שתף קטע נבחר
צילום: index open

ליל כל הקדושים הכתומים: מתכוני דלעת להאלווין

חג ההאלווין שמתקיים היום סובב מבחינת קולינארית סביב דלעת על סוגיה. הכנו עבורכם 3 מתכונים כתומים ונהדרים מדלורית ודלעת. חגיגה של אוכל צבעוני, מזין והכי חשוב - בריא וטעים

סלט אורז עם דלורית וקישוא

סלט אורז מלא עם קוביות דלורית וקישוא צלויות עם זעתר טרי וגרידת לימון.

  

המרכיבים (לכ-4 מנות):

1 כוס אורז מלא עגול מבושל לפי הוראות היצרן (ניתן להחליף בכול סוג אורז אחר)

1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות של כ-1 ס”מ

3 קישואים קטנים ומוצקים, חתוכים לקוביות של כ-1 ס"מ

1/4 כוס שמן זית

2 כפות עלי זעתר טריים

2 פרוסות צ'ילי טרי

2 שיני שום, קלופות

1 כף קליפת לימון מגוררת

 

סלט אורז עם קוביות דלורית וקישוא (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סלט אורז עם קוביות דלורית וקישוא(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. על תבנית אפייה שטוחה מערבבים את קוביות הדלעת והקישוא עם מלח, פלפל ושמן זית, וצולים בחום של 180 מעלות במשך כ-20 דקות. כדאי לערבב מעט באמצע האפייה, עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר קטן. כשהשמן חם אך עוד לא מעלה עשן מורידים מהאש, מוסיפים כף אחת מעלי הזעתר, ואת הצ'ילי ושיני השום.
  3. מכסים במכסה ונותנים לתערובת להתקרר מעט.
  4. מניחים את קוביות הירקות על האורז, יוצקים מלמעלה את השמן המתובל עם גרידת הלימון, ומערבבים הכל יחד בעדינות (עדיף בידיים).
  5. קורעים את שארית עלי הזעתר הטריים ומוסיפים לסלט, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

צ'אטני דלעת

המרכיבים (לצנצנת של 200 מ"ל):

1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות

2 מסמרי ציפורן

1 מקל קינמון

1/4 כפית זרעי כמון

קורט צ'ילי

1/4 כפית אבקת קארי

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים

 

צ'אטני דלעת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
צ'אטני דלעת(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים קלות בסיר רחב את הדלעת, הסוכר והתבלינים על אש גבוהה.
  2. לאחר כמה דקות מוסיפים גם את המים, ומבשלים כשעה על אש קטנה.
  3. מצננים ומעבירים לצנצנת מעוקרת.

 

סלט תרד ודלעת ערמונים בקרמל ויניגרט תפוז ואגוזים

המרכיבים (ל-4 מנות):

5 חופנים של עלי תרד טריים, נקיים ויבשים

2 דלעות, קלופות ופרוסות לסירות

3 כפות סוכר חום

6 כפות שמן זית

קורט צ'ילי יבש

מעט מלח גס

 

לרוטב הוויניגרט:

4 כפות שמן זית

כפית שאלוט קצוץ

2 כפיות חומץ שרי

4 כפות שמן אגוזים

2 כפות מיץ תפוזים

מלח ופלפל

 

סלט תרד, דלעת וערמונים בקרמל ויניגרט תפוז ואגוזים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סלט תרד, דלעת וערמונים בקרמל ויניגרט תפוז ואגוזים(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים על תבנית אפייה את הדלעת עם הסוכר, הצ'ילי, השמן והמלח, ואופים ב-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהסוכר הופך לקרמלי וזהוב.
  2. רוטב הוויניגרט: מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב בצנצנת.
  3. מסדרים על כל צלחת חופן עלים, מעליהם את פרוסות הדלעת הצלויה, ויוצקים את הרוטב על הכול. אפשר לפזר למעלה מעט אגוזים קלויים.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכל סובב סביבה היום. דלעת
צילום: ויז'ואל/פוטוס
סלט אורז עם דלורית וקישוא
צילום: ירון ברנר
דלועים בכל מיני גדלים
צילום: ירון ברנר
מומלצים