אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הרפואה חולה

סגן השר ליצמן צילום: אבי מועלם
סגן השר ליצמן צילום: אבי מועלם
 
"צריך לדאוג לציבור שלם" צילום: בן קלמר
"צריך לדאוג לציבור שלם" צילום: בן קלמר
 
 


  צילום: ירון ברנר

 

ליצמן נגד המתמחים: משקרים, נגררים לספינים

500 מתמחים כבר התפטרו בשנית, ומאבקם רק מחריף. לאחר שדחו הצעה לא רשמית לשיפור שכרם, טען סגן שר הבריאות כי נציגי הרופאים הצעירים "הפיצו נתונים לא מדויקים בעליל. אקדם הצעתי עם רופאים אחרים שיודעים להעריך תוספת לשכרם"

נרי ברנר, כתבנו לענייני בריאות
פורסם: 08.09.11, 09:28

עימות חזיתי בין המתמחים לבין סגן השר הבריאות: לאחר שנציגי הרופאים הצעירים דחו הצעה לא רשמית של משרד האוצר לשיפור שכרם בתנאים מסוימים, טען סגן השר יעקב ליצמן כי המתמחים "נגררים לספינים ומפיצים נתונים לא מדויקים בעליל".

 

מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

פרט לכך שהאשים למעשה את המתמחים בשקרים, הבהיר ליצמן כי "עם כל האמפתיה למאבקם, אין כל אופציה חוקית לפתוח הסכם שנחתם על-פי כל דין". עם זאת, אמר מיד כי הסכים בכל זאת לעדכן את ההסכם שנחתם בין האוצר להסתדרות הרפואית, והציע תוספת שכר של יותר מ-100 מיליון שקלים לרופאים מומחים צעירים, שיבחרו לעבוד במשך כל שעות היום במערכת הציבורית - ולא במרפאות פרטיות.

 

מתמחים בבית החולים איכילוב. "נגררים לספינים" (צילום: בן קלמר)
מתמחים בבית החולים איכילוב. "נגררים לספינים" (צילום: בן קלמר)
 

ליצמן, שטען כי הוא "מוקיר ומעריך את המתמחים ורואה בהם את עתיד הרפואה", אמר כי בשיחות שניהל עם נציגיהם הבהיר להם כי הצעתו תעניק לרופאים שלא יעבדו במרפאות תוספת של כעשרת אלפים שקלים נוספים למשכורת. "אמש, סמוך לחצות, בחרו המתמחים לדחות הצעה זו באמצעות הודעה לעיתונות, תוך הפצת נתונים שאינם מדויקים בעליל ומבלי שטרחו ליידע את סגן השר ואת מנכ״ל המשרד על כוונתם", נמסר בהודעה מטעמו של סגן השר.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

הוא אף מתח ביקורת על התנהלות של הרופאים הצעירים. "הם נגררים  לספינים של יועצי תקשורת, להם יש כנראה עניין בהחרפת המאבק, שכן הם היחידים שמרווחים כעת מהמשבר ומקבלים תמורה הגונה. אמשיך לקדם הצעתי להוספת לרופאים שיבחרו לעבוד במערכת הציבורית במשרה מלאה, עם קבוצות רופאים אחרים שיודעים להעריך תוספת כה משמעותית בשכרם".

 

ד"ר יונה וייסבוך, מתמחה בבית החולים בילינסון בפתח-תקווה ונמנה על נציגי הרופאים הצעירים שנפגשו בימים האחרונים עם ליצמן, אמר בתגובה לדבריו: "כל הכבוד לסגן שר הבריאות על העבודה הרבה שהוא עושה בשנתיים האחרונות ועל הניסיון שלו לקדם את שיטת 'הפול טיימר' בבית החולים – רופא שיעבוד אך ורק בבתי החולים ויתוגמל על כך בשכר

מתאים".

 

עם זאת, הבהיר ד"ר וייסבוך כי "על-פי הנתונים שהוצגו לנו, בידי משרד הבריאות סכום כסף שמספיק לכ-240 'פול טיימרים' מתוך 1,500 תקנים שצריכה, על-פי השיטה, מערכת הבריאות. אם לחלופין, סגן השר מעוניין לשפר בכסף הזה את שכרם של הרופאים הצעירים, מדובר בסכום שיספיק ל-1,000 רופאים בלבד מתוך 5,000 שעובדים בבתי החולים. כך או כך, מדובר ברבע מהכמות הנדרשת. אנחנו מייצגים ציבור שלם ואנחנו צריכים לדאוג לכולו".

 

נציגי המתמחים, ש-500 מהם כבר התפטרו בשנית - לאחר שהתפטרותם הראשונה הוגדרה כ"לא חוקית" בגלל היותה קולקטיבית - הסבירו אמש את החלטתם לסרב להצעה. לטענתם, הפתרון המוצע אינו מספיק כדי שהרופאים יחזרו בהם מהתפטרותם. "הועברה הצעה לא פורמאלית לצ'פר מספר מגוחך של כ-200 רופאים מתוך אלפי רופאים צעירים. המערכת ובראשה ראש הממשלה כנראה טרם הפנימה עד כמה עמוק המשבר בבתי החולים המצריך פתרון אמיתי ולא פלסטר לסרטן".

 


תגיות: מתמחים | שביתת הרופאים | יעקב ליצמן

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
פיני
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as28-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©