אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

לתקן את התפיסה שלפיה לידה היא מצב חירום רפואי ומסוכן צילום: shutterstock
לתקן את התפיסה שלפיה לידה היא מצב חירום רפואי ומסוכן צילום: shutterstock
 




ynet בסלולר
 

צפו: טרנד חדש - נשים יולדות מול קהל ובשידור חי

החודש מתכוונת מארני קוטאק ללדת בגלריה בניו יורק, מול קהל שיצפה ברגעיה האינטימיים ביותר ויהיה שותף לחוויה שהיא מגדירה כאמנות. בכך היא מצטרפת לאלפי נשים שמשתפות את העולם בלידה בפייסבוק וביוטיוב. העצמה נשית או שיתוף יתר?

ynet
פורסם: 23.10.11, 12:44

כמו לא מעט נשים בימינו, גם מארני קוטאק (36) האמריקנית מתכוננת לקראת לידת בית : היא שריינה מיילדת ודולה, תרגלה טכניקות הרפיה ונשימה והכינה בריכה מתנפחת כדי ללדת במים. אבל קוטאק היא אמנית מיצג, ובזכות זה גם הלידה הקרובה שלה עומדת להפוך ללידת-מיצג - על הבמה בגלריית "מיקרוסקופ" בברוקלין שבניו יורק, ב"הופעה חיה" מול קהל.

 

 

עוד לידות לא שגרתיות:

 

המיצג, שנקרא "הולדתו של התינוק X" ואמור להתרחש עד ה-7 בנובמבר, מעורר ברחבי האינטרנט רגשות מעורבים, כולל דאגה וזעם. המבקרים של קוטאק טוענים שהיא נרקיסיסטית ועושה שימוש נצלני בתינוק שלה. יש שאף האשימו אותה בהתעללות בילדים.

 

"אני מרגישה שההופעה הטובה ביותר היא כשאינך משחק, אלא אותנטי לחלוטין", אמרה קוטאק ל-Daily Beast, שבו פורסם דבר המיצג. "לידה היא אמצעי הביטוי הישיר ביותר לכוח החיים, ולכן הצורה הגבוהה ביותר של אמנות. לידה במקום ציבורי כמיצג אמנותי היא הצהרה שאומרת שחיי היומיום שלנו הם אמנות בדיוק כפי שהם".

 

החיים השגרתיים הם אמנות. מארני קוטאק בגלריה (צילום: EPA)
החיים השגרתיים הם אמנות. מארני קוטאק בגלריה (צילום: EPA)

 

לידה מול 27 אלף צופים

בשבועות האחרונים ילדה אישה נוספת בדרך דומה, אם כי אמנותית פחות. ננסי סלגיירו, כירופרקטית ומדריכת לידה בת 32 מקנדה,שידרה את לידת בנה השלישי בשידור חי באינטרנט. 27 אלף צופים ראו אותה אוכלת סלט ומעדכנת את הסטטוס בפייסבוק בין הצירים, ואף רוקדת סלואו עם בעלה.

 

בסביבות השעה שלוש לפנות בוקר נכנסה סלגיירו אל הבריכה, עצמה את עיניה ונאנחה לאורך כמה צירים. בתוך דקות היא שלפה תינוק מהמים, שיצא אל העולם עוד לפני שהמיילדות הגיעו למקום. מיד לאחר שבדקה שהתינוק בסדר החלה להסביר לצופים מדוע הם משהים את חיתוך חבל הטבור.

 

סלגיירו וקוטאק, לצד עשרות אלפי נשים נוספות שחולקות את סרטוני הלידה שלהן ביוטיוב, מייצגות אולי עידן של שיתוף-יתר. אחרי הכל, נשים היום מבצעות בדיקות הריון מול המצלמה בשידור חי, משתמשות בפייסבוק כדי לחלוק תמונות אולטרסאונד, עצות הנקה ואפילו את נתוני פתיחת צוואר הרחם בזמן הלידה. אך אולי הן גם תורמות להעצמה נשית, לשינוי בתפיסה הרווחת שלידה היא תמיד סיוט.

 

  

טאבו ופחד מהגוף הנשי

"אני מאמינה שנשים כמוני שמשתפות בסיפורי הלידה שלהן חולקות חוויית לידה חיובית, כזו שחלק גדול מהאוכלוסייה לא מודעות לו ולא מאפשרת אותו", אמרה קוטאק. "ישנו פחד גדול סביב הלידה, פחד מהגוף הנשי. מדובר בכוח ובשליטה של האישה על גופה, דבר שהפך לטאבו בחברה שלנו".

 

סלגיירו, באופן מעט שונה, ביקשה לתקן את התפיסה שלפיה לידה היא מצב חירום רפואי ומסוכן. היא רצתה שאנשים יצפו בלידה כתהליך הדרגתי שחווה האישה כמכלול, ולא יראו רק את רגע הלידה עצמה שמתרחש באיבר מסוים בלבד. 

 

 

"בעבר נשים נחשפו ללידות כל הזמן", אומרת סלגיירו. "הן ראו את הדודות, האחיות והשכנות שלהן יולדות, וזה היה חלק מהחיים. היום, אלא אם כן מחפשים ביוטיוב סרטונים טובים של לידה, כל מה שרואים הוא אישה צורחת במיטה ומחוברת למכונות".

 

 

שתף ב-שתף ב-שתף ב-

תגיות: הריון | לידה | אמנות | וידאו | youtube | נשים | פייסבוק | סרטון

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  



 
פעילויות גולשים
החברים שלי
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
אינדקס
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetart
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית.evrit
דירות חדשות

CISCOYIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"י
as30-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©