שתף קטע נבחר

הפרקליטות: "שחרור אסירים - שיקול מדיני"

המדינה אמנם טרם הגיבה לעתירות לבג"ץ, אך מתשובה לבקשה להוציא צו עיכוב יציאה מהארץ למחבלים - כתבה נציגת הפרקליטות: "שחרור אסירים במסגרת מהלך לשחרורו של חייל ישראלי חטוף הינו נושא מדיני מובהק"

המדינה מבקשת לדחות את העתירות שהוגשו נגד עסקת גלעד שליט . הפרקליטות אמנם טרם הגישה את תשובותיה לעתירות שהוגשו בבג"ץ נגד עסקת שליט, אך בתשובה שהועברה הערב (יום א') לעתירה להוציא צו עיכוב יציאה מהארץ לחמישה מחבלים שאמורים להשתחרר בעסקה, טוענת הפרקליטות כי הנזק הציבורי והאינטרס הציבורי - שייפגע לדבריה אם תתקבל בקשה זו - עולה עשרת מונים על הנזק שייגרם לתובעים אם לא ייענה בית המשפט למבוקשם.

 

גלעד שליט בדרך הביתה - כל הכתבות והפרשנויות בעמוד מיוחד

 

משפחתו של שלום הר מלך מחומש, שנרצח באוגוסט 2003 על ידי חמישה פלסטינים, הגישה היום תביעה נגד רוצחיו, שמהם היא דורשת פיצוי על "כאב וסבל פיזי שלא ניתן לתאר". למעשה, במתן הצו רוצה המשפחה לעכב את שחרורם של חמשת המחבלים.

 

עסקת שליט יוצאת לפועל:

 

בתשובת המדינה, שהוגשה על-ידי עורכת הדין ליאורה חביליו מפרקליטות מחוז ירושלים, נכתב כי "ראש הממשלה הבהיר כי לקח על עצמו כמשימה ראשונה במעלה להחזיר את גלעד בריא ושלם לחיק עמו ולחיק משפחתו". לדברי הפרקליטות, רשימת האסירים והעצורים הביטחוניים המיועדים לשחרור הוצגה בפני חברי הממשלה, כמו גם שיוכם הארגוני של אותם מחבלים, מספר מאסרי העולם שלהם נידונו ומספר קורבנות הטרור שאותם מחבלים רצחו.

 

לבסוף כותבת הפרקליטות כי הממשלה קיבלה החלטה קשה כשהסכימה לשחרר 1,027 אסירים ועצירים ביטחוניים על מנת להבטיח את שובו של גלעד שליט בריא ושלם לחיק משפחתו, עמו ומולדתו. בדברי הפרקליטות, שנכתבו על דעתו של היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, נכתב גם: "שחרור אסירים במסגרת הליך מדיני, ובכלל שחרור אסירים במסגרת מהלך לשחרורו של חייל ישראלי חטוף, הינו נושא מדיני מובהק, שהשיקולים החולשים עליו הינם שיקולים מדיניים-פוליטיים".

 

עוד נכתב בתגובה: "בית המשפט העליון נמנע פעם אחר פעם מהתערבות בעתירות שעניינן שחרור אסירים בעקבות משא ומתן מדיני".

 

הפרקליטות אף צירפה לתגובה כמה פסקי דין של בג"ץ, שעסקו בשחרור של אסירים ושבהם נדחו עתירות דומות. "עם כל הקושי והכאב שהתביעה והבקשה לעיכוב יציאה מן הארץ מעוררות, היעתרות לבקשה של התובעים לעיכוב יציאתם של הנתבעים מהארץ, יש בה לפגוע בביצוע החלטת הממשלה האמורה ולפגוע באינטרס הציבורי הרב הגלום בה", נכתב בתגובה.

 

עוד מציינת הפרקליטות כי אבי המשפחה נרצח בשנת 2003, וחמשת המחבלים הורשעו בשנת 2005, אך התביעה הוגשה רק היום. "נוכח חלוף הזמן

 האמור, לא ניתן להתנתק מהרושם כי תכליתה של הבקשה אינה אלא משום ניסיון להתערב בביצוע החלטת הממשלה האמורה, דבר שבכל מקרה אינו בסמכותו של בית משפט נכבד זה".

 

עוד טוענת הפרקליטות כי "נראה שגם התובעים אינם מאמינים ביכולתם לגבות ולהיפרע מהנתבעים השפוטים למאסרי עולם". עורכת הדין חביליו כתבה עוד בתשובה כי לפני בית המשפט לא הונחה כל תשתית המלמדת כיצד יסייע עיכוב יציאתם של המחבלים בכל הקשור לגביית פיצויי הנזיקין מהם. הפרקליטות מציינת כי לא יהיה בעיכוב יציאתם מהארץ כדי לסייע בעניין, ומכאן ניתן ללמוד שהבקשה בעצם נועדה לעכב את ביצוע העסקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שחרור אסירים, הבוקר
צילום: צפריר אביוב
מעבר רפיח, לפני שחרור שליט. יומיים קצרים, דרך ארוכה
צילום: EPA
מומלצים