שתף קטע נבחר

יחימוביץ' ופרץ: התחיל בראיון, נגמר בדו-קרב

זה התחיל בראיון אוהד ב"פגוש את העיתונות", התגלגל לפוליטיקה, נמשך כ"ידידות פונקציונלית" בתקופת המורדים והפך לקרב חזיתי עם פרישתו של ברק. על דרכם של שלי יחימוביץ' ועמיר פרץ אל קרב הראש בראש על הנהגת מפלגת העבודה

ב-12 בנובמבר 2005 פגשה שלי יחימוביץ' את עמיר פרץ, לאחר שניצח את שמעון פרס וזכה בפריימריז לראשות העבודה. זה היה כשהגישה את התוכנית "פגוש את העיתונות" בערוץ 2. יחימוביץ' פינקה את פרץ בשאלות אוהדות וזכתה למהלומות ממבקרי הטלוויזיה. כעבור ימים קיבלה יחימוביץ' הצעה מפרץ להצטרף אליו לפוליטיקה והחליטה לנטוש את המסך הקטן לטובת הפוליטיקה. כעת הגיעה דרכם הפתלתלה של פרץ ויחימוביץ' להתמודדות ראש בראש בסיבוב השני.  

 

2005: עם פרץ כאשר הצטרפה לפוליטיקה  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
2005: עם פרץ כאשר הצטרפה לפוליטיקה (צילום: ירון ברנר)

 

בחירות לראשות מפלגת העבודה:

 

"שלי לא הגיעה רק כדי לשנות את האווירה, אלא להיות שותפה בכירה להנהגת המפלגה והנהגת המדינה", אמר עמיר פרץ במסיבת העיתונאים המשותפת עם יחימוביץ', שבה הודיעה על חבירה לפוליטיקה. "אני רואה ביום הזה יום חג לחברה הישראלית. אין לי ספק שכל אשה היום בישראל מתמתחת וזוקפת את ראשה כי היא יודעת שלפוליטיקה הולכת להיכנס אחת הלוחמות החשובות ביותר".

 

2008: עם אהוד ברק  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
2008: עם אהוד ברק (צילום: ירון ברנר)

 

יחימוביץ' שיבחה את עמיר פרץ: "אני מכירה אותו חצי מהחיים שלי - מהתקופה שאני הייתי כתבת בדרום והוא היה ראש עיריית שדרות. יש לי הזדהות מוחלטת עם העמדות שלו, עד לניואנסים הכי קטנים". הרומן הפוליטי הוביל את יחימוביץ' למקום התשיעי ברשימת העבודה לכנסת וב-2006 היתה לחברת כנסת.

 

מידידות ליריבות

החברות הקרובה בין יחימוביץ' לפרץ לא האריכה ימים. לאחר הבחירות ב-2006, ועל אף הדגל החברתי שהניף, התמנה פרץ לשר הביטחון. יחימוביץ' ביקשה לא להתמנות לשרה בממשלת אהוד אולמרט כדי להתרכז בעשייה פרלמנטרית. בפריימריז שנערכו במפלגה במאי 2007, לאחר מלחמת לבנון השנייה, תמכה יחימוביץ' באהוד ברק במאבקו מול עמי אילון על ראשות המפלגה.

 

תקופת כהונתו של ברק התאפיינה בכרסום הולך ומתמשך בבסיס כוחה של מפלגת העבודה בציבור, וכן במאבקים הולכים וגוברים בין חברי הכנסת שלה. בתקופה זו מצאו יחימוביץ' ופרץ את עצמם שוב שותפים לאותה קבוצה, שזכתה לכינוי "המורדים", אך כבר היו רחוקים מלהיות שותפים לדרך. עם הכרזת ברק בינואר 2011 על הקמת מפלגת "עצמאות", ניתן האות המחודש לפתיחת המאבק על ראשות העבודה.

 

אוגוסט 2009: יחימוביץ' בוועידת העבודה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אוגוסט 2009: יחימוביץ' בוועידת העבודה(צילום: ירון ברנר)

 

מיריבות ל"עבריינות"

כבר מתחילת הדרך התבלטו יחימוביץ' ופרץ כשני היריבים המרכזיים, והדבר גרר גם שורה של חילופי מהלומות מילוליים ביניהם. ב-17 ביולי דיווח ynet על חילופי האשמות חסרי תקדים בין השניים תוך שפרץ מכנה את יחימוביץ' "עבריינית" אחרי שהאשימה גורמים במפלגה בפלילים. פרץ התגאה "הצלחה גדולה" ואז התפרצה יחימוביץ' לדבריו ואמרה: "האם זה נכון שהכניסו אנשים שהיו בעבר חברים במפלגות אחרות?"

 

"נמאס לי מהתרגילים שלך", סנט בה פרץ. "עבדנו כל הלילה כדי להוציא ספר (בוחרים) נקי. אין עוד כזה. כל מה שאת עושה זה הכפשות".

 יחימוביץ' לא נותרה חייבת וענתה: "אתה משתף פעולה עם עבירה פלילית".פרץ השיב לה: "אני רוצה לשים סוף לאלימות שמשתוללת כאן. את זורעת אימה בכל חברי המפלגה, לא מפסיקה להשמיץ, כאשר העבריין הפלילי היחיד שיושב סביב השולחן זו את".

 

פחות מחודש אחרי אותו עימות, התעוררה שוב הסערה בין השניים לאחר שיחימוביץ' עתרה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בעניין המתפקדים הכפולים במפלגה. "יחימוביץ' ירדה מהפסים", טענו במטהו של פרץ, "היא עושה חרקירי פוליטי". יחימוביץ', שעתרה נגד הכוונה לקבל לשורות המפלגה מתפקדים שנרשמו במפלגות אחרות., מסרה אז בתגובה כי "הדרך להשיב את אמון הציבור בעבודה חייבת לעבור בביעור מן השורש של שיטות פסולות להשפיע על ההליך הדמוקרטי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פעם ביחד. שלי יחימוביץ' ועמיר פרץ
צילום: ירון ברנר
פרץ. קרב על ספר הבוחרים
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים