שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

מותק של הפסקה: מתכונים כיפיים לביה"ס

החיים מספיק עמוסים גם מבלי להכין לילדים סנדוויצ'ים מפוצצים מדי בוקר. אורי שפט מאמין שבכל זאת מגיע להם להתפנק ומציע 5 מתכוני בוקר מושקעים שהם גם - הידד! - קלים ונוחים להכנה

עד היום אני זוכר את הקנאה שהייתה תוקפת אותי בכל פעם שראיתי את הסנדוויצ'ים של חבריי לכיתה. גדלתי במשפחה דנית לא שגרתית ארוחת הערב שלנו הייתה העוגן של היום. מכיוון ששאר הארוחות לא זכו לכבוד מיוחד, לא הושקעה יותר מדי מחשבה בסנדוויצ'ים שקיבלנו בבוקר.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

החל מגיל יחסית מוקדם, הכנתי בעצמי את הסנדוויצ'ים לבית הספר במטבח המשפחתי, יחד עם אחותי. פיתה עם ממרח שוקולד לא הייתה אצלנו ואת מקומו החליפו לחמניות חמאה ממולאות פרוסות בננה.

 

היום, בשונה ממה שאני מכיר מבית הורַי ובכלל, המצב הפוך: אימהות צעירות משקיעות מאד בכריכים לבית הספר ועמלות כבר מהערב שקודם לבוקר הלימודים. הן מכינות רטבים וממרחים יוצאי דופן, רוכשות לחמניות טריות מהמאפייה ושולחות את ילדיהן עם כריכים מעוררי תיאבון ומזינים בהחלט. 

 

לקראת החזרה לבית הספר הכנתי כמה מתכוני בוקר משודרגים, שבעיני גם קלים וידידותיים להכנה. את כל המתכונים ניתן להכין בעוד מועד, והם יוכלו לשמש אתכם למספר בקרים בנחת (תלוי במספר הילדים בבית, כמובן).

המתכונים כאן לא מסובכים מדי מחד ומאידך - מושקעים מספיק כדי לעשות חשק לילדים לקום בבוקר ולחכות עד ההפסקה, כדי לראות מה מתחבא הפעם בקופסת האוכל שלהם.

 

קטנות וממזרות. לחמניות חמאה (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
קטנות וממזרות. לחמניות חמאה(צילום: דניאל לילה)


לחמניות חמאה

אין אפס - סנדוויץ' טוב מתחיל תמיד בלחמנייה מפנקת. מתכון שגם כיף להכין גם עם ילדים

 

המרכיבים (ל-16 יחידות):

600 גרם קמח (4.5 כוסות)

300 גרם מים (1/3 1 כוסות)

15 גרם שמרים טריים (1.5 כפית)

15 גרם מלח (כף אחת)

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

60 גרם חמאה קרה

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום, פרג וקצח

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: יוצקים את המים לקערת הלישה, ומפוררים לתוכם את השמרים.
  2. מוסיפים לפי הסדר קמח, מלח, סוכר וחמאה. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות, לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית, ולשים 4 דקות לקבלת בצק רך וחלק. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות. לשים מעט ביד, ומגלגלים לכדור.
  3. מתפיחים את הבצק: מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון, ומתפיחים 30 דקות בטמפרטורת החדר או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  4. מוציאים את כדור הבצק, מניחים שוב על שולחן עבודה מקומח ומחלקים ל-16 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור. מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים 60 דקות, עד שהלחמניות כמעט ומכפילות את נפחן. כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מצפים את הלחמניות: בתום ההתפחה מורחים את הלחמניות בעדינות עם ביצה טרופה, מפזרים מעל את התוספת הרצויה.
  6. אופים 15 דקות ב-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

 

טונה של טעם. כריך ממרח טונה (צילום: דניאל לילה ) (צילום: דניאל לילה )
טונה של טעם. כריך ממרח טונה(צילום: דניאל לילה )
 

 

ממרח סלט טונה

ממרח פשוט, אבל טעים-טעים ומשמח

 

המרכיבים:

2 קופסאות טונה בשמן

1/2 בצל טרי, קצוץ דק

חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק

2 כפות מיונז

קורט פלפל שחור

מיץ מחצי לימון

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הבצל והפטרוזיליה עם המיונז. מוסיפים לימון וטונה ומערבבים לתערובת אחידה.

 

הפייבוריט האישי שלנו. כריך חביתת ירק (צילום: דניאל לילה ) (צילום: דניאל לילה )
הפייבוריט האישי שלנו. כריך חביתת ירק(צילום: דניאל לילה )
 

 

כריך חביתת ירק

המרכיבים (לסנדוויץ' אחד גדול או 2 לחמניות חמאה):

2 ביצים

4-5 עלי פטרוזיליה קצוצה

4-5 עלי כוסברה קצוצים

1 בצל ירוק, קצוץ דק 

1 עגבנייה, חתוכה לקוביות

שן שום

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים יחד. מחממים מחבת עם שמן, יוצקים את הבלילה ומטגנים מספר דקות מכל צד.
  2. מוציאים את חביתת הירק מהמחבת ומכניסים לכריך או לשתי לחמניות חמאה (ר' מתכון). מומלץ להוסיף פרוסות עגבנייה, מלפפון או מלפפון חמוץ ועלה חסה שלם ולמרוח מיונז על צד אחד של הלחם.

 

לחם שוקולד עם ממרח גבינה (צילום: דניאל לילה ) (צילום: דניאל לילה )
לחם שוקולד עם ממרח גבינה(צילום: דניאל לילה )

 

לחם שוקולד עם ממרח גבינה

פינוק אמיתי של בוקר, צבעוני ומתוק במידה. שימו לב - יש לשקול את מרכיבי הלחם לפני ההכנה

 

החומרים להכנת הבצק (3 כיכרות קטנות):

800 גרם קמח חיטה לבן מנופה (6 כוסות)

60 גרם חמאה רכה (רבע כוס)

2 ביצים גדולות

320 גרם חלב (1.5 כוסות)

80 גרם סוכר (6 כפות)

30 גרם שמרים טריים (3/4 קובייה)

12 גרם מלח (1 כף מחוקה)

50 גרם קקאו מנופה (3 כפות)

70 גרם שוקולד חלב קצוץ

70 גרם שוקולד מריר קצוץ

70 גרם שוקולד לבן

 

לממרח הגבינה:

250 גרם גבינת שמנת

3 כפות אבקת סוכר

גרידה מ-1/4 לימון

קורט תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים את החלב לקערת הלישה ומפוררים לתוכו את השמרים. מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, קקאו, ומלח, סוכר וחמאה. לשים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כ-4 דקות, עד לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 4 דקות, עד שמתקבל בצק רך וחלק. מנמיכים את המהירות, ומוסיפים שבבי שוקולד ואבקת קקאו. מערבלים בעדינות ובקצרה עד שהשבבים נבלעים בבצק ולא יותר.
  2. מתפיחים את הבצק: מוציאים את הבצק ומניחים אותו על שולחן עבודה מקומח קלות. לשים מעט, מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים אותו בתוך קערה מקומחת קלות. מכסים במגבת או בניילון ומניחים לבצק לתפוח במקום קריר 30 דקות או עד שהבצק כמעט והכפיל את נפחו.
  3. מחלקים את הבצק בעזרת סכין ל- 3 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור, מניחים על משטח העבודה, מכסים ומשהים לעוד 15 דקות.
  4. משטחים כל כדור בעזרת כפות הידיים לצורה של פיתה. מקפלים את צדדיו, מהדקים ומגלגלים לגליל מהודק. חוזרים על הפעולה עם שני הכדורים הנוספים ומניחים כל אחד בתבנית אפייה משומנת או על מגש מרופד בנייר אפייה. מתפיחים שוב כ-40 דקות או עד שהבצק כמעט והכפיל את נפחו. אופים כ-20 -25 דקות בתנור שחום מראש ל-180 מעלות.
  5. מכינים את ממרח הגבינה: מערבבים את כל המרכיבים עד לכדי משחה חלקה ומורחים על לחם השוקולד.

 

קינוח קטן לצד הכריך: חטיף מוזלי שוויצרי

מרכיבים (ל-20 יחידות):

 

לבצק הגרנולה:

250 גרם קמח חיטה לבן

50 גרם קמח מלא

30 גרם סובין

20 גרם שמרים לחים

10 גרם מלח

250 גרם מים (כוס ורבע)

30 גרם גרעיני חמנייה

30 גרם פרג

1 תפוח עץ, חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ

60 גרם תמרים לחים (מהג'ול)

40 גרם אגוזים, לא משנה מאיזה סוג

35 גרם דבש

 

לציפוי:

שיבולת שועל
גרעיני חמנייה
גרעיני דלעת

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים מים לקערת המיקסר וממיסים בתוכם את השמרים. מוסיפים קמח, סובין ומלח ולשים בעזרת וו הלישה במיקסר כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ואלסטי.
  2. יוצרים מהבצק כדור ומחזירים לקערת המיקסר. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-20 דקות.
  3. מוציאים את הבצק למשטח על שולחן. מערבבים את הפירות, הגרעינים, האגוזים ומוסיפים לבצק יחד עם הדבש. מערבבים על ידי קיצוץ הבצק. שימו לב - אין לערבב את הבצק יותר מדי.
  4. פורסים את הבצק למלבנים בגודל 3x6 ס"מ. מכינים קערה עם מרכיבי הציפוי  וטובלים את החטיפים.
  5. מניחים את החטיפים על מגש אפייה להתפחה סופית למשך 30 דקות. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 18 דקות ומצננים על רשת, בטמפרטורת החדר.

 

  • שף-קונדיטור אורי שפט הוא הבעלים של מאפיית "לחמים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
ממולאות בכל מיני דברים טובים. לחמניות חמאה
צילום: דניאל לילה
נותן כבוד להפסקת העשר. אורי שפט
צילום: גבי מנשה
מומלצים