית של ההורים, מאפשרים לשני ההורים לצאת לעבוד בזמן שהילד נמצא במסגרת מפוקחת ומקצועית.

 

אבל למרות שהפיקוח על המשפחתונים נתון בידי משרד התמ"ת, המטפלות לא מוכרות כעובדות המשרד ומצבן הכלכלי של חלקן לא טוב יותר מזה של משפחות הרווחה שבילדיהן הן מטפלות. לטענתן, שכרן בפועל מגיע לכ-18 שקל לשעה עבור 11 שעות עבודה ביום, ושכרן החודשי אינו עולה על 4,000 שקל. בנוסף, בהתאם לדרישות התמ"ת, המטפלות מחויבות לממן מכיסן שורת השתלמויות, הכשרות מקצועיות ושיפוצים במשפחתונים, כשבניגוד לעובדים עצמאיים - הן אינן יכולות לצאת לחופשה על-פי בחירתן.

 

ממשרד האוצר נמסר כי המשרד אינו מוצא לנכון להשית על הורים עובדים שהכנסתם נמוכה (קהל היעד של המשפחתונים - ע.א) עלות נוספת של העלאת התעריף, בנוסף להוצאות הטיפול בילדים. עוד אומרים במשרד כי המטפלות הן עצמאיות ולכן יש באפשרותן להפריש לפנסיה כל סכום לפי ראות עיניהן. במשרד ציינו כי המטפלות מקבלות הטבת מס של 35% עד ל- 16.5% מהמחזור השנתי. ועדיין, מפעילות המשפחתונים, רובן ככולן, לא הפרישו בשנה שחלפה כסף לפנסיה כלל, גם לא את הסכום של 3% שגולם בתעריף.

 

ממשרד התמ"ת נמסר כי "שר התמ"ת התקין צו הרחבה שהוחל בינואר 2008 על כלל ציבור השכירים בישראל אבל לא על ציבור העצמאים. מהותו - הסדר פנסיה תעסוקתיים לשכירים אינו חל על מטפלות המשפחתונים, היות שמטפלות המשפחתונים עצמאיות. אם המטפלות אינן עצמאיות וזוכות לתלוש משכורת, אזי על המעסיק להקצות עבורן את האחוזים הנדרשים לפנסיה, וזאת בהתאם לצו ההרחבה שצוין לעיל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במשפחתונים מטפלים ב-14 אלף ילדים (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים