שתף קטע נבחר

צילום: AP, נועם מושקוביץ

הפלסטינים: 8 תומכות בכיס, ניגריה וגבון איתנו

בישראל התגאו שהשיגו הבטחה ניגרית להימנע בהצבעה במועצת הביטחון על קבלת פלסטין לאו"ם, אבל שר החוץ הפלסטיני טוען ששתי מדינות המפתח יתמכו. "עושים מאמצים להשיג קול תשיעי - מקולומביה או מבוסניה"

הפלסטינים לא יקבלו כנראה את מבוקשם להתקבל כמדינה חברה באו"ם , אבל הם מאמינים שיצליחו להביך בגדול את ארצות הברית ואת ישראל. שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מליכי, אמר הבוקר (יום ה') כי הפלסטינים הצליחו להשיג את תמיכתן של שמונה מדינות החברות במועצת הביטחון של האו"ם, שיצביעו בעד קבלת הבקשה.

 

הזירה המדינית-ביטחונית: עדכונים אחרונים

 

אל-מליכי טען בדבריו לרדיו "קול פלסטין" כי המדינות שהבטיחו את תמיכתן בבקשה הפלסטינית הן רוסיה, סין, הודו, דרום אפריקה, ברזיל, לבנון, וכן ניגריה וגבון, שהודיעו לדבריו רשמית על תמיכתן. "נעשית כעת עבודה להשיג את הקול התשיעי אשר יבטיח את קבלת הבקשה", הוסיף, והדגיש כי עיקר המאמץ מופעל על קולומביה ובוסניה-הרצגובינה.

 

אבו מאזן עם שובו מהאו"ם לרמאללה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אבו מאזן עם שובו מהאו"ם לרמאללה(צילום: רויטרס)

 

גם אם ישיגו הפלסטינים את הרוב הדרוש להם, תשע מתוך 15 חברות במועצת הביטחון, בקשת החברות לא צפויה להתקבל מכיוון שארצות הברית כבר הבטיחה להשתמש בזכות הווטו שלה.

 

גם בכיר פתח, סאיב עריקאת, אישר אתמול כי בימים האחרונים מתנהלים מגעים נמרצים לשכנוע חברות מועצת הביטחון. הפלסטינים שיגרו בשבוע שעבר משלחת מיוחדת לניגריה ולגבון.

 

נשיא ניגריה גודלאק ג'ונתן. איש מפתח (צילום: AP) (צילום: AP)
נשיא ניגריה גודלאק ג'ונתן. איש מפתח(צילום: AP)

 

בעת ששהו בניו יורק לרגל עצרת האו"ם, התגאו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק בכך ששוחחו עם נשיא ניגריה, גודלאק ג'ונתן, שהבטיח להם כי ארצו תימנע בהצבעה. כעת, הפלסטינים מציירים תמונה שונה.

 

אתמול אישרה מועצת הביטחון פה אחד להעביר את בקשת הפלסטינים להצטרף כמדינה חברה, לוועדה טכנית שתבחן את הבקשה ותעריך אותה בשבועות הקרובים. בדרך כלל, התקופה שבה בוחנים בקשה לחברות נמשכת 35 ימים לכל היותר, אולם דיפלומטים מערביים אמרו כי במקרה הפלסטיני התהליך עשוי להימשך זמן רב בהרבה.

 

מועצת הביטחון. הפלסטינים צריכים 9 תומכות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מועצת הביטחון. הפלסטינים צריכים 9 תומכות(צילום: רויטרס)

 

בתוך כך, צפויה היום ההנהגה הפלסטינית להתכנס ולהחליט אם היא מקבלת את מתווה הקוורטט (הרביעייה הבינלאומית - ארה"ב, רוסיה, האיחוד האירופי והאו"ם) כפי שהוצג ביום שישי, לפתיחת משא ומתן ישיר עם ישראל ולוח זמנים להסכם עד סוף 2012.

 

ההערכות הן שהרשות הפלסטינית תקבל עקרונית את הצהרת הקוורטט, אולם תדרוש את הקפאת הבנייה בהתנחלויות כתנאי לכניסה למשא ומתן, בעיקר אחרי ההודעה שלשום על אישור בניית 1,100 יחידות דיור חדשות בשכונת גילה בירושלים. ישראל טרם מסרה תשובה רשמית רשמית לקוורטט, אולם ראש הממשלה נתניהו התייחס להצעה בחיוב, וצפוי להביע את הסכמתו, בגיבוי השרים.

 

בלייר "פרסונה נון גרטה" ברשות?

עוד בעניין הקוורטט, לפי דיווח הבוקר ב"טלגרף" הבריטי, מעמדו של שליח הרביעייה לאזור, טוני בלייר, בסכנה ממשית, נוכח זעם הולך וגובר כלפיו בקרב ההנהגה הפלסטינית.

 

טוני בלייר (משמאל) עם ראשי הקוורטט בניו יורק (צילום: AP) (צילום: AP)
טוני בלייר (משמאל) עם ראשי הקוורטט בניו יורק(צילום: AP)

 

גורמים רשמיים אמרו לעיתון כי בימים הקרובים ידונו באש"ף בהצעה להכריז על בלייר "אישיות בלתי רצויה",

 בשל מה שמוגדר "הטיה לטובת ישראל". "מאז מונה כשליח, היינו מאוד לא מרוצים מתפקודו של בלייר, ובמיוחד בשבועות האחרונים", אמר אחד הגורמים.  

 

גורם אחר שצוטט ב"טלגרף" טען שאיש מקרב ההנהגה ברשות מאמין לבלייר, "במיוחד בשל התפקיד שמילא במקביל למאבק על הכרה באו"ם. הוא 'פרסונה נון גרטה' בפלסטין. למרות שלא נוכל למנוע ממנו לבוא, אני מקווה שנצמצם ככל הניתן את תפקידו מכיוון שאינו מתווך, הוא מוטה לחלוטין לטובת צד אחד".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר החוץ הפלסטיני ריאד אל-מליכי
צילום: רויטרס
אבו מאזן מגיש את הבקשה למזכ"ל האו"ם, ביום שישי
צילום: EPA
מומלצים