שתף קטע נבחר

העליון: "כחברה, אין עניין בפינוי כפוי של האוהלים"

השופט עוזי פוגלמן שלח את מנהיגי מחאת האוהלים ונציגי העירייה להידברות ונתן להם זמן עד יום ראשון הקרוב. נציג המאבק: "אי אפשר לשים בצד מחאה כל כך רצינית"

מה יעלה בגורל המאהלים בתל-אביב ? בית משפט העליון שלח הבוקר (יום ה') את מנהיגי מחאת האוהלים ואת נציגי עיריית תל-אביב להידברות כדי להגיע לפיתרון מוסכם בסוגיית פינוי המאהלים. לשם כך הקציב השופט עוזי פוגלמן לצדדים זמן עד ליום ראשון הקרוב ואם לא יצליחו להגיע להבנות, ייאלץ להכריע בעניין. "לכולנו כחברה אין עניין בפינוי כפוי", הבהיר השופט לצדדים.

 

מחאת האוהלים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

בתחילת הדיון התוודה השופט פוגלמן כי בתו מתגוררת בשנה האחרונה בשדרות רוטשילד בתל-אביב ושאל אם הדבר מפריע לאחד מהצדדים. שניהם הגיבו בחיוך ואמרו כי אין להם בעיה שיפסוק בעניין.

 

מנהיגות המחאה ליף וספיר בבית המשפט. "המחאה מעודדת הידברות" (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
מנהיגות המחאה ליף וספיר בבית המשפט. "המחאה מעודדת הידברות"(צילום: נועם מושקוביץ)

 

את הבקשה לצו ביניים בשם מנהיגי מחאת האוהלים הגישו לבית המשפט עורכי הדין מיכאל ספרד, ישי שנידור, כרמל פומרנץ ומרטין כיאל. השופט פנה בדיון לנציג העותרים עו"ד ספרד ואמר כי גם עיריית תל-אביב לא מעוניינת בפינוי בכוח של דיירי המאהלים. "לכולנו כחברה אין עניין בפינוי כפוי וצריך לחשוב על אסטרטגיית יציאה. הייתי מציע לצדדים השונים לקיים מגעים להידברות".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

בנוסף, רמז השופט בדיון כי אם הצדדים לא יצליחו להגיע להסכמה ביניהם, התוצאה תפגע במנהיגי המחאה. "הדרך המשפטית היא לא טובה", הדגיש פוגלמן, "יהיה חבל אם נגיע לתוצאה משפטית. עדיף לא להגיע כאן להכרעה שיפוטית, כל אחד יכול להעריך מה יהיו תוצאות ההכרעה השיפוטית".

 

"לא ריאלי להקפיא את המצב הקיים"

גם עו"ד ספרד התנגד בדיון לפינוי כפוי של האוהלים. "גם אנחנו לא חושבים שראוי ונכון שהמחאה תיגמר בצווים ופינוי כפוי", אמר נציג העותרים, "למחאה יש דינאמיקה משלה". הוא הוסיף: "בשבוע הבא יוגשו מסקנות של ועדה שהן תוצר של המחאה. אנו לא יודעים למה זה יגרום. אי אפשר לשים בצד מחאה כל כך רצינית".

 

התפרעויות במאהל לוינסקי. "לא ראוי שהמחאה תיגמר בפינוי כפוי" (צילום: יואב מלכה) (צילום: יואב מלכה)
התפרעויות במאהל לוינסקי. "לא ראוי שהמחאה תיגמר בפינוי כפוי"(צילום: יואב מלכה)

 

"יש בלבנו הרבה על איך העירייה התנהגה. אנו מוכנים לעשות הקפאת מצב. הרעיון של האוהלים נועד להעביר מסר", המשיך עו"ד ספרד, ועל כך העיר השופט: "זה לא ריאלי להקפיא את המצב הקיים". עו"ד ספרד השיב: "המצב שונה לגמרי בשדרות רוטשילד ממה שהיה. צריך לזכור מה היה בקיץ. צעירים שבמקום ללכת לים בילו את הקיץ בהפגנות, בתקווה לחברה טובה יותר, שתושבי רוטשילד יסבלו עוד קצת".

 

"אין לנו מה להישאר שם מיליון שנה"

מנגד, נציגת עיריית תל-אביב, עו"ד פזית שלמון-נברץ, שבה והדגישה כי לא ניתן להשאיר המאהלים מאוישים. "העירייה הסכימה להשאיר אוהלים כסמל", התעקשה עו"ד שלמון-נברץ, "העירייה היא לא נגד המחאה, אולם השארת המצב על כנו רק מחריפה את מצבם של אלו הגרים באוהלים ואת מצב הסביבה".

 

לדיון בבית המשפט העליון הגיעה גם הצעירה המזוהה ביותר עם מאבק האוהלים, דפני ליף, שאמרה בסיומו: "אם נבחרי הציבור יטפלו במחוסרי הדיור, לא תהיה בעיה. אם אפשר להגיד משהו על המחאה הוא שהיא מעודדת הידברות. צריך לזכור שהמחאה עדיין נמשכת ואנשים נמצאים ברחובות. מעולם לא הייתה מחאה שהמוסדות החליטו מתי היא

תפסיק".

 

סתיו שפיר, שגם היא נמנית על מנהיגי המחאה, הוסיפה: "ראינו את מסקנות הביניים של הוועדה והן מאד מאכזבות. מרחו אותנו. אין מה לעשות כל מחאה היא מלוכלכת ומפריעה לסדר הציבורי. הלכלוך נמצא בתוך ממשלה שלא עושה כלום למען אזרחיה. המקום המלוכלך באמת הוא הכנסת".

 

משה שם טוב, שבימים אלה מתגורר באוהל בשדרות רוטשילד, הבטיח בשיחה עם ynet כי עיריית תל-אביב לא תכפה על דייר המאהלים פינוי בכוח. "אין לנו מה להישאר שם מיליון שנה", אמר, "מההתחלה היינו בעד הידברות עם העירייה. לא ייכפו עלינו פינוי בכוח, אולם נקבל כל החלטה שהשופט יחליט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאהל לוינסקי
צילום: ירון ברנר
גם הבת של השופט גרה בשדרות רוטשילד
צילום: אלי אלגרט
מומלצים