שתף קטע נבחר

נפרדים מאופק בת ה-4: "מגורשת כמו עבריינית"

מאבק התמיכה בילדת העובדים הזרים, שקיבל רוח גבית מאשת ראש הממשלה, לא צלח - ובשעות הקרובות תורחק לפיליפינים. "לא רוצה להיפרד מאבא", אמרה אופק לפני עלייתה למטוס

הקרב אבוד - אופק הקטנה מגורשת הערב מישראל: בעוד שבוע תיכננה ננסי קסטיליו, עובדת זרה מהפיליפינים, ללוות את בתה בת 4, אופק, לגן ילדים ישראלי. הצו האוסר על גירוש ילדי עובדים זרים הרשומים למערכת החינוך פג - והגירוש נכנס לפועל. בצהריים (ה') הגיעה הילדה הקטנה למתקן הכליאה בנמל התעופה בן גוריון, לקראת טיסה כפוייה יחד עם אמה לפיליפינים. "לא רוצה שאבא יילך", אמרה הילדה, שאביה נשאר בארץ בשל היתר עבודה שברשותו.

 

תנומה אחרונה בבית, לפני הגירוש  ()
תנומה אחרונה בבית, לפני הגירוש

 

מהגירוש שנמנע ועד החלטת ההרחקה הסופית -  דיווחי ynet:

 

ההרחקה מהארץ, שנמנעה בשבוע שעבר ברגע האחרון, נידונה בבית הדין למשמורת בפתח תקווה. השופט, אברהם יעקב, קבע הבוקר כי אופק ואמה יורחקו מישראל ויובאו למתקן המסורבים בנתב"ג עד השעה 14:00. בהתאם להחלטה, הובאה הילדה לשדה יחד עם אביה ונציגת עמותת "ילדים ישראלים", נועה גלילי, המלווה את המשפחה.

 

אופק ובני משפחתה בבית המשפט, "לא צאן"    (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
אופק ובני משפחתה בבית המשפט, "לא צאן" (צילום: מוטי קמחי )

 

גלילי תיארה בעיניים דומעות את הפרידה מאופק: "הייתה תחושה איומה. אופק הייתה עצובה ועצבנית לאורך היום כולו". נציגת עמותת "ילדים ישראלים" מתחה ביקורת על רשות האוכלוסין וההגירה: "ביקשנו מתחילת הדרך שייתנו לאופק ולננסי 30 יום להתארגנות יציאה מהארץ, כמו שהשופט עצמו אמר: הם בני אדם ואי אפשר לגרש אותם כאילו הם עבריינים גדולים".

   

לצד אופק התייצב גם עורך הדין, עודד פלר, מהאגודה לזכויות האזרח שייצג אותה ואת אמה בניסיונם למנוע את ההליך. "הפרידה היתה עצובה ומרגשת", סיפרו הנוכחים. אביה של אופק המשיך איתה למתקן המסורבים, שם ישהו יחד עם אמה, ננסי, עד העלייה למטוס.

 

אופק עם אביה בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
אופק עם אביה בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי )

 

בהחלטת בית המשפט להרחיק את השתיים נוספה ביקורת על ההליך: "גירוש מזורז אינו יאה ולא צריך להתקיים במדינה מתוקנת. בני אדם אינם צאן, ויש לאפשר להם לעכל את עובדת הרחקתם מהארץ ולהתארגן בצורה סבירה", כתב השופט.

 

עוד בעמוד החדשות:

 

קסטיליו ביקשה בעתירה לאפשר לה ולבתה להישאר בארץ חודש נוסף ואז לעזוב מרצונן, אך בית המשפט קבע כי השתיים יגורשו בהקדם האפשרי. בשבוע שעבר הורדו ננסי ואופק מהמטוס ברגע האחרון, בעקבות צו עיכוב שהוציא בית המשפט. לצדן התייצבה רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, שביקשה משר הפנים, אלי ישי, לבטל את ההחלטה לגרש אותה.

 

אופק מתארחת אצל רעיית ראש הממשלה  (צילום: אבי אוחיון, לע"מ) (צילום: אבי אוחיון, לע
אופק מתארחת אצל רעיית ראש הממשלה (צילום: אבי אוחיון, לע"מ)

 

עו"ד פלר סיפר כי "התחושה היום הייתה מאוד קשה". לדבריו, "זה היה רגע עצוב הצטערנו שזה נעשה באופן ברוטאלי, שלננסי ולבתה אופק לא ניתן זמן להתארגן ושאופק נכלאה מלכתחילה". עורך-דינם הביע תקווה ש"בעתיד משרד הפנים יפנים שכמו במדינות מתוקנות אחרות יש לנו חובה להימנע ממאסר וכליאה של ילדים קטנים".

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי "השופט קיבל החלטה מאוד ברורה בנושא וכל ניסיון להיתלות במשפט כזה או אחר ולהסיקו כביקורת הוא לא רלוונטי". לדברי דוברות הרשות, "בשורה התחתונה בית המשפט הצהיר כי השתיים הן שוהות בלתי חוקיות ועליהן לשוב לארצן".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ננסי בבית המשפט
צילום: מוטי קמחי
"לא רוצה שאבא יילך"
צילום: מוטי קמחי
מומלצים