שתף קטע נבחר

תמיכה מהאוהלים למתמחים: "מציאות טרכטנברג"

מובילי מחאת האוהלים גיבו את המתמחים הנאבקים לשיפור תנאיהם. "תוחלת החיים מושפעת מתוחלת הארנק", אמרו. "אם זה המסר של טרכטנברג לבריאות, זה מסר קטסטרופלי"

מאבק המתמחים זכה היום (ג') לתמיכה ממי שהנהיגו בחודשים האחרונים את המחאה החברתית-כלכלית הגדולה בתולדות ישראל. במסיבת עיתונאים, הציגו מובילי מחאת האוהלים את המלצות הצוות הרפואי שפעל ברוח המאבק וקראו להצלת הרפואה הציבורית, תוך תקיפת דו"ח טרכטנברג. "אם זה המסר שלו לבריאות, זה מסר קטסטרופלי", הדגישו.

 

מאבק המתמחים - כותרות נוספות ב-ynet:

 

"לקרוא את דו"ח טרכטנברג זה פשוט לא להאמין. הקשר שבין התיאור שמופיע שם לבין המציאות של קיץ 2011 הוא מקרי לחלוטין", אמר פרופסור גבי בן-נון, ראש הצוות. "אין התייחסות לפערים, אין התייחסות לאי-השוויון, אין התייחסות לנושא של תשלומים ההולכים ועולים, אין התייחסות למשבר המתמחים, שום ביטוי. יש פער אדיר בין מה שנקרא מציאות טרכטנברג למציאות האמיתית. אם זה המסר שלו לבריאות, זה מסר קטסטרופלי".

 

עוד בערוץ החדשות :

 

פרופסור דני פילק, ראש המחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון, הוסיף כי "המשבר עם המתמחים הוא בעצם סימפטום של מערכת חולה. זה לא אקמול שאנחנו צריכים, אלא טיפול אמיתי. ברגע שנטפל במערכת הבריאות הציבורית באופן כולל, גם משבר המתמחים ימצא את פתרונו", הדגיש.

 

ליף במסר להצלת הרפואה הציבורית, היום (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ליף במסר להצלת הרפואה הציבורית, היום(צילום: ירון ברנר)

 

לקריאת המלצות צוות המחאה הרפואי (מסמך PDF) - לחצו כאן

 

על פי נתוני חדר המצב של משרד הבריאות, 394 מתמחים לא הגיעו היום לעבודתם בבתי החולים ברחבי הארץ. במשרד עדיין מנסים למנוע מצב בו אזהרות הרופאים המומחים מתממשות. אלו הזהירו מפני חלון זמן של כ-48 שעות, במהלכו יצליחו להתגבר על חסרון המתמחים. אחריו, כך אמרו, תתמוטט המערכת.

 

חדר המיון בבית החולים איכילוב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
חדר המיון בבית החולים איכילוב(צילום: מוטי קמחי)
 

"כשסיימנו לקרוא את החלק הראשון של דו"ח טרכטנברג ביקשנו את החלק השני", סיפרה דפני ליף, מי שהחלה את מחאת האוהלים, במסיבת העיתונאים. "'אין חלק שני', אמרו לנו. 'זה הדו"ח במלואו'. 'אבל איפה הפרק על שיקום מערכת הבריאות הציבורית הקורסת?', שאלנו, ושאלתנו נשארה תלויה באוויר עד שהתפוגגה".

 

לדברי סתיו שפיר, ממובילות המחאה החברתית, "אלה מהם שהפרוטה מצויה בכיסם, כלומר הרבה פרוטות, יכולים תמיד לפנות למערכת הרפואה הפרטית, שם מתקיימים עדיין הערכים והמסירות שהיו פעם נחלת הכלל. הגענו לפי התהום. בישראל 2011, אם אתה עשיר, תוכל לשלוח את ילדיך למערכת חינוך מעולה, אך פרטית, תוכל לשכור בכסף מלא עזרה סיעודית מצוינת ובעיקר - תוחלת חייך תושפע באופן מכריע מתוחלת ארנקך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בן-נון. "פער אדיר"
צילום: ירון ברנר
שפיר. "הרבה פרוטות"
צילום: ירון ברנר
חדר המיון בבית החולים רמב"ם
צילום: אבישג שאר ישוב
מומלצים