שתף קטע נבחר

הורים ומורים נגד הגשר: "הילדים מפריעים לעבוד"

לא לומדים על סוכות, לא מקשטים את הגן - ומסתובבים חסרי מעש במשרד. בגנים ובבתי ספר לא מרוצים שהילדים נשארים בבית באוקטובר. הדתיים דווקא לומדים, בעזרת מורים מתנדבים

מיני חופש גדול, חודש אחרי פתיחת שנת הלימודים: במערכת החינוך מתחו היום (א') ביקורת על ה"גשר" שקיבלו תלמידי ישראל בין יום הכיפורים לסוכות, במסגרת ההחלטה על קיצור החופש הגדול. "זה פשוט לא ייאמן. כל המשק עובד, ובמקום שהילדים ישבו בכיתות הם יושבים במשרדים של ההורים ומפריעים לנו לעבוד", אמרה בזעם אם לילד בכיתה א' מתל אביב. יו"ר הנהגת ההורים הארצית, אתי בנימין, הוסיפה: "זה לא קיצור - זה קשקוש. במקום לייעל את הלימודים, גרמו לנזק רב יותר".

 

על פי החלטת משרד החינוך, במסגרת התוכנית לקיצור החופש הגדול יופחתו חמישה ימים מחופשת הקיץ הקרובה, ובתמורה תתמזג חופשת סוכות עם חופשת יום הכיפורים ל-15 ימים רצופים ללא לימודים. בנוסף יקבלו התלמידים יום חופש נוסף בחנוכה ובפסח.

 

נערכים לחג סוכות במאה שערים. ארכיון   (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נערכים לחג סוכות במאה שערים. ארכיון (צילום: AFP)

 

רחל, גננת בגן חובה, סיפרה: "מדי שנה אנחנו מקדישים את הימים שבין יום הכיפורים לסוכות כדי לקשט את הגן בקישוטי סוכה וללמד את הילדים על מנהגי החג. השנה, בשל קוצר הזמן, נאלצנו לאחד את מערכי השיעור על יום הכיפורים וסוכות, ושלא באשמתנו יצרנו בלבול אצל הילדים ופגענו באווירת החג".

 

משרד החינוך: "באוגוסט הם ישמחו"

"זה לעג לרש. אני לא רואה שום תועלת חינוכית בקיצור החופש הגדול", אמרה מורה בבית ספר יסודי. "הגשר בין סוכות ליום כיפור הוא מיותר, לצערי לא נותר לנו זמן ללמד על חג הסוכות והחופשה בת 15 הימים היא ארוכה מדי, ובסיומה ייקח זמן להשיב את הילדים לתלם".

 

אתי בנימין, מהנהגת ההורים הארצית, הוסיפה: "הוועדה שדנה בקיצור החופש הגדול כנראה לא לקחה בחשבון את העובדה שההורים יאלצו להחסיר ימי עבודה, והדבר יגרום להם נזק כלכלי רב. אנחנו לא חושבים שמערכת החינוך היא 'בייבי סיטר' של הילדים, אבל מנגד אלו ימים שאין בהם קייטנות ופעילויות לילדים, ואין היגיון בכך שכל המשק יעבוד ורק מערכת החינוך תושבת".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "כל הורה שכועס היום ישמח, יברך ויתמוך בחודש אוגוסט, כשיקוצר החופש הגדול הקרוב כפי שהיה צריך לקרות כבר מזמן. הלוח הנוכחי, שלפיו קוצר החופש הגדול, הוא הגיוני יותר. השינויים בלוח הלימודים והחופשות נעשו בהתאם להמלצת הוועדה הציבורית ברשות מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, שמואל סלבין, ופורסמו בציבור מבעוד מועד".

 

המורים הפעילו את בית הספר בהתנדבות

אבל אפשר גם אחרת. חלק מבתי הספר, בעיקר בזרם הממלכתי-דתי, דווקא פעלו היום, למרות החופש הרשמי ממשרד החינוך, במטרה להכין את התלמידים לחג סוכות - ואולי גם להקל על ההורים. אחד מבתי הספר האלה הוא בית ספר שילה בקריית אונו, שם קיימו המורים פעילות מיוחדת, בהתנדבות מלאה, לכ-250 תלמידים. במסגרת הפעילות הכינו התלמידים קישוטים לסוכה ושיחקו בארבעת המינים.

 

אל הצוות הצטרפו ראש מנהל החינוך הדתי במשרד החינוך, ד"ר אברהם ליפשיץ, ובני נוער מהישיבה התיכונית ברמת גן הנמצאים בחופשה ובאו להתנדב. אל התלמידים הצטרפו גם ילדי הצוות החינוכי, שבאו עם אבא או אמא במקום להישאר בבית.

 

מנהל בית הספר, דביר שפרן, סיפר ל-ynet כי מדובר בפעילות המשך לקייטנה שהפעיל בית הספר בחופש הגדול. לדבריו, "צוות משפחת שילה רואה בתפקיד ההוראה שליחות, ומתוך כך קיבל על עצמו לתרום יום אחד מחופשתנו למען ילדינו-תלמידנו, כדי שיזכו גם השנה להגיע לחג הסוכות עם מטען מתאים וראוי לחג הסוכות, זמן שמחתנו". הוא ציין לשבח את התנדבות המורים: "דבר מדהים ומרגש שאין די מילים להביע את ההערכה עליו".

 

בהכנת הידיעה השתתף קובי נחשוני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הילדים התבלבלו ואווירת החג נפגעה"
צילום: איה נח
צילום: עטא עוויסאת
"חסר תועלת חינוכית"
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים