שתף קטע נבחר

הפרקליטות: ארגון שורפי מתכנן לפגוע בשופט

מוחמד שורפי, המרצה עונש של 25 שנות מאסר כראש ארגון פשיעה, ביקש לבקר את אמו - ונדחה. הפרקליטות השיבה לערעורו בהסתמך על מידע מודיעיני חסוי

מוחמד שורפי, המרצה עונש מאסר של 25 שנה שהוטל עליו לאחר שהורשע במסגרת חוק המאבק בארגוני הפשיעה, מתכונן לפגוע בשופט במהלך יציאתו לחופשה מהכלא - כך טענה היום (ב') פרקליטות המדינה, שהסתמכה, לדבריה, על מידע מודיעיני.

 

ארגון הפשע של משפחת שורפי - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

לפני שלוש שנים, ולראשונה תחת חוק ארגוני הפשיעה, הורשעו מוחמד וחאפז שורפי, שעמדו בראש ארגון הפשע של משפחתם, בגיוס לארגון, תשלום שכר לחבריו, רכישת סמים כמו הרואין וקוקאין ואחריות להפצתם. לבד מהאחים, הורשעו גם רבים מהמעורבים האחרים בארגון בחברות בארגון פשיעה, סחר בסמים וייצור סמים. על השניים הוטלו 25 ו-26 שנות מאסר וחצי. מוסא אבו-שחאדה, מורשע אחר בפרשה, נידון לעונש החמור ביותר, 27 שנות מאסר.

 

משפחת הפשע בבית המשפט העליון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
משפחת הפשע בבית המשפט העליון(צילום: גיל יוחנן)
 

בפנייה שהגיש לבית המשפט המחוזי, ביקש שורפי להתיר את יציאתו לחופשות כדי לראות את אמו, החולה, לטענתו, במחלות כרוניות. בית המשפט המחוזי דחה את בקשתו ובעקבות זאת הגיש שורפי בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון.

 

בתשובתה לבקשה, טענה פרקליטות המדינה כי שורפי עומד בראש ארגון פשע וכי בידי שירות בתי הסוהר והמשטרה ישנו מידע מודיעיני בדבר כוונת פגיעה של ארגונו של שורפי בשופט. בנוסף, טענה הפרקליטות, קיים בידי השב"ס מידע בדבר מעורבותו של שורפי בסמים ובתקריות אלימות ומידע עדכני בדבר התנהגותו השלילית בין כותלי הכלא.

 

על פי התגובה, "נקודת המוצא היא שחופשה איננה זכות המוקנית לאסיר אלא כזו המוענקת לו בהתאם להחלטת הגורמים המוסמכים, זאת בהתבסס על נתוניו הספציפיים. כאשר במקרה זה, לאחר שנשקלו כל השיקולים, הוחלט שלא לאשר את החופשה". עוד נכתב כי בידי הפרקליטות ישנו מידע חסוי, שעל יסוד מידע זה ולהערכת הגורמים המוסמכים בשב"ס ובמשטרה, ניתן לראות כי ישנו סיכון לשלום הציבור ביציאתו של שורפי לחופשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משפחות שורפי ושחדה בבית המשפט
צילום: גיל יוחנן
מומלצים