שתף קטע נבחר

תמרים נגד התקף לב וסרטן - איזה זן הכי בריא?

התמרים עשירים בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ומינרלים שמונעים מחלות לב וסרטן המעי הגס ותורמים לחיזוק העצמות. כמה מומלץ לאכול ביום, ומאיזה סוג עדיף?

בא לכם לנשנש משהו מתוק? קחו תמר. הוא עשיר בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון ומהווה מקור לתשעה מינרלים (אשלגן, מגנזיום, ברזל, סידן, נחושת, אבץ, זרחן, מנגן וסלניום) ולשישה ויטמינים מקבוצה B. רבים מהמינרלים האלה חיוניים לחוזק העצם, למניעת יתר לחץ דם ולהגנה מפני מחלות לב וכלי דם.

 

מזונות שכדאי להוסיף לצלחת:

 

מבין זני התמרים מגיע צל"ש מיוחד למג'הול הישראלי, שעונתו מתחילה בסוף אוגוסט ומסתיימת באמצע נובמבר. הוא מכיל כמות מרשימה של סיבים תזונתיים (8 גרם ל-100 גרם), התורמים לתחושת שובע ולתפקוד מערכת העיכול ומסייעים בהפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס.

 

גם לזן החלאווי מגיע מקום של כבוד. במחקר שנערך לאחרונה על ידי חוקרי הטכניון והמרכז הרפואי רמב"ם בחיפה בראשותו של פרופ' מיכאל אבירם, נמצא כי אכילת תמרים, ובייחוד מזן חלאווי, תרמה להפחתה משמעותית ברמות השומנים בדם ולהפחתה בתהליכי החמצון בגוף.

 

מחקרים נוספים מצביעים על תכולה גבוהה של פוליפנולים (נוגדי חמצון חזקים במיוחד) בתמרים, ומראים שאפילו לסוכרים הטבעיים של התמר פעילות נוגדת חמצון. שניים-שלושה תמרים (כ-30 גרם) מהווים מנת פרי.

 


ערכים תזונתיים ל-30 גרם תמרים

ערכים תזונתיים ל-30 גרם תמרים
קלוריות 82 מגנזיום 15 מ"ג
שומן 0.05 גרם סידן 16 מ"ג
חלבון 0.5 גרם ברזל 0.24 מ"ג
סך פחמימות 22 גרם אבץ 0.2 מ"ג
מתוכן סיבים תזונתיים כ-2.4 גרם ויטמין B3 0.5 מ"ג
נתרן 0.3 מ"ג ויטמין B5 0.24 מ"ג
אשלגן 162 מ"ג ויטמין B6 0.08 מ"ג

 

ייעוץ מקצועי: מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית, יועצת מדעית למועצת הצמחים - מגדלי התמרים

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אכילת תמרים, ובייחוד מזן חלאווי, תרמה להפחתה משמעותית ברמות השומנים בדם
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים