שתף קטע נבחר

המלונות הגדולים מנסים להפחית נזק לסביבה

12 רשתות גדולות של מלונות התאחדו יחדיו על מנת להגיע להסכמה על צעדים בנושא פליטת גזי חממה בענף האירוח. המטרה היא לגבש תקנים חדשים לצריכת אנרגיה לא מתחדשת ולאפשר לתייר לבחור במלון הכי פחות מזהם

כולם נוסעים וטסים וכולם שוהים במלונות, אך הנסיעות שלנו כוללות פליטות משמעותיות של גזי חממה והשפעה על הסביבה. לדוגמה, כל יום ששוהים במלון, עשוי לשרוף מספיק דלק מאובנים לשחרור 16 ק"ג של פחמן דו-חמצני לאטמוספרה. החדשות הטובות הן שמלונות ואתרי נופש רבים הופכים מודעים לנושא ומשיקים תוכניות מיוחדות שהופכות את הביקור אצלם לידידותי יותר לסביבה.

 

12 רשתות גדולות של מלונות התאחדו יחדיו על מנת להגיע להסכמה על צעדים בנושא פליטת גזי חממה בענף האירוח. בין הרשתות ניתן למצוא את רשת הילטון, הייאט, אינטרקונטיננטל, מאריוט, MGM ומובנפיק. יחד הם מקימים כעת קבוצה חדשה של עסקים, יחד עם ארגון התיירות הבינלאומי (ITP) והמועצה העולמית לנסיעות ותיירות (WTTC).

 

רשת מאריוט תומכת כבר זמן רב בשמירה על קיימות. על פי טים שלדון, מנהל התפעול העולמי, "אנחנו גאים להיות בשולחן קבלת ההחלטות של היוזמה ההיסטורית הזו. היא ממשיכה מחויבות של יותר מ-20 שנים לשימור ושמירה על הסביבה. על רקע העלייה בכמות הנסיעות והטיסות בעולם, יש לנו אחריות להפחית את ההשפעה של הפעילות העסקית שלנו על הסביבה הטבעית. העבודה באמצעות השותפות החדשה ליצירת עקביות בחישוב פליטת גזי החממה היא צעד מרכזי לענף המלונאות והוא עוזר לתמוך ביוזמות שלנו בתחום הקיימות".

 

לראשונה, ענף האירוח נע לכיוון יצירת תקנים של חישובי פליטת גזי חממה. הקבוצה החדשה תחשב ותדווח על הפליטות כחלק מיוזמה שמבטיחה כי הלקוחות והמשקיעים יוכלו לדעת מהן רמות פליטות גזי החממה על בסיס השוואתי.

 

"ענף המלונאות מכיר באחריות שלו להפחתת ההשפעה הסביבתית שלו", אמר דייויד סקווסיל, נשיא ומנכ"ל WTTC. "באמצעות יוזמה זו, הענף מרחיב את המחויבות שלו ללקוחות העסקיים והפרטיים, בכך שהוא מסייע להם להבין את העקבות הסביבתיים שהם משאירים. גישה מאוחדת לאומדן והעברה של המידע היא צעד חשוב בדרך להגיע לכך".

 

גם הלקוחות וגם המשקיעים יוכלו לדעת את כמות פליטת גזי החממה של המלון שבו הם רוצים להתאחסן. השלב הראשון של הפרויקט כבר הושלם והוסכם כי התקנים יפורסמו במהלך השנה הבאה.

 

במסגרת התוכנית החדשה של האו"ם, המלונות יוכלו לתרום להתמודדות עם שינויי האקלים. התוכנית מציעה מערכת כלים מקוונת להערכת צריכת האנרגיה של המלון, מציאת מקורות אנרגיה חלופיים ושיפור ניהול האנרגיה. מאה מלונות שונים באירופה בארבעה מקומות שונים המהווים פיילוט, בחנו את התוכנית והתגובות היו חיוביות מאוד. על אף שהמלונות מהווים רק חלק קטן מפליטת גזי החממה שנוצרים בעקבות הנסיעות, הם נמצאים גבוה בסדר העדיפויות של ענף התיירות.

 

מערכת הכלים המקוונת מספקת למלונות דו"ח המראה את צריכת האנרגיה הנוכחית וממליצה על אנרגיה מתחדשת וטכנולוגיות יעילות בצריכת אנרגיה. המערכת יכולה גם להראות את החיסכון הפוטנציאלי בהוצאות תפעוליות בעקבות השקעות ירוקות.

 

שתי היוזמות המדוברות מהוות דחיפה חיובית משמעותית לתיירות האקולוגית, שעד כה, היתה רק נישה בענף התיירות. כשעקרונות כמו השפעה נמוכה על הסביבה מגיעים לרשתות הגדולות, ניתן לצפות להפחתות ממשיות בפליטת גזי החממה של הענף.

 

העניין הגדול הוא העובדה שכל המלונות יחשבו את פליטת גזי החממה שלהם, על פי אותו תקן. המקור לפליטת גזי חממה הוא צריכת האנרגיה (הלא מתחדשת) של המלון. כך ניתן יהיה להשוות כמו שצריך בין המלונות, להבין מי הכי חסכוני בצריכת אנרגיה - ומי הכי מזהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים