שתף קטע נבחר

אחרי שנים של חיפוש - מצאתי עבודה כמהנדס

לאורך שנות לימודיי שלחתי עשרות קורות חיים ובחלק גדול מהמקרים שירות צבאי היה תנאי קבלה בו לא עמדתי משום היותי ערבי. בסך הכל חזרו אליי במשך שנים אלו 3 מעסיקים בלבד! למדתי דבר אחד - כששאתה יודע מה אתה רוצה, אל תתייאש מלחפש ואל תוותר. בסוף תצליח

שלום. קוראים לי מוחמד מסרי, בן 24, נולדתי וגדלתי בבאקה אל גרבייה. למדתי ב"תיכון מדע וטכנולוגיה באקה" במגמת אלקטרוניקה ופיזיקה. אני רוצה להתחיל את הסיפור שלי דווקא מהסוף הטוב. אני בוגר מחלקת הנדסת חשמל ומחשבים באוניברסיטת בן-גוריון ולפני חודשיים התקבלתי, בשעה טובה, לעבוד בחברת ECI כמהנדס בדיקות.

 

 

תמיד הייתה לי משיכה לתחומים הטכנולוגיים ולכן התמקדתי בלימודי חשמל. יש לי קרובי משפחה העובדים בחברות היי-טק גדולות וגם אותי סיקרן להצטרף למעגל העבודה הטכנולוגי ולהיות אחד מאלה שמייצרים טכנולוגיות חדשות.

 

עבודה בתחום ההיי-טק נראתה לי מאתגרת ומעניינת, עם ראייה רחבה ואפשרות לעבוד בחו"ל. שמעתי גם על האווירה הטובה בחברות אלה, על רווחת העובד ועל המעמד הטוב שיש לעובדי היי-טק.

 

הדרך ארוכה ומפותלת

הדרך הייתה רצופה קשיים ואכזבות. כבר כסטודנט שנה ב' התחלתי בתהליך חיפוש העבודה. הייתי רשום למספר אתרי השמה המתמחים בתחום ההיי-טק ובאמצעותם שלחתי קורות חיים למגוון רחב של משרות, שהיו עשויות להתאים לי ואני להן.

 

להערכתי, לאורך שנות לימודיי, שלחתי עשרות קורות חיים ואף יותר. חיפשתי בעיקר משרות סטודנטים בתחומים בהם התמחיתי כמו: צ'יפ דיזיינר, מהנדס VLSI. בחלק גדול מהמקרים שירות צבאי היה תנאי סף, בו כמובן לא עמדתי משום היותי ערבי. בסך הכל חזרו אליי במשך שנים אלו 3 מעסיקים בלבד!!

 

כשהגיע שלב ההכרעה בין מספר מועמדים, קיבלתי תשובה שלילית. בהתחלה חשבתי שכסטודנט אולי עדיין אין לי מספיק ידע וזו הסיבה בגללה לא חוזרים אליי, אבל כשהגעתי לשנה ד' הרגשתי גם שרמת הידע שלי טובה וגם שאני יכול להציע את עצמי לעבודה במשרה מלאה. סטודנטים שלמדו יחד איתי התחילו להשתלב בעבודה והרגשתי שאני צריך לעשות משהו כדי לקבל הזדמנות שווה. קראתי ספרים על ראיונות עבודה, התייעצתי עם אנשים נוספים וניסיתי לשפר את המיומנויות שלי כדי לעבור את הראיונות בהצלחה.

 

 (צילום: נביל נפאר) (צילום: נביל נפאר)
(צילום: נביל נפאר)

 

ואז בפברואר ראיתי בחדשות ובעיתונות שנשיא המדינה, יחד עם מנהלי חברות היי-טק, משיקים תוכנית מיוחדת לגיוס ערבים לחברות טכנולוגיות. נרשמתי לאתר האינטרנט החדש שהושק במיוחד לצורך הפרויקט והחלטתי לנסות את מזלי.

 

הטלפון צלצל

אחרי זמן קצר הגיע טלפון מחברת ECI, טלפון שחולל את השינוי ובעקבותיו עברתי תהליך קצר והתקבלתי לעבוד בחברה כמהנדס בדיקות. חשוב לי לציין שהתקבלתי ממש עם סיום התואר ועוד לפני שקיבלתי את הדיפלומה, זו הייתה מבחינתי הפתעה לטובה, כיוון ששוק ההיי-טק היה במיתון יחסי. במקביל גם נודע לי שהיו לא מעט מועמדים לאותה משרה, כולם בוגרי תואר ראשון והפעם באמת הרגשתי שניתנה לי הזדמנות שווה.

 

מהניסיון שלי אני רוצה להמליץ לכל מי שמחפש עבודה, שקודם כל יבחר תחום שמעניין ומאתגר אותו ויבדוק שבתחום הזה גם יש ביקוש לעובדים. ברגע שאתה יודע מה אתה רוצה לעשות, אל תתייאש מלחפש ואל תוותר ובסוף יש סיכוי טוב שתצליח.

 

מוחמד מסרי התקבל לעבודה באמצעות פרויקט "מענטק", יוזמה בהשראתם של נשיא המדינה שמעון פרס ושל יו"ר סיסקו ג'ון צ'יימברס, שנועדה לשלב אנשי פיתוח ערבים ישראלים בחברות היי-טק.

 

במסגרת המיזם, הוקמה קואליציה של חברות טכנולוגיה המתחייבות לגייס סטודנטים ערבים מצטיינים ואקדמאים כעובדים. עד כה למעלה מ-20 חברות הצטרפו למיזם. www.maantech.org.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוחמד מסרי
צילום: נביל נפאר
מומלצים