שתף קטע נבחר

79% מהדתיים: להפריד בנים מבנות בבי"ס יסודי

בבתי ספר דתיים רבים נערכים מאבקים על ההפרדה בין בנים לבנות, אך נראה שהמגזר כבר הכריע: יותר ממחצית היו רוצים שהדבר יקרה לפני כיתה ה'. עוד עלה בסקר, שנערך עבור מוסף "נשים", כי 70% מהדתיים בעד הפעלת בתי הספר הפרטיים

להפריד בין בנים לבנות או לא, להגביר את שעות לימודי הקודש או דווקא את לימודי החול? הקיץ האחרון התאפיין במאבקים סביב החינוך הדתי-לאומי, כשהחרד"לים דורשים הקשחות הלכתיות, ואילו מתנגדיהם מבקשים לשמור על קו מתון יותר. אבל מה חושב הציבור בשטח? 

 

עוד ביהדות  - קראו:

 

ובכן, רוב הציבור הדתי-לאומי תומך בהפרדת בנים מבנות במוסדות החינוך היסודי, ובהקצאת 40% ממערכת השעות ללימודים תורניים - כך התברר מסקר מכון "פאנלס" בקרב 302 מרואיינים - מדגם מייצג של ציבור הדתיים הלאומיים בישראל (טעות דגימה מרבית: 5.1%). התוצאות המלאות יתפרסמו מחר (יום ו') במוסף "נשים" של העיתון "מקור ראשון".

 

פילוח הנתונים
פילוח הנתונים

 

על שאלת ההפרדה בין בנים לבנות בבית ספר יסודי, שבדרך-כלל מסעירה את הרוחות יותר מכל, השיבו 78% מהנשאלים כי יש לערוך הפרדה בין תלמידים ותלמידות במהלך בית הספר היסודי. 37% סברו כי יש ללמוד בנפרד כבר מכיתה א', 2% מכיתה ב', 7% מכיתה ג', 9% מכיתה ד', 6% מכיתה ה' ו-17% היו ממתינים לכיתה ו'. 18% חשבו שאין להפריד כלל בין בנים לבנות עד החטיבה.

 

רוצים בית ספר פרטי

בחלק אחר של הסקר אמרו 72% כי הם תומכים במידה רבה, או רבה מאוד, בהחלטה הראשונית של ראש מינהל החינוך הדתי להקצות 40% ממערכת השעות ללימודי קודש ו-60% ללימודי חול. לעומתם, 24% תומכים בכך במידה מועטה, או שכלל אינם תומכים (ל-4% אין דעה בנושא).

 

לולא החלטת מינהל החינוך הדתי, 34% היו בוחרים ביחס של 40% ו-60% בין קודש לחול, 24% תמכו במתן סמכות למנהלי בתי הספר לחלק בעצמם את השעות, 22% העדיפו להגדיל את מכסת שיעורי הקודש מעבר ל-40% (על חשבון לימודי החול), ו-11% סברו שיש להגדיל עוד יותר דווקא את

מכסת לימודי החול. ל-9% לא הייתה דעה מגובשת בעניין.

 

פולמוס מרכזי נוסף בציבור הדתי-לאומי הוא ביחס לבתי הספר הפרטיים – האם רמת הלימודים הגבוהה בהם מועילה לכלל מערכת החינוך, או שמא פוגעת בו בכך שהיא משאירה לבתי הספר הממלכתיים רק את התלמידים ה"פחות איכותיים" ולמעשה מורידה את הרמה בהם.

 

על פי הסקר, 70% מהדתיים סבורים כי המוסדות הפרטיים מועילים במידה רבה מאוד, או במידה רבה, ליצירת חינוך דתי-לאומי טוב יותר. רק 18% אומרים כי הם פוגעים או פוגעים מאוד במטרה זו (ל-12% אין דעה בנושא).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביחד או לחוד?
צילום: shutterstock
מומלצים