שתף קטע נבחר

מנהיגי המחאה צפו בטרכטנברג וסימנו X

ראשי מחאת האוהלים האזינו לראש "צוות רוטשילד" שהציג את המלצותיו לשינוי חברתי-כלכלי, אבל בתום מסיבת העיתונאים שלו הבהירו ב"שפת האוהלים": אנחנו מתנגדים למסקנות. דפני ליף: "שהשימוש במושגי המחאה לא יטעה - אין כאן שום בשורה"

נתניהו חושב שווועדת טרכטנברג הביאה דבר גדול למדינה, אבל האנשים שהביאו להקמתה הרבה פחות מרוצים ממנו. מנהיגי המחאה החברתית שצפו הערב (יום ב') בפרופ' מנואל טרכטנברג מציג את עיקרי המלצותיו בדרך לשינוי חברתי-כלכלי בישראל, סימנו בידיהם "איקס" מיד כשסיים את דבריו. דפני ליף, מי שהפכה לסמל המחאה, אמרה על הדו"ח: "לא מדובר כאן בשינוי מרחיק לכת, טרכטנברג אמר את זה בעצמו".

 

התגובה הנחרצת של ראשי מחאת האוהלים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
התגובה הנחרצת של ראשי מחאת האוהלים(צילום: ירון ברנר)

 

דו"ח טרכטנברג - הכתבות האחרונות:

אימהות על טרכטנברג: לא בשביל זה יצאנו לרחוב

"חוק חינוך חינם לגיל הרך - סחורה משומשת"

אנשי האוהלים מחוץ לת"א: "נישאר עד הבחירות"

בשורה או אכזבה? לקראת המלצות טרכטנברג

 

רגב קונטס, דפני ליף וסתיו שפיר, שלושה ממובילי המחאה שנולדה במאהל שלהם בשדרות רוטשילד בתל-אביב, הצליבו את ידיהם אחרי מסיבת העיתונאים של טרכטנברג - סימן שב"שפת האוהלים" שפיתחו בקיץ פירושו התנגדות. קודם לכן, בשעה שטרכטנברג דיבר, הם האזינו לו ורשמו דברים על הכתב. הם גם העבירו פתקים, וכשטרכטנברג סיים את דבריו הם יצאו להתייעצות והתרחקו מהתקשורת.

 

מנהיגי המחאה צופים בטרכטנברג מציג את הדו"ח (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מנהיגי המחאה צופים בטרכטנברג מציג את הדו"ח(צילום: ירון ברנר)

 

במסיבת עיתונאים שקיימה בהמשך אמרה ליף: "יש פה שימוש בעולם המושגים של המחאה, שזה יכול מאוד להטעות את הציבור, אבל לא מדובר כאן בשינוי מרחיק לכת. לא נראה שהוועדה הזו נושאת פירות, אפילו לא המעט שחשבנו שאולי יפתיעו אותנו". ליף אמרה כי כעת יתפנו מנהיגי המחאה לבחון את הדו"ח לעומק יחד עם המומחים שגייסו לעזור להם, ומחר בבוקר הם יגיבו באופן מסודר יותר. היא הדגישה כי המחאה ממשיכה להתקיים.

 

רגב קונטס, דפני ליף וסתיו שפיר צופים בטרכטנברג (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
רגב קונטס, דפני ליף וסתיו שפיר צופים בטרכטנברג(צילום: ירון ברנר)

 

גם רגב קונטס הביע אכזבה מהדו"ח. "לא הופתענו, אפילו קצת התאכזבנו יחסית למה שפורסם (לפני החשיפה הרשמית של הדו"ח)", אמר בשידור החי של ynet. "מהשנייה הראשונה המספרים שטרכטנברג מדבר עליהם והנקודות שהוא מדבר עליהן אפילו לא מתקרבים למה שהציבור צריך. ניקח את הדו"ח ונקרא אותו סעיף-סעיף, ונגיב מחר בבוקר. התגובה שלנו תהיה מגובה במספרים מדויקים מטעם ועדת המומחים שלנו". הוא טען כי טרכטנברג אדם סימפטי שאימץ את עולם המושגים של המחאה, אך לדבריו - הוא רוקן את מילותיהם של הפעילים מתוכן.

 

גם סטודנטים שהפגינו בירושלים צפו בטרכטנברג (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
גם סטודנטים שהפגינו בירושלים צפו בטרכטנברג(צילום: נועם מושקוביץ)

 

בין ההמלצות שהציג טרכטנברג בתחום הדיור: אישור של 196 אלף דירות בחמש השנים הקרובות - כש-20% מתוכן לדיור

בר השגה, והקלה בפיצול דירות. בתחום המיסוי המליצה הוועדה בין השאר על ביטול מתווה הפחתת מס הכנסה, כשתאריך היעד הוא סוף 2011; מדרגת מס של 48% מעל הכנסה של 40,231 שקל בחודש; והעלאת מס חברות ל-25% ב-2012 ואולי ל-26% ב-2013.

 

במהלך הצגת הדו"ח נקטעו דבריו של טרכטנברג כמה פעמים בידי פעילים חברתיים, שקראו לו להתפטר. בתגובה אמר ראש הוועדה: "אנחנו מתייחסים לזעקה שעולה משם. אנחנו כאן כי אנחנו חושבים שיש לנו בשורה לזעקה שהיא לגיטימית".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופ' מנואל טרכטנברג
צילום: מוטי קמחי
שוטר עם מפגין בירושלים, אחר הצהריים
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים