שתף קטע נבחר

33 ילדים בבניין נטוש בי-ם: "אלפי דירות רפאים"

20 משפחות פלשו לבניין ששימש בעבר מעונות לסטודנטים. בעירייה נתנו להם 48 שעות להתפנות, אך הדיירים החדשים מסרבים. "אין לנו מקום אחר", אמר אחד הדיירים

20 משפחות, בסיוע פעילים חברתיים, פלשו לפני כמה ימים למבנה נטוש ששימש בעבר מעונות לסטודנטים בשכונת קריית יובל בירושלים. ההורים וילדיהם ניקו את המבנה והכשירו אותו למגורים. הם הודיעו כי אם לא יושג עבורם דיור חלופי, הם ימשיכו להתגורר במבנה. "אנחנו גרים באוהלים, כשבירושלים יש אלפי דירות רפאים ריקות לעשירים", אמר אחד מהם.

 

מחאת האוהלים - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

בין המשפחות שפלשו לבניין נמצאים גם כאלו הזכאים לדירה בדיור הציבורי, אמהות חד הוריות וגם משפחות בהם שני בני הזוג עובדים. בסך הכל במתחם 33 ילדים. הבוקר (יום א') הגיעו שוטרים למקום, כשבידיהם צו פינוי. הם אמרו לפולשים כי עליהם להתפנות תוך 48 שעות ולא יפונו בכוח.

 

דרור מזרחי (38), נשוי בפעם השנייה ואב לשישה, שזכאי לדירה, הוא אחד הפולשים. הוא הגיע למבנה עם אשתו ההרה. מזרחי סיפר כי הוא עובד באגף התברואה בעיריית ירושלים ומשתכר כ-5,000 שקלים ברוטו לחודש, אחרי 16 שנות עבודה. הוא מחוסר דיור מזה חודש וחצי, מאז שפונה בצו בית משפט מביתו במעלה אדומים.

 

"אשתי נפצעה בתאונה והפכה לנכה. נאלצתי להעדר מהעבודה כדי לטפל ילדים", הוא סיפר ל-ynet. "לא קיבלנו קצבה חודשית מהביטוח הלאומי, אלא סכום חד פעמי של 3,000 שקלים. נקלענו לחובות ולקחתי הלוואות ממקום העבודה". הוא סיפר כי מאז נקלע לחובות.

 

נכנסים למבנה (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
נכנסים למבנה(צילום: נועם מושקוביץ)
 

בשבועות האחרונים התגורר מזרחי במאהל במעלה אדומים. לדבריו, הוא חסר אונים. "הממשלה צריכה לחשוב על אנשים כמונו ולתת פתרון. אנחנו, מעמד השוליים, אנשים עובדים שנפלו ונשכחו בצד הדרך ואף אחד לא מושיט יד. אנחנו כאן כדי שתסתכלו עלינו ויתנו לנו פתרון". הוא אמר כי אם יבואו לפנות אותו ואת עשרות המשפחות הם יתנגדו. "בצורה לגיטימית כי אין לנו דרך אחרת ואין לנו מקום אחר", הוא הדגיש. 

 

4,000 משפחות ממתינות

על-פי נתוני משרד השיכון, כמעט כל 90 אלף הדירות שיועדו לדיור הציבורי תפוסות על-ידי זכאים. בנוסף הוקשחו התנאים לקבלת הסיוע בשכר דירה, שניתן ל-140 אלף משפחות ושעומד כעת על סכום שנע בין 750 ל-1,500 שקלים למשפחה בכל חודש. כמעט 20 שנה שלא נבנו דירות חדשות בדיור הציבורי וכ-4,000 משפחות שזכאיות לדיור שכזה ממתינות בתור, שבינתיים מתארך.

 

מנקים את המבנה (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
מנקים את המבנה(צילום: נועם מושקוביץ)

 

בארגונים החברתיים אומרים כי המדינה זנחה את השכבות המוחלשות בכל הנוגע לתחום זה. "כל מה שעל המדינה לעשות הוא לשחרר את מיליארדי השקלים, שמיועדים לבניית דיור ציבורי, ובכך להקל על מצוקתם של רבים", אמר ל-ynet מתן, פעיל בארגון תראבוט. "בזמן שאלפי דירות עומדות נטושות, המדינה מעדיפה לנטוש מאחור ילדים ומשפחות חד הוריות ברחוב". הוא גם קרא שלא לפנות את הפולשים.

 

רן מלמד, סמנכ"ל "עמותת ידיד", הוסיף: "הדיור הציבורי קרס ופשט את הרגל. הגיע הזמן לשנות את המודל הזה. במקום לכלוא אנשים בגטאות ובבנייני רכבת באיכות בנייה רעה, יש לשכן אותם בפרויקטים שישלבו אותם עם אוכלוסיות חזקות, כדי שיהיה להם סיכוי לפרוץ את מעגל העוני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פורצים לדירות
צילום: נועם מושקוביץ
המבנה הנטוש
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים