שתף קטע נבחר

ממשלת ארה"ב קיבלה פרטים של מתנדב ויקיליקס

הממשל האמריקני רוצה לדעת מאיפה התחבר לאינטרנט ג'ייקוב אפלבאום בשנתיים האחרונות. אפלבאום ייסד את TOR - כלי שמאפשר להתחבר לאינטרנט ולגלוש בצורה אנונימית

ממשלת ארצות הברית השיגה צו סודי שאיפשר לה לקבל גוגל ומחברת האינטרנט סוניק.נט מידע מחשבון המייל של ג'ייקוב אפלבאום, שמתנדב בארגון ויקיליקס, כך מדווח הוול סטריט ג'ורנל. הממשלה ביקשה לדעת את כתובת ה-IP שמהן ג'ייקוב התחבר לחשבון הג'ימייל שלו, וכתובות של אנשים שעמם היה בקשר החל מנובמבר 2009.

 

עוד ב-ynet מחשבים

 

ויקיליקס הוא ארגון שבשנתיים האחרונות היה אחראי להדלפות הגדולות בהסטוריה, רבות מהן ממסמכים ומברקים של ארגוני ממשל וארגוני בין אמריקנים. הארגון נוהג להעביר את המסמכים שבידיו לכלי התקשורת הגדולים בעולם כמו הניו יורק טיימס, הגארדיאן, דר שפיגל, ועוד. אפלבאום היה ממפתחי יישומי TOR שמאפשרים לגלוש בצורה אנונימית באינטרנט ולטשטש עקבות בזמן הגלישה, ומשמש בין השאר תושבים במדינות שבהן יש פיקוח על האינטרנט כמו בסין. היישום מאפשר גם לגולשים למסור מידע לוויקיליקס, בלי שיהיה אפשר לדעת את זהותם.

 

חברת סוניק, מצידה, אמרה שנאבקה בצו בבית המשפט וחברת גוגל לא הגיבה, לפי הדיווח. הצווים הללו ניתנים לפי חוק מ-1986 שאושר לפני שהאינטרנט הפכה מסחרית ופופולרית. לפי פרשנות מסוימת שלו, הוא מאפשר ציתות לטלפונים ולאימיילים ללא אישור של בית המשפט. לפיכך, הוא נתפש כחוק בעייתי שאינו עומד בקנה אחד עם התיקון הרביעי לחוקה ששמקנה הגנה מפני חיפושים ותפיסות בלתי חוקיים. גוגל, מיקרוסופט וחברות נוספות מפעליות שתדלנים בקונגרס בשביל להילחם בחוק.

 

בג'ורנל מדווחים עוד כי בתחילת השנה טוויטר נאבקה בצו שמבוסס על אותו חוק, ושחייב אותה למסור פרטים של פעילים בוויקיליקס, ובהם של אפלבאום ושל ג'וליאן אסאנג', מייסד הארגון. בישראל יש חוק דומה (אך לא זהה) - חוק נתוני תקשורת - שמאפשר למשטרה, במצבים מסוימים, לקבל מידע על אזרחים לפי הטלפון הסלולרי שלהם. החוק נידון בשנים האחרונות בבג"צ. 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים