שתף קטע נבחר

2,000 מסתננים בחודש: מה עם "מחנה הטיפול"?

גורם ברשות ההגירה תקף בחריפות את משרדי הביטחון וביטחון הפנים על העיכוב בבניית מתקן השהייה - או הכליאה - למסתננים: "נדרשים צעדים לאומיים מידיים לפתרון הבעיה"

"המסתננים מבינים שהם יכולים להגיע לישראל באופן לא חוקי וליהנות מחופש מוחלט", כך אמר אמש (יום ד') גורם ברשות ההגירה והאוכלוסין, שתקף את העיכוב בהקמת מתקן השהייה בדרום בעקבות עוד שיא במספר הנכנסים לארץ.

 

מסתננים מדרום - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות:

 

פליטים בגבול מצרים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פליטים בגבול מצרים(צילום: רויטרס)

 

על פי נתוני הרשות, בחודש אוגוסט נכנסו לישראל דרך הגבול הדרומי 2,000 מסתננים, בהם מהגרי עבודה ומבקשי מקלט. לפי אותם נתונים, רק בלילה האחרון הגיעו לשטח ישראל 111 מסתננים. "נדרשים צעדים לאומיים מידיים לפתרון הבעיה, לפני שלמדינה לא תהיה כל שליטה במצב", אמר הגורם ברשות, שמתח ביקורת חריפה על משרדי הביטחון וביטחון הפנים. "בניית המתקן חיונית והם לא מיישמים את החלטת הממשלה".

 

בנובמבר 2010, החליטה הממשלה על הקמתו של המתקן סמוך לקציעות, שבארגוני הסיוע לפליטים כינו מתקן כליאה לכל דבר. הוא אמור להכיל כ-8,000 מסתננים לתקופה של עד שלוש שנים, ולהיות מופעל על ידי שירות בתי הסוהר. האחריות הוטלה על משרד הביטחון ופעולתו אמורה היתה להתחיל בחודש יולי.

 

ח"כ יעקב כץ, היו"ר היוצא של הוועדה המיוחדת לבעיית העובדים הזרים, אמר ל-ynet כי העיכוב בבנייה הוא "מחדל ברמה לאומית שיביא לכך ש-50 אלף מסתננים ימשיכו לדווח למשפחותיהם באפריקה שבישראל הם חווים שלושה שבועות של טיפול מפנק בסהרונים לשם התאקלמות בארץ".

 

גורם במשרד הביטחון אמר כי לו רשות ההגירה היתה פועלת במרץ ליישם את החלטות הממשלה שבאחריותה באותה מהירות שמשרד הביטחון בונה את הגדר, בעיית המסתננים היתה מצטמצמת.

 

מהמשרד לביטחון פנים נמסר בתגובה כי "בהתאם להחלטת הממשלה ולהבנות שגובשו עם מנכ"ל משרד ראש הממשלה, סיכמו המשרד לביטחון פנים ומשרד האוצר על הקמת מתקן והוספת אלף מקומות למסתננים. בהתאם, פועל שירות בתי הסוהר להקמת המתקן האמור, אשר צפוי להתחיל לקלוט מסתננים בעוד כמה חודשים. הקמת מתקן מורחב יותר הוטלה על משרד הביטחון".

 

ממשרד הביטחון נמסר בתגובה כי "אנו ממשיכים לפעול במרץ להקדמת לוחות הזמנים לסיום בניית הגדר".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צעדת מחאה נגד כניסת מסתננים לישראל
צילום: דרור עינב
מומלצים