שתף קטע נבחר

3 עצורים בהפגנת 100 ימים לאוהל הראשון בת"א

מאות צעדו לציון 100 ימים לתחילת מחאת האוהלים. חלק מהם הציתו פחים והמשטרה עצרה עד כה שלושה, בחשד להפרת סדר ולהפרעה לתנועה. צפו בשידור חי ב-ynet

חזרו לרחובות: מאות הפגינו הערב (יום ה') ליד בית החולים איכילוב, לציון 100 ימים לתחילת מחאת האוהלים. במהלך הצעדה, שיצאה משדרות רוטשילד, הציתו כמה מהמפגינים פחים. המשטרה עצרה עד כה שלושה בחשד להפרת סדר ולהפרעה לתנועה. הצעדה הועברה בשידור חי ב-ynet. הפיקה: מגלי סקידלסקי.  

  

 

מחאת האוהלים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

סמל המאבק דפני ליף במהלך ההפגנה (צילום: בן קלמר) (צילום: בן קלמר)
סמל המאבק דפני ליף במהלך ההפגנה(צילום: בן קלמר)

 

המפגינים, בהם גם מי שנחשבת לסמל המחאה ולאחת ממנהיגיה דפני ליף, קראו את הסיסמה שהוציאה מאות אלפים לרחובות: "העם דורש צדק חברתי", "צאו מהמרפסת, המדינה קורסת" וגם "4,3,2,1 משביתים את המדינה". בהמשך הצעדה, שינו חלק מההמפגינים כיוון והמשיכו לאזור בית החולים איכילוב, שם קראו: "אין בריאות, אין פרנסה, נשבית את המדינה". 

 

"כאן היה האוהל שלי". המפגינים ברוטשילד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"כאן היה האוהל שלי". המפגינים ברוטשילד(צילום: ירון ברנר)

 

אורן פסטרנק, ממובילי המחאה, אמר ל-ynet בעיצומה של הצעדה: "המחאה רק התחילה, אנחנו כאן לא רק כדי לציין את 100 הימים להקמת האוהל הראשון ברוטשילד, אלא כדי להוכיח שהמחאה עדיין לא הסתיימה. נמשיך לעשות הפגנות ופעולות שטח. משפחת שליט נלחמה בשטח כדי להחזיר את בנה, והצליחה. המאבק הזה הוא למען כל ישראל. נוכחנו לדעת שכאשר העם רוצה משהו ונלחם עליו הוא גם משיג אותו, בדיוק כמו עם מקרה שליט. גם הפעולות למען גלעד שליט היו מחאה חברתית".

  

האוהלים שהוקמו בשדרות רוטשילד בתל-אביב, והובילו למחאה כלל-ארצית, כבר פונו על-ידי עיריית תל-אביב. בהמשך קמו מאהלים בירושלים, באר שבע, חיפה, חולון, אשדוד ובעוד עשרות יישובים אחרים.

  

הקמת המאהלים הוציאה את הציבור הישראלי מאדישותו ועוררה שיח נוקב על יוקר הדיור, יוקר המחיה, וצדק חברתי. במסגרת המחאה התקיימו מספר הפגנות המוניות ברחבי הארץ, בהן השתתפו מאות אלפי אנשים. 

 

בעקבות המחאה הודיעה הממשלה על נקיטת שורת צעדים למען פתרון למצוקת הדיור, חלקם כבר היו בהליכי תכנון ואשרור וחלקם צעדים חדשים שהוצגו כמענה לדרישות המוחים. בנוסף, הקים ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ועדה בראשות פרופ' מנואל טרכטנברג, במטרה לבחון ולהציע פתרונות לדרישות הכלכליות והחברתיות של המפגינים ובעיקר למצוקת יוקר המחיה במדינת ישראל ולפער שבין המעמדות. למרות שמסקנות הוועדה אושרו על-ידי שרי הממשלה, הן לא התקבלו על-ידי מארגני המחאה. 

 

Read this article in English

 

בהכנת הכתבה השתתף אלי סניור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עימותים עם המשטרה
צילום: בן קלמר
מומלצים