שתף קטע נבחר
 

יוגורט דל שומן בהריון - סיכון לאסתמה לתינוק

מחקר חדש, בו נבדקו כ-70 אלף נשים הרות וילדיהן, מצא כי צריכת יוגורט דל שומן מגבירה הסיכון ללידת ילד אסתמטי. החוקרים משערים כי היעדר חומצות השומן הוא הגורם למחלה

נשים בהריון הצורכות יוגורט דל שומן מגבירות את הסיכון ללידת תינוק הסובל מאסתמה ואלרגיות: כך עולה ממחקר חדש שנערך בדנמרק וכלל עשרות אלפי נשים. המחקר הוצג באחרונה בכנס של האיגוד האירופי לרפואת ריאות. ההשערה היא כי הסיבה נעוצה בהיעדר חומצות שומן ביוגורטים דלי שומן.

 

עוד על אסתמה:

 

במהלך המחקר נבדקו למעלה מ-70 אלף נשים וילדיהן בדנמרק, עד הגיעם של הילדים לגיל שבע שנים. החוקרים מצאו כי נשים שצרכו יוגורט דל שומן פעם ביום היו בסיכון גבוה פי 1.6 ללדת ילד הלוקה באסתמה עד גיל שבע, זאת בהשוואה לנשים שלא צרכו יוגורט דל שומן. החוקרים מצאו גם כי הילדים שנולדו לנשים אלו היו בסיכון גבוה יותר לנזלת אלרגית. עם זאת החוקרים מצאו כי צריכת חלב במהלך ההריון אינה קשורה לסיכון מוגבר לאסתמה. למעשה, צריכת חלב נמצאה כמגינה בפני התפתחות אסתמה אצל הילדים.

 

החוקרים סבורים כי היעדר חומצות שומן ביוגורט דל שומן, עשוי להסביר את הממצאים. עם זאת הסבירו כי ידרשו מחקרים נוספים כדי לאמת את ההשערה.

 

אסתמה היא מחלה דלקתית של דרכי הנשימה. היא אינה נגרמת מחיידקים, אלא מתגובה לגירויים שונים. תגובה זו מתבטאת בהיצרות חסימתית של דרכי הנשימה, בבצקת, בהפרשות ריר מרובות ובהתכווצות החלק השרירי של דופן דרכי הנשימה. חסימות אלה גורמות להפרעה באוורור ובחימצון בדרגות חומרה שונות.

 

אסתמה נחשבת למחלת אלרגיה, שהגורמים לה רבים, אולם העיקריים שבהם הם שינויי מזג האוויר והזיהומים הוויראליים בתקופות החורף, בעיקר במעונות או בחדרים סגורים. היא עלולה להיגרם גם בשל חשיפה למחוללי אלרגיה (אלרגנים) שונים, ובהם קרדית אבק הבית, פרוות חתול, עצים ועוד.

 

באחרונה נמצא כי נגיף ה-RSV, מחולל מחלת הברונכיוליטיס (מחלה דלקתית של הריאות אצל תינוקות ופעוטות עד גיל שנתיים), גורם לרגישות יתר, שמגבירה את הסיכון לפתח התקפי אסתמה בהמשך.


 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
הריון. יוגורט דל שומן מעלה הסיכון לאסתמה פי 1.6
צילום: index open
מומלצים