שתף קטע נבחר

אירועי 11 בספטמבר: הרשת זוכרת

אנו יכולים רק לשער איך היו נראות הרשתות החבריות היום לפני עשר שנים בדיוק. היום, נעשה בהן שימוש נרחב כדי לאסוף ולהציף תכנים. עדיף מאוחר?

הקרן והמוזיאון הלאומי להנצחת אירועי 11 בספטמבר (The national September 11 memorial & museum), וארגונים לא ממשלתיים נוספים, משתמשים בכל הכלים שהרשת מעניקה כדי להזכיר לאנשים את ממדי אסון ה-11 בספטמבר, להציף את סיפורי הנספים והשורדים, והשנה, גם לציין את יום השנה העשירי להתקפת הטרור על סמליה הלאומיים של ארצות הברית. עמודי הפרופיל המוקמים ברשתות החברתיות, הופכים למקום מפגש עבור כל מי שרוצה לשתף בזיכרון או לחלוק את האבל.

 

המכנה המשותף בכל הזירות היא  חזרתה של הבקשה מן הגולשים להציף ולשתף בתכנים אישיים שלהם גם עשר שנים אחרי הפיגוע. בקשה זו עשויה לנבוע מתוך הרצון להקל על מי שההתקפה השפיעה עליו, אך היא בהחלט יכולה להעיד גם על צמאון לתכנים אותנטיים, שלא עברו עריכה ופרשנות. יכול להיות שאילו הרשתות החברתיות היו אדירות ממדים כבר לפני עשור, טקס הזיכרון הווירטואלי היה נראה אחרת. אך בשנת 2011, הוא נראה כך:

 

פייסבוק

עמוד המוזיאון בפייסבוק מונה כמעט 15 אלף חברים. העמוד כולל אפליקצייה המזמינה את הגולשים לשנות את תמונת הפרופיל שלהם או להקדיש סטטוס לאחד הנספים. הגולשים יכולים לבקש להקדיש סטטוס למישהו שהם מכירים או שהאפליקציה תבחר עבורם. במידה ויבחרו באפשרות השנייה, האפליקציה תבחר עבורם שם אחד מתוך 2,977 הקורבנות שנספו בהתקפה על מגדלי התאומים, הפנטגון, נוסעי טיסה 93 ושישה הרוגים נוספים בהפצצות במרכז הסחר העולמי.

 

לעמוד הפייסבוק >>

 

 

 

עמוד פייסבוק נוסף, שנקרא 9/11 Day, שמונה למעלה מ-200 אלף חברים, הזמין את הגולשים לתכן מראש מה הם יעשו לקראת יום השנה לאירועי 11 בספטמבר. הגולשים יכלו להעלות טקסט, תמונה או סרטון וידאו המתארים כיצד מתכוננים הגולשים לזכור ולכבד את היום.

 

לעמוד  הפייסבוק>>

 

 

 

טוויטר

לקרן ההנצחה חשבון פעיל בטוויטר עם למעלה מ- 8,000 עוקבים. בעמוד הם מעדכנים בחדשות רלוונטיות, מספרים על תרומות ומצייצים גם עובדות טריוויה הקשורים במגדלי התאומים. באמצעות הפעילות בעמוד ניתן ללמוד על האשטגים פופולריים בהם משתמשים הגולשים. לדוגמה, ההאשטג Whereiwas# (איפה הייתי) מופיע בציוצים של גולשים שכותבים היכן הם היו ביום הפיגוע, ההאשטג  Memorial911 #  משמש גולשים שרוצים לדבר על יום הזיכרון וההאשטג Neverfoget# משמש לציוצים העוסקים בהנצחת הנספים.

 

לעמוד הטוויטר>>

 

 

אתרים

אחד האתרים שמפעילה הקרן הלאומית, מציע לגולשים להיחשף לסיפור המתקפה על מגדלי התאומים דרך עיניהם של האנשים שהיו שם. באתר ניתן למצוא תמונות וקטעי וידאו מיום הפיגוע, וכמובן  אפשרות להעלות סיפורים אישיים.

 

לאתר >>

 

 

באתר Broadcastr  תוכלו לשמוע את סיפוריהם של כבאים, שוטרים, אחיות, תושבים ואנשים ששרדו את המתקפה על מגדלי התאומים. הסיפורים מופיעים כל גבי מפה המגלה את מה שנשאר משני המגדלים. אם תכנסו לאתר תוכלו להזיז את המפה, להגדילה ולהקטינה, ולבחור את בנקודה ממנה אתם רוצים לשמוע על יום ההתקפה. כמו בדוגמאות הקודומות, גם כאן ניתנת לגולשים אפשרות להקליט את הסיפור האישי שלהם, בין אם על ידי הקלטה ישירה או על ידי שיחת טלפון.

 

לאתר >> 

 

 

יוטיוב

לקראת יום השנה, יוטיוב מתמלא בתכני גולשים, תכנים של חברות הטלוויזיה האמריקאיות וכמובן תכנים יזומים של המוזיאון הלאומי להנצחת אירוע האסון. המוזיאון מנהל עמוד יוטיוב בו הוא מציע לגולשים תכנים של הניו יורק טיים בהם כתבים מספרים על ההתקפה, ובסרטון הראשי קורא לגולשים לשתף בחומרים שלהם.  

 

לערוץ היוטיוב >>

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים