שתף קטע נבחר

דפני ליף בג'סי כהן: "ההוכחה שהמחאה לא תמה"

מנהיגת המחאה דפני ליף הגיעה למאהל בחולון, בו בנו המוחים צריפי עץ. אחרי שהתקבלה בקללות, שוחחה עם המפגינים והבהירה: "אין קיפול גורף, יש אנשים שזה הפתרון היחיד שלהם". המשטרה נערכת למהומות, בלשים מתצפתים

גם אחרי ההפגנה הגדולה בתולדות המדינה, דפני ליף נשארת חלק מהנוף הציבורי: מנהיגת מאהל רוטשילד, שצפוי להפוך לכינוס במקום למקום לינה, הגיעה הערב (יום א') עם חבריה למאבק למאהל המחאה בשכונת ג'סי כהן בחולון. בניגוד למאהלים אחרים ברחבי הארץ, המאהל בג'סי כהן לא צפוי להתפרק - למרות צווי הפינוי שהועברו למתגוררים בצריפים שבו על ידי העירייה.

 

מחאת האוהלים - כותרות האחרונות ב-ynet

 

ליף התקבלה בתחילה בקללות ובצעקות על ידי חלק מהמפגינים, אך בהמשך ישבה לצד המתגוררים במתחם, ואף התקשרה לחבריה וביקשה מהם להגיע למאהל החולוני, כדי לנסות למנוע את מימוש הצווים. "מבני העץ הללו הם הבית של האנשים, יש פה משפחות שלמות ואנשים עם בטן מלאה שאין להם מה להפסיד", אמרה ליף ל-ynet.

 

למרות פינוי המאהל בירושלים ואוהל הסטודנטים בירושלים, היא הבהירה: "חשוב לציין שלא בכל המאהלים יש קיפול אוטומטי וגורף. יש פה אנשים שזה הפתרון היחיד שלהם ובלעדיו אין להם איפה לגור".

 

ליף במאהל בחולון. "אנשים עם בטן מלאה" (צילום: עופר עמרם) (צילום: עפר עמרם ) (צילום: עפר עמרם )
ליף במאהל בחולון. "אנשים עם בטן מלאה" (צילום: עופר עמרם)
 

"חשוב שכמה שיותר אנשים מאיתנו יגיעו לכאן כי הביחד הזה יגרום למצב שבו אנשים יבינו שצווי ההריסה לא יכולים להתקיים", אמרה מנהיגת המחאה, שפנתה אתמול מעל הבמה ל-400 אלף האיש שיצאו להפגין וקראה לכך "נס קיץ 2011". לדבריה, "יש פה בג'סי כהן אנשים שחיים על הקשקש, ולא מלפני חודשיים, מפני שזו שכונה שחיים בה כבר קרוב ל-40 שנה".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

המשטרה נערכה בכוחות יס"מ מתוגברים ליד המאהל, לקראת אפשרות שיושביו יבעירו שוב צמיגים ויחסמו את הכביש, כפי שעשו לפני כשבועיים. ההיערכות הזו תימשך גם במהלך הערב והלילה, וגם באמצעות בלשים שמתצפתים על המתחם, בו מתגוררים רבים מהשכבות הסוציו-אקונומיות הנמוכות.

 

ליף ניסתה להרגיע את הרוחות ופנתה למוחים: "חשוב שלא ישר ייפנו לאלימות וננסה קודם להראות שכולם פה ביחד זה כוח, לפני שמפעילים כוח. אנשים זקוקים למבנים האלה כי אין להם אפשרות אחרת. אם אנו מדברים על צדק חברתי זה חייב להתחיל בזה כי זה עדיין מתחיל בגג. אם אין פתרון ואדם מייצר לעצמו פתרון, זה עדיף מאשר שהוא יישאר תחת כיפת השמיים".

 

"אי אפשר לפנות אנשים לרחוב". (צילום: עופר עמרם) (צילום: עפר עמרם ) (צילום: עפר עמרם )
"אי אפשר לפנות אנשים לרחוב". (צילום: עופר עמרם)
 

לגבי קביעתה של עיריית חולון, לפיה הצווים הוצאו מפני שצריפי העץ הפכו למגורי קבע שנבנו בניגוד לחוקי התכנון והבנייה, השיבה ליף: "אי אפשר להגיד שזה לא חוקי ואז לפנות ולהשאיר אנשים ברחוב. זו ההוכחה שהמחאה לא נגמרה ורק התחילה. בקיץ הזה הדבר הכי חשוב שקרה הוא שאנשים לאט לאט התאחדו והתחילו לדבר אחד עם השני".

 

יושבי המאהל החולוני קיבלו חיזוק מליף וחבריה, לאחר שעל צריפי העץ שבנו התושבים לצורך מגורים במאהל, הדביקה העירייה צווי הריסה. על פי הצווים על התושבים, בהם משפחות עם ילדים ותינוקות, להרוס את מבני העץ שהקימו עד השעה 4:00 לפנות בוקר.

 

רפי בוסרי, מראשי המאהל, הבטיח כי "לא יהיה שום פינוי". הוא אמר כי "לאנשים פה אין מה להפסיד, אף אחד לא מתכוון לוותר. שכונה שלמה הצביעה פה לראש הממשלה, כולל אני, וראש הממשלה לא מוכן לבוא ולראות שלאנשים פה אין מיליון שקל כדי לקנות דירה חדשה".

 

"המחאה החברתית כאן כדי להישאר" 

יו"ר ועד השכונה, ניסן זכריה, טען כי הצו שהתקבל מהעירייה הוא לא חוקי בגלל שהוא מנהלי ולא שיפוטי. "אין לפקחי הבנייה סמכות לאכוף את הצו מפני שהמבנים האלה נמצאים פה כבר יותר מחודש. אנחנו פה כדי להישאר. יש כאן אימהות חד הוריות שמחכות שנים לדיור ציבורי ומבחינתן זה או שהן יישארו בצריפי העץ או שייזרקו לרחוב. אנשים יילחמו פה על הצריפים והאוהלים כי זה הבית שלהם".

 

בירושלים מפרקים את המאהל. "השלב הבא - קואליציה של ארגונים" (צילום: גיל יוחנן ) (צילום: גיל יוחנן )
בירושלים מפרקים את המאהל. "השלב הבא - קואליציה של ארגונים"(צילום: גיל יוחנן )

 

בינתיים בירושלים, לאחר כשבעה שבועות, החלו מנהיגי המאבק בבירה בפירוק המאהל בגן הסוס. לדברי מובילי המאבק, המחאה תימשך במתכונת אחרת וכל ציוד האוהלים יקופל וייאסף, על מנת שגן הסוס יוכל לשמש כמקום מפגש לכינוסים והרצאות שייערכו מדי

כשבוע.  

 

איתי גוטלר, יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית וממובילי המחאה בעיר, אמר ל-ynet: "מאהל הצעירים והסטודנטים בירושלים מתקפל, אבל המחאה החברתית כאן כדי להישאר". לדבריו, "השלב הבא של המחאה הוא יצירת קואליציה של ארגונים ופעילים שתפעל לשינוי השיטה הכלכלית חברתית לטובת מעמד הביניים והאוכלוסיות המוחלשות". בבירה נותרו שני מאהלים, בגן סאקר ובגן העיר, בהם חיות כ-15 משפחות, ביניהן משפחות חד הוריות ומחוסרות דיור.

 

בהכנת הידיעה השתתף עומרי אפרים
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דפני ליף בג'סי כהן
צילום: עפר עמרם
"אין לאנשים מה להפסיד"
צילום: עופר עמרם
מומלצים