שתף קטע נבחר

פיצוי על הרג ילדה פלסטינית: 2 מיליון שקל

בית המשפט קבע את גובה פיצוי המדינה למשפחתה של עביר עראמין בת העשר, שנורתה למוות בענתא לפני ארבע שנים. "נותן צבע בלחייו של מי שמנסה להשליט צדק גם לגבי קורבנות הצבא"

למעלה משנה לאחר שקבע כי המדינה אחראית למותה של הילדה הפלסטינית עביר עראמין, פסק היום (יום א') בית המשפט המחוזי בירושלים כי ישראל תפצה את משפחתה בכשני מיליון שקלים. השופטת אורית אפעל גבאי, שקבעה כי מותה של הילדה בת העשר בכפר ענתא שממזרח לירושלים ב-2007 נגרם כתוצאה מרשלנות, פסקה כי רוב הסכום יינתן כפיצוי על האופן שבו נגרם מותה.

 

עוד על מותה של עביר עראמין:

האב: "גם החיילים שירו הם קורבנות"

בג"ץ: חקירת ההרג הייתה רשלנית

 

"אנחנו שמחים שהצדק יצא לאור ועדיין פועלים לשפות את המשפחה על הסבל הרב שעברה", אמרה ל-ynet עורכת הדין לאה צמל, שייצגה את המשפחה ביחד עם עורכת הדין ראדה חליכל. לדבריה, "האב הוא פעיל שלום עוד לפני האירוע ולא שינה את התנהגותו בעקבותיו וזו נקודת אור בכל הסיפור המשפטי. כל העניין נותן צבע בלחיים של מי שמנסה לגרום למנגנוני הצדק להשליט צדק גם לגבי קורבנות של הצבא והמשטרה".

 

מותה עורר מחלוקת בין "בצלם" למשטרה                        (צילום: אקטיבסטילס) (צילום: אקטיבסטילס)
מותה עורר מחלוקת בין "בצלם" למשטרה (צילום: אקטיבסטילס)

 

בהחלטתה קבעה השופטת אפעל גבאי כי על המדינה לשלם עשרת אלפים שקלים בעבור הוצאות קבורה ומצבה וכן פיצוי בסך 674 אלף שקלים בגין "השנים האבודות". עוד קבעה השופטת כי על המדינה לפצות את המשפחה בסכום של 900 אלף שקלים בשל האופן שבו נגרם מותה של עראמין, גילה הצעיר, נסיבות המקרה והמדיניות שנהוגה בקביעת סכום פיצויים במקרים דומים. בנוסף, נפסקו עלויות משפט בגובה 20 אחוזים מסכום הפיצויים.

 

עראמין נהרגה בינואר 2007, ביישוב ענתא שמצפון לירושלים. מותה עורר מחלוקת בין ארגון "בצלם" ומשפחתה שטענו כי המוות נגרם מירי כדור גומי בידי כוח מג"ב, לבין המשטרה, שדחתה טענה זו. באוגוסט שעבר קיבלה השופטת אפעל גבאי את גרסת הירי וקבעה כי נעשה ברשלנות, תוך הפרת הוראות הפתיחה באש.

 

"עביר וחברותיה הלכו ברחוב שממנו לא היה יידוי אבנים כלפי כוח מג"ב.

לא הייתה אפוא כל סיבה נראית לעין לירות לכיוון זה", כתבה בהחלטתה. היא נמנעה מלקבוע מי משני החיילים המעורבים היה אחראי לירי.

 

ביולי השנה דחה בית המשפט העליון עתירה שדרשה להעמיד לדין את שני לוחמי מג"ב שהיו מעורבים בתקרית. עם זאת, מתח בג"ץ ביקורת חריפה על התנהלות המשטרה והפרקליטות וכינה את החקירה "רשלנית ולוקה בחסר". בג"ץ גם חייב אז את המדינה ואת הלוחמים לשלם 10,000 שקלים הוצאות משפט. 

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עראמין. "הלכה עם חברותיה ברחוב שממנו לא יידו אבנים"
צילום: אלכס קולומויסקי
האב בסאם עראמין. "פעיל שלוום, לא שינה את התנהגותו"
צילום: איי פי
מומלצים