שתף קטע נבחר

ברוח המחאה או בסגנון יפני: סוכות אלטרנטיביות

פינת זולה שנעים לשהות בה, שולחן מסנאדות ועלי בננה, או סוכה שכולה זן - חמישה מעצבי פנים מספרים על הסוכה המיוחדת שלהם ונותנים טיפים לעיצוב

עיצוב הוא עולם של דמיון ושל יכולת לפרוץ את המסגרת כשצריך. סוכה היא מבנה ארעי, מרובע או מלבני, עם סכך, קירות בד וסמלי האושפיזין. החיבור בין הריבוע של הסוכה הקלאסית לבין הצורות השונות של עולם העיצוב אמנם נראה כמו משהו בלתי אפשרי אבל גם את גבולות הסוכה אפשר לפרוץ.

 

 

לרגל החג שוחחנו עם חמישה מעצבי פנים שסיפרו על סוכת החלומות שלהם, אותה סוכה שפורצת את גבולות המסגרת ומצליחה להמשיך ולהתכתב עם המסורת אבל גם להביא לה טעם חדש. איך נראית הסוכה האלטרנטיבית שלהם? מה הטיפ לעיצוב שבדרך? ואיך הופכים סוכה למקום שנעים לשהות בו במשך שבוע? כל התשובות לפניכם.

 

גם אושפיזין צריכים זולה

סוכת החלומות של: מעצבת הפנים ליאת ניר בלזר.

 

מתחת לסכך: הסוכה של ניר בלזר מבקשת להיות המקום הכי נינוח, כזה שאפשר להרגיש בו בבית ולחלוץ נעליים בכניסה. ניר בלזר מציעה לקחת את הפרגולה ולהפוך אותה לסוכה.

 

איך עושים את זה? בעזרת הרבה צבע ולא מעט דמיון. תולים וילונות בצבעים שונים כ"קירות", מציבים פופים ומחצלות, זונחים את הסטים לאירוח הרישמי ומערבבים צלחות מכל הצבעים והסוגים. ואם אפשר אז גם מומלץ לקשט את הסביבה בפסים ונקודות וליצור מרחב התפנקות חסר גינונים ,עבורכם ועבור כל מי שאתם אוהבים.

 

ברוח התקופה: סוכת מחאה

סוכת החלומות של: דקל גודוביץ'.

 

מתחת לסכך: אחרי שהמחאה האחרונה דנה ביחס שבין אוהל לבית, מגיע הרגע לדון ביחס שבין אוהל לסוכה ולחבר אותם יחד ולהוסיף לאותה משוואה גם צמיג מחאה ענק. דקל מפנטז להשתמש בצמיגי ענק של מכשור תעשייתי ולחתוך את חלקם המעוגל התחתון, כך שהם עומדים ניצבים על האדמה.

 

שם המשחק: נוחות (באדיבות סוכות ירושלים א.ב) (באדיבות סוכות ירושלים א.ב)
שם המשחק: נוחות(באדיבות סוכות ירושלים א.ב)

 

איך עושים את זה? עכשיו דמיינו פנסי רכב תלויים מה"סכך" ואת חריצי הצמיג חתוכים, כך שאור ואוויר מתמזגים מכל עבר. חריצי הצמיג החתוכים נראים ככפות תמרים, אך עשויים חומר פלסטי שחור ואומרים לכולנו שלפעמים אדריכלות טובה דנה דווקא באוהלים.

 

כמו בצופים

סוכת החלומות של: מעצבת הפנים מיכל גרינברג פוקס.

 

מתחת לסכך: סוכה שמתמקדת לא רק בישיבה בה אלא בעיקר בחוויית הבנייה.

 

כמו בצופים. כל הזמן בונים (צילום: אמיר משולם) (צילום: אמיר משולם)
כמו בצופים. כל הזמן בונים(צילום: אמיר משולם)

 

איך עושים את זה? זה הזמן לרענן את הזיכרון בקשירות חבלים ובבנייה עם סנאדות. הסוף לסוכות קנויות וקישוטים מוכנים כבר כאן ואותם מחליפים הפעם סולם חבלים שמשמש ככניסה, כפתורי שדה לחיבור הבדים וסכך מבמבוק ורימונים. אין צורך למהר או להילחץ, חווית הבנייה מתמשכת לאורך כל החג והמהדרין יכולים אפילו לבנות שולחן מסנאדות ועלי בננה. הטבע יאמר תודה.

 

 

סוכת השמש העולה

סוכת החלומות של: מעצב הפנים איתי פורת.

 

מתחת לסכך: אחרי שאברהם, יצחק ושאר האושפיזין התארחו כאן בשנים הקודמות, מגיע הרגע להזמין דווקא את העם היפני אלינו לחג ולייצר סוכה שהיא כולה זן, נייר אורז, קש ובמבוק.

 

השמש העולה. סושי על השולחן (באדיבות סוכות ירושלים א.ב) (באדיבות סוכות ירושלים א.ב)
השמש העולה. סושי על השולחן(באדיבות סוכות ירושלים א.ב)

 

איך עושים את זה?:מחיצות יפניות שקופות שבהן שתי שכבות נייר אורז מחליפות את הקירות הדלתות, בין המחיצות ממתין לנו קש עם תאורה בצבע שונה מקיר לקיר. הגג של הסוכה הזו יהיה עשוי נייר אורז, כשמעליו כפות תמרים ולדים בצבע תכלת שיאירו לאורחים את היופי שבסכך. ואם כל זה טרם גרם לכם לשקוע בשלווה מדהימה, דמיינו עצמכם יושבים על ריהוט במבוק מינימליסטי, לצד שולחן נמוך וכמה כריות, צופים במסך עליו מוקרנות תמונות טבע מהעולם.

 

סוכה משחררת

סוכת החלומות של: מעצבת הפנים דנה שקד.

 

מתחת לסכך: מבנה ארעי ומאולתר שאפשר לשנות בכל פעם שרוצים וכמה שמתחשק ולבנות את הסוכה מכל מה שמוצאים מסביב.

 

גם זו דוגמא לסוכה משחררת, לא? (צילום: Nacasa Partners) (צילום: Nacasa Partners)
גם זו דוגמא לסוכה משחררת, לא?(צילום: Nacasa Partners)

 

איך עושים את זה? יצירתיות ודמיון הם הכלים ההכרחיים לעיצוב וגם כאן מגיע הרגע לעשות בהם שימוש. כאן נכנסים לתמונה אלמנטים כמו אהילי תאורה עשויים מכוסות חד פעמיות וקישוטי סוכה עשויים קיפולי ניירות עיתון. כל אלה ביחד מייצרים מציאות חדשה, זמנית, לעיתים ילדותית ובהחלט לא מחייבת.

 

הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית  מבית המגזין "בניין ודיור"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוכות ירושלים
באדיבות סוכות ירושלים א.ב
מומלצים