שתף קטע נבחר

IHH: העברנו שמות של חיילים מהמשט לטורקיה

עו"ד מהארגון האיסלאמי טען כי מסר לתובע באיסטנבול שמות של יותר מ-10 חיילים, שהיו מעורבים בפשיטה על המרמרה - אותם קיבל מחיילים אחרים. במקביל, פנה התובע למודיעין הטורקי, כדי לקבל מידע על זהות אחרים. ברשימת החשודים האפשרית: פרס, נתניהו ואשכנזי

הנשיא שמעון פרס, ראש הממשלה בנימין נתניהו, הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, החיילים שפשטו על המרמרה - ועוד רבים אחרים. על רקע הקרע עם טורקיה, מתכוונת התביעה באיסטנבול לבדוק את האפשרות לתבוע את כל הישראלים הקשורים בצורה כלשהי לפרשת המרמרה, ומנסים בכל דרך להשיג פרטים על זהות החיילים שהשתתפו בפעולה לפני יותר משנה.

 

קרע ביחסים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

משרד התובע הכללי באיסטנבול פנה לארגון המודיעין הטורקי בבקשה לקבל מידע על זהות חיילי השייטת שפשטו על המרמרה, בפעולה בה נהרגו תשעה אזרחים טורקים. במקביל, טען עורך דין מארגון IHH כי העביר לתובע רשימה של יותר מעשרה חיילים, שהיו מעורבים בהשתלטות על המרמרה.

 

"חיילים אחרים מסרו לי את המידע"

עו"ד רמזאן טורק אמר כי העביר לתובע רשימה של כמה מחיילי השייטת שהיו מעורבים באותה פשיטה. "העברנו את הרשימה לתובע באיסטנבול, אנחנו מחכים לצווי המעצר", אמר הפרקליט מהארגון שהיה אחראי על המשט. לדבריו, הרשימה בה נכללים יותר מ-10 חיילים מבוססת על מידע שהועבר מחיילים אחרים: "כמה מחיילי צה"ל שהתחרטו על מה שקרה פנו אלי, והעבירו לי שמות של חיילים". הוא טען כי החיילים שפנו אליו לא היו מעורבים בפשיטה.

 

בתוך כך, פנה התובע הכללי גם לסוכנות הביון הטורקית. אם יקבל ממנה תשובה

חיובית, הוא יוכל לפתוח בתביעה נגד בכירים ישראלים, ובהם ראש הממשלה, הרמטכ"ל, החיילים וגורמים אחרים שהיו מעורבים בפשיטה. בעיתון הטורקי "זאמאן" פורסם כי החיילים יואשמו, אם וכאשר, ברצח בכוונה תחילה, בעינויים וכן בהגבלת החופש של הנוסעים, ונכתב כי הטורקים עשויים לתבוע גם את נשיא המדינה, שמעון פרס.

  

במאי פנה בכתב משרד התובע הכללי באיסטנבול לרשויות הישראליות וביקש מהם את השמות ואת הכתובות של אנשי הצבא והממשל הישראלים, שהורו להשתלט על המרמרה, וכן דרשו לקבל את המידע בנוגע לאלו שפשטו על הספינה הגדולה במשט לעזה.

 

החשודים: מפרס ועד צ'ייני

אבל בגלל שבישראל עדיין לא השיבו לפנייה הטורקית, ומכיוון שהתובע הכללי 

באיסטנבול סבור כי לא ניתן להמשיך בחקירה ללא השמות והכתובות, הוא בחר לפנות בבקשה דומה לארגון המודיעין.

 

ברשימת החשודים האופציונלית הארוכה נמצאים הנשיא שמעון פרס, ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון אהוד ברק, שר החוץ אביגדור ליברמן, הרמטכ"ל דאז גבי אשכנזי ומפקד חיל הים אליעזר (צ'ייני) מרום. התובע הכללי הטורקי שוחח עם כ-500 פעילים שהיו על הספינה ולאחרונה שלח מסמך למשרד המשפטים בארץ, דרך משרד החוץ הטורקי, ובו הוא מתאר את ההתעללות לכאורה שעברו בפשיטה.

 

נתניהו: דנו באפשרויות תיאורטיות להסלמה

הבוקר דיווח העיתון "ידיעות אחרונות" על תוכניתו של שר החוץ אביגדור ליברמן

"להעניש את הטורקים", ובה פרסום אזהרת מסע, שיתוף פעולה עם הארמנים וחיזוק המחתרת הכורדית.

 

לאחר פרסום תוכנית זו, הבהירו בלשכת ראש הממשלה כי "המדיניות שלנו הייתה ונותרה למנוע הידרדרות ביחסים עם טורקיה ולהרגיע את המתיחות בין המדינות". בהודעת הלשכה צוין כי נתניהו ויתר חברי הממשלה דנו באפשרויות תיאורטיות שונות למקרה של הסלמה, אך טרם קיבלו החלטה. "ישראל נהגה ונוהגת באחריות, ומקווה שגם טורקיה תנהג בהתאם", הדגישו.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים