שתף קטע נבחר

הקלה בחובת הדיווח המלא והמקוון למע"מ

האוצר מעכב את יישומו המלא של החוק המחייב את כל העוסקים בישראל להגיש דיווח מקוון למע"מ. המטרה: לאפשר לחברות, לעסקים קטנים, לרואי חשבון ולרשות המסים להיערך לשיטת הדיווח החדשה. ברשות המסים טוענים כי השיטה כבר הוכיחה את עצמה וסייעה בחקירות נגד עברייני מס

הקלה בחובת הדיווח המלא והמקוון למע"מ: בשנת 2012, רק חברות בע"מ עם מחזור של יותר מחצי מיליון שקל בשנה, עוסקים מורשים עם מחזור של יותר ממיליון שקל בשנה ועמותות עם מחזור של יותר מ-20 מיליון שקל בשנה - יהיו מחויבים לדווח למע"מ באופן מלא ומפורט. בעקבות פניות רבות, העביר משרד האוצר לאחרונה תיקון לחוק ההתייעלות הכלכלית, שיצמצם את כמות החייבים בדיווח מלא לשנת 2012 ו-2013.

 

 

במסגרת חוק ההתייעלות הכלכלית, שנחקק ב-2009, נכלל סעיף שמחייב את כל העוסקים בישראל להגיש דיווח מקוון למע"מ, שבו קיים פירוט מלא של כל החשבוניות שהוצאו, גם על סכומים קטנים ביותר, ונכלל בו גם מספר העוסק המורשה של מי שהנפיק את החשבונית. בשל הצורך בהיערכות מצד משרדי רואי חשבון, עסקים קטנים ורשות המסים עצמה, הוחלט כי החלת חובת הדיווח המקוון תיעשה בצורה מדורגת, כאשר מדי שנה מתווספים עוד עסקים לרשימת המחויבים בדיווח שכזה.

 

המטרה: למנוע העלמות מס

מטרת הדיווח המקוון והמלא היא להקשות על עברייני מס. באמצעות הדיווח המקוון, יכולים חוקרים ברשות המסים להצליב בין ההוצאות שעליהן מדווח עוסק אחד לבין ההכנסות שעליהן דיווח העוסק שקיבל ממנו את התשלום. כך ניתן למנוע אי דיוקים, העלמות הכנסות והוצאת חשבוניות פיקטיביות על מנת לזכות בהחזרים ממע"מ.

 

שיטת הדיווח החדשה היא גם מפורטת יותר ובאמצעותה יודעים ברשות המסים כמה בדיוק חייב כל נישום למדינה, בניגוד לשיטה הישנה שבה סכום המע"מ לא היה מדויק שכן לא התבסס על כלל החשבוניות.

 

למרות יתרונותיו הברורים של הדיווח המקוון עבור רשות המסים, יש לו חסרונות לבעלי העסקים. מדובר בדיווח מורכב ומפורט, המצריך הזנת פרטים שעד כה לא היה צורך להתייחס אליהם בדיווח למע"מ והנעשה באמצעות תוכנת מחשב מיוחדת.

 

בשל כך, משרדי הנהלת חשבונות גובים תעריף גבוה יותר עבור דיווח מקוון מלא, בגין עלויות התוכנה ושעות העבודה, וכך מוסיפים עוד הוצאות לעסק שמחויב בדיווח הזה.

  

בשנת 2011 הגישו דיווח מקוון ומלא כל העוסקים המורשים שמחזור עסקאותיהם ב-2010 היה גבוה מ-4 מיליון שקל. בנוסף, כל החברות שהיו מחויבות בחשבונאות כפולה ומחזור העסקאות שלהן היה גבוה מ-100 אלף. על פי החוק, ב-2012 היו אמורות להיכנס גם העמותות והעסקים שמגלגלים יותר ממיליון שקל בשנה לרשימת החייבים בדיווח מלא. אך בעקבות מו"מ בין רשות המסים ללשכת רואי החשבון ונציגי העמותות, הוחלט כעת לצמצם את החובה.

 

רשות המסים תקבל עוד זמן להיערכות

מי שזוכה להקלה בעקבות המהלך הן בין היתר העמותות, שקיבלו פטור מדיווח מקוון לשנתיים הקרובות עד למחזור של 20 מיליון שקל.

 

מי שעוד ירוויח מהתיקון היא רשות המסים עצמה, שתקטין את מספר הנישומים שייכנסו למערכת החדשה בשנתיים הקרובות ותאפשר לעובדיה להיערך ביתר יעילות לשינוי. הדיווח המלא והמקוון מאפשר לרשות המסים לצבור הרבה יותר מידע אודות המדווחים, אך עיבוד המידע הזה דורש גם ממנה יותר שעות עבודה ויותר ידע טכנולוגי.

 

מקורות ברשות המסים מסרו היום ל-ynet כי ברשות מרוצים מההסדר החדש וכי הוא עולה בקנה אחד עם הצורך של הרשות ביותר זמן על מנת להתארגן לקראת המציאות החדשה, שבה כל החברות בישראל וכל העוסקים המורשים ידווחו דיווח מקוון ומלא למע"מ. לטענת המקורות ברשות המסים, שיטת הדיווח החדשה כבר הוכיחה את עצמה ונעשה בה שימוש בחקירות שהובילו להגשת כתבי אישום על עבירות מס בסכומי עתק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים