שתף קטע נבחר

גברים vs נשים: מי סלחן יותר לחובות במשפחה?

סקר שבחן יחסים בין זוגות על רקע חובות כספיים אליהם נקלעו, מעלה כי נשים הרבה פחות סלחניות בכל הנוגע לחובות - רבע מהן אף ציינו כי מצוקה כלכלית בעקבות חוב של הבעל, היא עילה מספקת לגירושים. ומה ההבדל בגישה של חילונים ודתיים?

האם תיפרדו מבן או מבת הזוג שלכם אם ייוודע לכם כי הם הסיבה שנכנסתם לחובות? לפחות על פי סקר שנערך לאחרונה, חלקים לא קטנים באוכלוסיה בהחלט רואים בכך סיבה מוצדקת לפרק את החבילה.

 

בשאלה שבדקה את התגובה להסתבכות כלכלית שהאשם בה הוא בן או בת הזוג, התגלו הבדלים משמעותיים בין עמדות גברים לנשים: בעוד שהגברים התגלו כסלחניים יותר כלפי תרחיש שכזה ורק 16.5% ראו בו כעילה המצדיקה גירושים, קרוב לרבע מהנשים (22.3%) ראו בכניסה לחובות בשל פעולות בן זוגן - עילה מוצדקת לפרידה ולגירושים.

 

 

הסקר, שבוצע על ידי מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה, מאשש מחקרים בינלאומיים רבים שהצביעו על כך שרוב הנשים בוחרות בני זוג המצטיירים בעיניהן כמפרנסים, בעוד שגברים מחפשים מאפיינים שונים לגמרי.

 

בקרב צעירים (18-34), רק 13% יראו בכניסה לחובות בשל פעולת בן או בת הזוג סיבה מספקת לפרידה או לגירושים.

 

בניגוד אליהם, בני 35-54, שהם על פי רוב בעלי משפחות והורים לילדים קטינים, מצטיירים כסלחניים הרבה פחות כלפי חובות שנגרמו בשל פעולות בני הזוג. יותר מרבע מהם (26.3%) יראו בכניסה לחובות סיבה מספקת לגירושים.

 

ההכנסה משפיעה 

מתוצאות הסקר עולה עוד כי בני 55 ומעלה סלחניים קצת יותר מגילאי הביניים לחובות, אך סלחניים פחות מצעירים. רק 20% מבני ה-55 ומעלה רואים בהיקלעות לחובות בשל בן הזוג סיבה מספקת לגירושים.

 

מהנתונים עולה כי גם לרמת ההכנסה של הנשאלים יש השפעה על עמדתם. כרבע מהמשתכרים עד השכר הממוצע במשק (8,000 שקל לחודש), רואים בכניסה לחובות בשל פעולות בן או בת הזוג – עילה מספקת לגירושים.

 

לעומת בעלי ההכנסה הממוצעת ומטה, פחות מחמישית (18.2) מהמשתכרים 8,000 שקל-12 אלף שקל, רואים בכך עילה ורק 11.6% מבני שני העשירונים העליונים המשתכרים 12 אלף שקל ומעלה.

 

החילונים פחות סלחניים

הסקר מעלה עמדות מעניינות גם כשבודקים את מגזר הנשאלים. כך, בתרחיש של כניסה לחובות בשל פעולת בני הזוג, חולקים המסורתיים והחילונים את אותה העמדה בדיוק: 20% מהחילונים והמסורתיים רואים בכך סיבה מספקת. לעומת זאת, דתיים וחרדיים סלחניים יותר כלפי היווצרות חובות, ופחות מ-15% מהם רואים בכניסה לחובות עילה לגירושים.

 

על פי תוצאות הסקר, עולים חדשים הם הסובלניים הכי פחות כלפי חובות. כ-37% מהם יראו בכך פעולה המצדיקה גירושים (נתון בולט, וכנראה הבולט ביותר מכל קבוצות האוכלוסייה השונות שנבדקו).

 

מחלוקה לאיזורים עולה כי בדרום הארץ הכי פחות מומלץ להכניס את המשפחה לצרה כלכלית – כך לפחות עולה מהתשובות לסקר: כמעט 30% מתושבי הדרום יראו בכך פעולה המצדיקה גירושים, לעומת נתון הנמוך במחצית באזור השרון והצפון (16%). בירושלים ובסביבתה סובלניים ביותר כלפי צרות כלכליות, ורק 13% מהנשאלים באזור ירושלים טוענים שצרה תצדיק גירושים.

 

"הסקר מסביר מה גורם למשפחות שונות לפרק את החבילה, ואילו תרחישים עשויים להתקבל דווקא בהבנה ובסליחה", אומר עו"ד מיקי שיפמן, העוסק בסכסוכי גירושים. "היות והרגישות לקשיים כלכליים רבה יותר בקרב בני 34 ומעלה, המסקנה המתבקשת, צריכה להיות הרחבת האחריות הזוגית לכלכלת הבית, וזאת על ידי שיתוף בני הזוג בכל סוגיה כלכלית העומדת על הפרק" אומר שיפמן. 

 

לדברי שיפמן, הפיכת הפרטנר לשותף מלא בהכרעות הכלכליות, והגברת השקיפות הכלכלית בין בני הזוג, מורידה באופן משמעותי מתיחויות וסכסוכים, ומונעת את פירוק החבילה כשהזמנים הופכים לקשים יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רבע מהנשים ראו בכניסה לחובות סיבה לפרידה
צילום: index open
עו"ד מיקי שיפמן
באדיבות שריר תקשורת
מומלצים