שתף קטע נבחר

שכר המבקר לשעבר במאוחדת: 73 אלף שקלים

בלעדי: לקראת פרסום הדו"ח השנתי של הממונה על השכר באוצר מתברר, כי דוד סומך זומן לשימוע ועשוי להידרש להחזיר כספים. בין הטבות שכרו של המבקר לשעבר שפוטר מהקופה בעקבות דו"ח מבקר המדינה: "גמול תפקיד" של 4,000 שקל בחודש ופיצויי פיטורים מוגדלים של 200%

היום (ב') יפרסם הממונה על השכר במשרד האוצר, אילן לוין, את הדו"ח השנתי על השכר הציבורי. כמדי שנה, תתלווה לדו"ח טבלת שיאני השכר, שמספקת פעם אחר פעם חור הצצה שדרכו ניתן להביט על חריגות השכר הבלתי נתפשות שמייצר מגזר עובדי המדינה.

 

 

לידי ynet הגיע מסמך, לפיו שכרו של אחד מהבכירים ברשימה כבר נמצא בתהליך בדיקה וייתכן שהוא אף יזומן בקרוב לשימוע אצל הממונה על השכר באוצר. אם יעלה מהשימוע כי שכרו אושר שלא כחוק, ייאלץ אותו בכיר להחזיר חלק גדול מהכסף שקיבל לאורך השנים.

 

למרבה האירוניה - מדובר במבקר הפנימי לשעבר של קופת חולים מאוחדת, דוד סומך. איש זה, שהיה אמור להיות הגורם נקי הכפיים ששומר על טוהר המידות והניהול התקין בקופה, הרוויח סכום ממוצע של 73 אלף ו-205 שקלים לחודש בשנת 2010.

 

"תוספת מבקר המדינה" בסך 110% מהשכר

על פי המכתב ששלח המשנה לממונה על השכר למנכ"ל המאוחדת לפני כשבוע, באוצר סבורים ששכרו של סומך תפח לממדים אלה בזכות שורה של הטבות שכר שכלל לא היה זכאי להן ושאושרו ללא תיאום עם הממונה על השכר, כמתבקש.

 

ראשית, נטען כי סומך זכה לתוספת שכר שנקראת "גמול תפקיד", בשיעור של כ-4,000 שקל בחודש. באוצר טוענים כי תוספת זו אינה משולמת בקרב עובדי מדינה ולכן מהווה חריגת שכר.

 

שנית, לסומך אושרה תוספת מיוחדת לשכר ששמה "תוספת מבקר המדינה". תוספת זו, כשמה כן היא, ניתנת אך ורק לעובדי משרד מבקר המדינה. עם זאת, המבקר הפנימי של קופת חולים מאוחדת זכה לקבל את התוספת המשמעותית, בשיעור של 110% מהשכר, והיא הוסיפה לשכרו יותר מ-17 אלף שקל (לפי חישוב זה, שכר הבסיס שלו היה בסך הכל כ-15 אלף שקל).

 

אגף הממונה על השכר דורש גם הסברים לגבי הסדרי הפרישה הנכבדים שלהם זכה סומך. כמו, פיצויי פיטורים מוגדלים בשיעור של 200% במקום 100%. סעיף זה אף מומש, כאשר במרס האחרון פוטר סומך מעבודתו בקופת החולים המאוחדת, בעקבות דו"ח מבקר המדינה החריף שהוגש וחשף שחיתויות רבות במוסד ציבורי זה.

 

במכתב צוין כי הממונה על השכר מבקש מהנהלת המאוחדת להגיש לו תוך 30 יום הסברים לגבי חריגות השכר הללו וכי במקרה שההסברים לא יניחו את הדעת, תישקל האפשרות לתבוע את השבת הסכומים לקופת המדינה.

 

מקופת החולים המאוחדת נמסר בתגובה, כי "פנייתו של הממונה בעניינו של מר סומך, אשר פוטר ואינו נמנה עוד על עובדי הקופה, התקבלה בשבוע שעבר והקופה משתפת פעולה באופן מלא עם הממונה וכך תעשה גם במקרה זה".

 

"בקופה עשו חגיגה על כספי הציבור"

כיצד קרה שעובד מדינה, ועוד אחד שאמון על המינהל התקין במוסד הציבורי שבו הוא עובד, חרג כל כך משכרו הרשמי? גורמים במשרד האוצר מציינים כי העובדה שקופת החולים המאוחדת לא הייתה נתונה לפיקוח עד לשנת 1999 היא הגורם המרכזי לכך. 

 

לטענת אותם גורמים, בקופה עשו "חגיגה" על כספי הציבור. "נשיא בית משפט עליון בשיאו לא מרוויח כמו שהרוויח המבקר הפנימי הזה", אמר גורם באגף הממונה על השכר. "הייתה שם חונטה בראשות המנכ"ל לשעבר (המנכ"ל המכהן, אשר לחיאני, מונה לאחר בדיקת המבקר, א.ל) שהחליטה לעצמה כמה כל אחד ירוויח".

 

באוצר אומרים כי מאז שנכנסה הקופה לפיקוח, עברו כמה שנים עד שהבשילו תהליכי הבדיקה שהולידו את דו"ח המבקר ואת הדרישות לשימועים בנוגע לחריגות השכר. בימים האחרונים הושלם דו"ח עב כרס של משרד רואי חשבון שבדק את התנהלות המאוחדת והדו"ח נלמד כעת. לכשיוגש, טוענים באוצר, מאות מעובדי הקופה ייבדקו בחשד לחריגות שכר.

 

בקופה טוענים בנוגע לדו"ח, כי "הדו"ח המוזכר לא התקבל במשרדי מאוחדת. עם קבלתו הקופה תלמד אותו ותפעל כמתחייב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אילן לוין
צילום: עידו ארז
מומלצים