שתף קטע נבחר

הדרך לקניות רצופה קוונות טובות

מתכוונים לקנות את המתנות לחג מבלי לקום מכסא המחשב? לפניכם המדריך לקנייה מקוונת בטוחה: למה זה כדאי, מה צריך לדעת, וגם - שלא תגידו שלא אמרנו, ממה יש להיזהר

מי שאוהבת להתחדש במוצרי איפור וטיפוח מכירה בוודאי את תחושת ההתעלות המלווה את קריעת הצלופן ופתיחת האריזה החדשה והנוצצת של מוצר חדש. מסתבר שכשמזמינים את המוצרים דרך האינטרנט, הריגוש מתעצם עוד יותר – ויש בונוסים: מוצרים שקורצים אלייך מבעד לדפי כרומו מבהיקים של מגזינים מחו"ל ותמיד נראו לך קשים להשגה, פתאום נמצאים במרחק של לחיצת מקש ממך.

 

בעוד פחות משבועיים תוכלי לאחוז בידייך את המוצר המפתה ולהרגיש כאילו הרגע יצאת מ"בלומינגדיילס" וזה פשוט בהרבה ממה שאת חושבת.

 

כמו לשלוח מתנה לעצמך. קנייה מקוונת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כמו לשלוח מתנה לעצמך. קנייה מקוונת(צילום: shutterstock)

 

איפה מתחילים?

פורום "איפור וציור גוף" של אתר "תפוז" מושך אליו מאפרות מקצועיות וגם נשים שאוהבות איפור. אלה וגם אלה מחליפות, בין השאר, ביקורות ורשמים על מוצרי איפור מוצלחים או מאכזבים, וכשאחת הגולשות מקבלת לביתה חבילה שהוזמנה מחו"ל – הפורום גועש ורוגש. בעלת החבילה מדווחת לכולן על הגעת המשלוח, פורקת את המוצרים, מצלמת אותם מכל זווית אפשרית ומעלה את התמונות לפורום – כדי שכולן יידעו מה הגיע, מה שווה, מה עונה על הציפיות ומה מאכזב. גם האתרים המספקים את הסחורה מקבלים חוות דעת, ואם המזמינה נתקלה בבעיות כלשהן בתהליך ההזמנה – היא מדווחת על כך לכולן, למען יראו וייראו.

 

נטע כראל (38) מאפרת מקצועית ואמא לשתיים מבאר שבע, קיבלה לאחרונה כמה חבילות שהזמינה מחו"ל, ואחרי שחלקה חוויות עם החברות בפורום היא מתפנה לחלוק אותן גם איתנו: "זה תמיד כיף שמחכה לך חבילה בדואר. זה כאילו שקיבלת מתנה, על אף ששילמת על זה. אני לא קונה בטירוף, יחסית לבנות אחרות בפורום אני די רגועה. יש שם בנות שלא עובדות במקצוע וקונות פי כמה יותר ממני".

 

אז למה בעצם כדאי להזמין מוצרים מחו"ל?  

"אני קונה בעיקר דברים שאי אפשר להשיג בארץ, או מוצרים שהמחיר שלהם זול משמעותית. הדוגמה הראשונה שעולה לי לראש היא ריסים מלאכותיים בודדים, שבארץ עולים 50 שקל לקופסה, ובאינטרנט אני מזמינה מזוודה שמכילה 15 קופסאות של ריסים בודדים ו-15 קופסאות של ריסים שלמים עם תוספות של דבקים ואבזרים, והכול עולה לי 400 שקל כולל המשלוח. וזה אותו מוצר בדיוק, של אותה חברה".

 

דמי המשלוח מחו"ל לא מייקרים את המוצרים? 

"בדרך כלל המשלוח לא יקר מאוד, זה תלוי באתר וגם בכמות ובמשקל של המוצרים. יש אתרים ששולחים בחינם, ויש אתרים ששולחים בתשלום. דמי המשלוח מגיעים למקסימום 20 דולר".

 

לא מפריע לך לקנות מוצרים בלי לראות ולמשש? 

"יש מוצרים שאני מכירה משימוש קודם, או שראיתי אותם בחו"ל, או שהם נמכרים בארץ אבל המחיר שלהם הרבה יותר יקר. אני גם סומכת על המלצות של בנות אחרות שהזמינו. אני לא אזמין, למשל, מייקאפ שאני לא מכירה, כי אפשר ליפול בקלות אם יש הבדל של ניואנס בגוון. אבל אם אני מכירה את המוצר ויודעת בדיוק את הגוון שאני צריכה – לא אהסס. כשמדובר בצלליות, זה פחות משמעותי. אני רואה תמונות שבנות אחרות צילמו ושומעת חוות דעת, אבל בסך הכול אי אפשר ליפול בזה יותר מדי. ואם מתוך עשר צלליות שהזמנתי במחיר של תשעה שקלים לצללית, שתיים לא מוצאות חן בעיני – זה לא נורא".

 

זה לא קצת מבאס לחכות למשלוח?  

"להיפך, זה חלק מהכיף. אני עוקבת באינטרנט אחרי המשלוח, רואה כל יום איפה זה עומד, וכשזה מגיע זה כמו מתנה. אגב, באחד המקרים הזמנתי דרך האתר סטרוברי ‭www.strawberrynet.com ששולח את המוצרים מהונג קונג. אחרי יומיים זה כבר הגיע מהונג קונג לתל אביב, אבל לקח לזה שבוע להגיע מתל אביב לבאר שבע. כך שהעיכוב העיקרי הוא לפעמים דווקא בתוך הארץ".

 

אחרי קצת שיעורי בית - אפשר לגשת לרכישה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אחרי קצת שיעורי בית - אפשר לגשת לרכישה(צילום: shutterstock)

 

‬גם אורית ויזל (40) מאפרת מקצועית ועורכת פורטל היופי ‭,bbeauty‬ התנסתה לא פעם בהזמנת מוצרים מחו"ל. "אני פריקית של מוצרי איפור, טיפוח ובישום",‬ היא מתוודה. "זה התחיל מהאהבה שלי למוצרי 'מאק'‬ עוד לפני שהם נמכרו בארץ. לא יצא לי לטוס לחו"ל כל שני וחמישי ולא רציתי לסנג'ר אנשים שטסים, אז חיפשתי דרך אלטרנטיבית להשיג את המוצרים. האתר הראשון שהזמנתי דרכו היה 'סטרוברי', הצצתי ונפגעתי. הקלות, הידידותיות, ההנחות שאת מקבלת בקנייה חוזרת – זה כיף וזה מפתה לקנות עוד ועוד. בשלב מסוים הפכתי ללקוח מתמיד ואני מקבלת הרבה צ'ופרים. עד היום אני קונה בעיקר דרך האתר הזה, כי המשלוח בדרך כלל בחינם, ובמקרים רבים משתלם לקנות דרכם מוצרים שנמכרים גם בארץ".

 

אורית מוסיפה טיפ: "במקרים כאלה אני בודקת את המוצר בחנות, מוודאת שהוא מתאים לי, ואם הוא לא נמכר בהנחה משמעותית – ברוב המקרים ישתלם לי יותר להזמין אותו דרך האינטרנט. המחירים בחו"ל בדרך כלל אטרקטיביים יותר, גם יחסית למחירי הדיוטי פרי. בנוסף, אפשר למצוא באינטרנט מוצרים שלא נמכרים בארץ בכלל, או שנמכרו והיום כבר אי אפשר להשיג אותם. לפעמים אני עוזרת לאנשים למצוא בשמים אהובים שהם לא הצליחו למצוא בשום מקום, ואחר כך הם מודים לי כאילו עשיתי להם טובה ענקית".

 

קרה שהגיע מוצר שהזמנת והתאכזבת? 

"כמאפרת, אם האיפור שהזמנתי הוא לא בדיוק בגוון שרציתי זה לא נורא, כי בכל מקרה הוא ייכנס למזוודת האיפור שלי ויהיה לו שימוש. אישה שקונה לעצמה צריכה לעשות קצת יותר שיעורי בית, ולקחת בחשבון שיש סיכון מסוים. וכאמור, אם זה מוצר שנמכר בארץ צריך ללכת ולבדוק אותו בחנות לפני שמזמינים".

 

מה החיסרון של הזמנת המוצרים דרך האינטרנט?  

"החיסרון הוא הזמן. מי שרוצה מוצר מעכשיו לעכשיו, צריכה לקנות אותו בארץ" אומרת אורית, ונטע כראל מוסיפה: "הבעיה היחידה היא שזה ממכר. זה החיסרון היחיד. המצב שלי קל יחסית, אבל יש בנות שיושבות כל הלילה על האינטרנט ומחפשות מבצעים. לי יש חיים חוץ מזה, אז אני לא מטורפת, אבל זה ממכר כי זה כיף לראות מה חדש. כשאת מזמינה פעם או פעמיים מאתר מסוים את מקבלת עדכונים כשיש מבצעים או בחגים, ופתאום את מגלה שמוצר שנורא רצית והיה לך יקר מדי, נמכר עכשיו במחיר מבצע. יש מוצרים שנמכרים בארץ במחיר גבוה מאוד, ובשלב מסוים את שואלת את עצמך – למה אני צריכה לשלם כל כך הרבה? ואם המשלוח בחינם, את יכולה להזמין בכל פעם משהו קטן - ואז מגיע אלייך הביתה קרם פנים יוקרתי, והוא ארוז יפה, והשירות מצוין. זה תענוג".

 

לשלם באינטרנט בלי לקחת סיכונים

מי שחוששת להשתמש בכרטיס האשראי שלה לקנייה באינטרנט, מוזמנת להשתמש בשירותי "פיי-פאל" (PAY PAL ) חברה המאפשרת לגולשים לשלם על קניותיהם באופן וירטואלי, בלי לחשוף את פרטי כרטיס האשראי לכל דכפין. התשלומים מתבצעים באמצעות מספר כרטיס אשראי בינלאומי או פרטי חשבון בנק שתמסרו באתר המאובטח היטב, והמשמש כמתווך ביניכם לבין האתרים השונים. חברת פיי פאל דואגת לבצע את החיוב מול הספקים, וגם מבטחת את הקנייה שלכם, ואם מסיבה כלשהי תשלמו ולא תקבלו את המוצר – כספכם יוחזר.

 

כתובת האתר:‭www.paypal.com ‬ כדי להימנע מרמאויות לעולם אל תמסרו פרטי חשבון הבנק או כרטיס האשראי לגורמים שונים השולחים אליכם מיילים גם אם נדמה שהמייל הוא מטעם חברה מוכרת או חברה שזה עתה קניתם ממנה מוצר כלשהו. ‬ כדאי לדעת: בחלק מהאתרים אפשר להשתמש בכרטיס אשראי ישראלי, אבל רובם מקבלים רק כרטיסי אשראי בינלאומיים )ואם תקלידי מספר של כרטיס מקומי, תקבלי הודעת שגיאה.

 

מכס

לפי החוק, מותר לך להזמין מוצרי יופי לשימוש עצמי במחיר של 50 דולר מקסימום כולל דמי משלוח לא כל החבילות המגיעות לארץ נבדקות, אבל אם מספרך עלה בגורל וערך החבילה מעל 50 דולר – יישלח אלייך שובר לתשלום, ותצטרכי לשלם אותו כדי לשחרר את החבילה. קחי זאת בחשבון כשאת מזמינה מוצרים – ייתכן שתתווסף לך עלות בלתי צפויה שלפעמים הופכת את הסיפור כולו ללא כדאי. אם את רוצה ללכת על בטוח, הקפידי לא לעבור את מכסת חמישים הדולר.

 

כך תדעי אם המוצר "טרי"

אם את שואלת את עצמך איך זה שמוצרים יוקרתיים נמכרים באינטרנט במחירים אטרקטיביים, הרי שאת חושדת בצדק. בחלק גדול מהמקרים מדובר בעודפים, וככאלה, הם עלולים להיות קצת עתיקים וייתכן בהחלט שפג תוקפם. ברוב מדינות העולם אין חוק המחייב ציון תאריך על המוצר ולא תמיד אפשר למצוא אותו, אבל על גבי רוב המוצרים מוטבע קוד המורכב מאותיות ומספרים, באמצעותו אפשר לפענח את תאריך הייצור של המוצר.

 

זה כרוך בקצת מאמץ, אבל כשמזמינים מוצר מחו"ל שווה להשקיע עוד דקה וחצי לפני שמתחילים למרוח אותו על הפנים. הדרך הפשוטה ביותר לבדיקת תאריך הייצור היא באתר הבא, המאגד נתונים על 27 מותגים שונים: כאן עלייך לבחור את המותג הרלוונטי, ולהקיש את הקוד המופיע על האריזה.

 

האתר יפענח בעבורך את הקוד ויציג לך את תאריך הייצור של המוצר. אם את מחפשת נתונים על מותג שאינו מופיע באתר הנ"ל, עלייך להתקשר לשירות הלקוחות של המותג (אם הוא נמכר בישראל – אפשר להתקשר לשירות הלקוחות כאן), לציין את הקוד המופיע על האריזה ולבקש שיאמרו לך מהו תאריך הייצור.

 

קחי בחשבון: מוצרים שנקנים דרך האינטרנט בהנחה גדולה, אפשר להניח מראש שתאריך הייצור שלהם רחוק. אם עברה שנה מאז הייצור, זה נחשב סביר (אלא אם כן מדובר במסקרה) אם עברו שלוש – זה יותר מדי.

 

בהיעדר חוקים חד משמעיים, כל אחת עושה את החשבון שלה ומחליטה עד כמה רחוק היא מוכנה ללכת. כך או כך, מוצר שקנית זה עתה ומתגלה כמוצר ישן כדאי להחזיר ולבקש תמורתו מוצר אחר או החזר כספי. וכל זה רלוונטי, כמובן, גם כשקונים את המוצר אצלנו בישראל.

 

שופינג וירטואלי בחו"ל

כל מה שצריך כדי להזמין מוצרים מחו"ל זה אנגלית בסיסית, תקציב הגיוני וקצת סבלנות. אחרי פעם או פעמיים, זה כבר יהיה פשוט. קיבצנו בעבורך כמה כתובות של אתרים שנוסו על ידי חובבות איפור ומאפרות מקצועיות, ועברו את המבחן בהצלחה.

 

‭www.strawberrynet.com‬ בעמוד הבית יש לבחור "ישראל" בתפריט הגלילה מצד שמאל:‬ כאן אפשר להזמין מוצרים של מותגים יוקרתיים שאת חלקם אי אפשר להשיג בארץ. האתר מציע שלל הנחות ומבצעים, וכל המוצרים מלבד בשמים נשלחים ללא דמי משלוח. אחד המוכרים והמומלצים ברשת.

 

‭www.hqhair.com‬ בעיקר מוצרי טיפוח לשיער, אבל לא רק. החיסרון: דמי משלוח גבוהים.

 

‭www.kissandmakeupny.com‬ מוצרי איפור, טיפוח, יופי ובישום. האתר אסתטי ונעים, דמי המשלוח נמוכים יחסית.

 

‭www.everydayminerals.com‬ מוצרי איפור מינרליים. כאן אפשר לקנות צלליות אבקתיות בשלל צבעים במחירים סופר כדאיים.

 

‭www.cosme-de.com‬ איפור, טיפוח ובישום. המחירים נוחים, המשלוחים ללא תשלום.

 

‭www.transdesign.com‬ כל מה שקשור לציפורניים, כולל לקים של מיטב החברות במחירים אטרקטיביים להפליא תחת הכותרת ‭.Polishes‬‭

 

www.makeupgeek.com‬ מותגי איפור מצוינים שאת רובם אין להשיג בארץ תחת הכותרת ‭.store‬ באתר מציגים לא רק את המוצר עצמו, אלא גם תצלום שלו כשהוא מונח על העור תחת הכותרת ‭.swatches‬

 

שופינג וירטואלי בישראל 

גם בארץ לא חסרות אפשרויות, ואם בא לך להתפנק במוצרים חדשים בלי לקום מהכיסא – זה אפשרי. כאן יקבלו בברכה את כל כרטיסי האשראי המקומיים, והמוצרים יגיעו אלייך בתוך ימים ספורים. בדרך כלל לא יהיה הבדל משמעותי במחיר בין מחיר המדף בחנות למחיר הווירטואלי. הנה כמה אתרים:

 

‭www.laline.co.il‬ כל המוצרים המפנקים של "ללין" נמכרים גם באתר האינטרנט, ואם יש מבצע בחנות – הוא קיים גם באתר. האתר נעים לעין ונוח להתמצאות.

 

‭www.madina.co.il‬ כל מוצרי "מאדינה מילאנו" נמכרים באתר, ויש הנחה של 10 אחוז ומדי פעם גם מבצעים בלעדיים לגולשי האתר.

 

‭spring.myplace.co.il‬ באתר זה אפשר להזמין הביתה את מוצרי הספא המפנקים של "ספרינג‭,"‬ המחירים זהים למחירי המדף, והמשלוח – חינם!

 

‭www.tallypeled.com‬ מוצרי האיפור המצוינים של טלי פלד נמכרים בחנות הממוקמת בירושלים, אבל דרך האתר אפשר להזמין את המוצרים לכל מקום בארץ ובעולם.‬ 

 

‬‭www.bsamim.co.il‬ בשמים ומוצרי קוסמטיקה של חברות רבות, רובם במחירים נמוכים ממחירי המדף.

 

‭www.getgreen.co.il‬ פורטל אקולוגי המאפשר לקנות מגוון מוצרים "ירוקים‭,"‬ ומכיל גם קטגוריית טיפוח וקוסמטיקה אורגנית תחת הכותרת החנות הירוקה.

 

 ‭‬‭www.drugstore.co.il‬ אתר האינטרנט של רשת בתי המרקחת "שור טבצ'ניק" הוא למעשה חנות פארם וירטואלית, ובין השאר אפשר להזמין דרכו מוצרי קוסמטיקה ואיפור של מגוון חברות

 

סייעה בהכנת הכתבה: אורית ויזל, עורכת פורטל היופי ‭www.bbeauty.co.il





 

 

עוד כתבות באתר לאשה




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
להשיג מוצרים שלא נמכרים בארץ
צילום: shutterstock
הקניות הכי שוות בלי לצאת מהבית
צילום: shutterstock
לאשה בפייסבוק
מומלצים