שתף קטע נבחר

צילום: אבי מועלם

התפטרות הרופאים: פנימיות, ילדים ויולדות בסכנה

משרד הבריאות מזהיר מהנזק החמור שעלול להיגרם כתוצאה מעזיבת מאות מתמחים, שאמורה להתממש בשבוע הבא. "המערכת לא תחזיק יותר משבוע"

התפטרותם של מאות רופאים מתמחים תסב נזק חמור למערכת הבריאות. כך התריע אמש (שבת) משרד הבריאות. "אם המתפטרים לא יחזרו בהם, לא נצליח להחזיק את מערכת הבריאות במסגרתה הנוכחית, אפילו יותר משבוע אחד", הזהיר גורם במשרד.

 

מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

בתחילת השבוע שחלף, שלח מינהל הרפואה במשרד הבריאות הודעה למנהלי בתי החולים הממשלתיים, בה ביקש פרטים אודות מצב המחלקות וכוח האדם בהן, לקראת ההערכות להתפטרותם הצפויה של מאות רופאים.

 

מתמחים בבית חולים שיבא. "המערכת לא תחזיק יותר משבוע"  (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
מתמחים בבית חולים שיבא. "המערכת לא תחזיק יותר משבוע" (צילום: עופר עמרם)
 

בהודעה שהוציא הערב משרד הבריאות נמסר כי "בין התאריכים 8-4 באוקטובר ייכנסו מרבית מכתבי ההתפטרות לתוקף, דבר שיביא לעזיבתם של מאות מתמחים. כתוצאה מכך תיפגע הפעילות השוטפת בבתי החולים במרכז הארץ, בעיקר במחלקות ילדים, פנימיות, אורטופדיה, כירורגיה נשים ויולדות".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

כמו כן, בהודעה צוינו הצעדים שננקטו במטרה להביא לצמצום נזקי ההתפטרות ההמונית. "משרד הבריאות נפגש עם מנהלי בתי החולים על מנת לשכלל את אופי הפעילות שתתבצע בבתי החולים, במגמה להבטיח שפעילות דחופה ומצילת חיים תתקיים כסדרה". לפי הערכות, בעקבות העומס הצפוי כ-20 מחלקות בבתי חולים במרכז הארץ יעברו למצב של טיפולים דחופים בלבד.

 

מחכים לרגע האחרון?

מנהיגי המאבק נגד ההסכם שחתמה ההסתדרות הרפואית מול האוצר,  מעריכים כי מספר הרופאים, רובם מתמחים, שצפויים לעזוב את עבודותיהם בחודש הבא עבר את ה-800. עם זאת, אין ביכולתם של מארגני המאבק לעקוב אחר החלטותיו האישיות כל רופא, אם באמת יש בכוונתו להתפטר.

 

בינתיים, רופאים רבים חשים שראשי המערכת ממתינים לראות כמה מתמחים לבסוף יתפטרו וכיצד יתמודדו בתי החולים עם עזיבתם. "רק כשיפרוץ המשבר הם יטפלו בו".

 

בימים הקרובים ייבחנו מספר הצעות שעומדות על הפרק כדי להתמודד עם המשבר, ביניהן הקמת ועדה שתמליץ לממשלה על הדרכים שעשויות למצוא תרופה לתחלואי מערכת הבריאות הציבורית, וכניסה לדיונים עם הסתדרות הרפואית בשאלה כיצד אפשר לשפר את תנאיהם של הרופאים המתמחים במסגרת ההסכם עם האוצר.

 

בשבוע שעבר ניסחו 18 מנהלי בתי חולים מרחבי הארץ וסגניהם מכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, ולסגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, ובו התריעו מהמשבר שבפתח וקראו להם להתערב מיד.

 

"אנו מנהלי בתי החולים, מתוך תחושת אחריות רבה וכבדה לעתיד מערכת הבריאות הציבורית במדינת ישראל, פונים אליכם ומבקשים את התערבותכם הדחופה בניסיון להיחלץ מן המשבר העמוק, בו אנו מצויים", כתבו הרופאים הבכירים, "ההתפטרות החוקית של כ-700 מתמחים ממרבית בתי החולים בארץ משקפת שבר עמוק של אמון בין חלק מגורמי מערכת הבריאות לבין המעסיקים. לבד מהקושי התפקודי/תפעולי השוטף, אשר ייגרם בגין התפטרותם, יש להתייחס למשמעויות הערכיות והמעשיות ארוכות הטווח בכל הקשור לעיסוק ברפואה במדינת ישראל, הן ברובד המתמחים, והן ברובד הרופאים הבכירים והמנהלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חותמים על מכתב ההתפטרות
צילום: בן קלמר
מומלצים