שתף קטע נבחר
צילום: Index open

משפחה ארוזה: הכל על קופסאות אחסון למטבח

כמו שהם באים - הם גם תמיד הולכים. מירי צל דונטי מתאוננת על הקלות שבה אורחיה שוכחים להחזיר את קופסאות האחסון ועל הדרך - בוחנת היטב את ההיצע בשוק ומכתירה את המכלים הטובים ביותר. הקץ למכלי הגלידה הריקים והנוזלים? בהחלט

אחרי הארוחה אני מציידת אותם בקופסאות פלסטיק מלאות כל טוב. לאלה שניצלים ולזניה, אלה מבקשים מהמרק לילדים וחתיכת עוגה לארוחת הבוקר. בכל פעם אני חוזרת בקול ענות חלושה על אותו פזמון: "אל תשכחו להחזיר את הקופסאות אחרת לא יהיה לי במה לתת לכם בפעם הבאה". אז למה הם שוכחים להחזיר? לא יפה.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

מפאת חוסר מכלי אחסון ושינוע התרגלתי לאגור את קופסאות הגלידה הריקות ולקנות בכל הזדמנות קופסאות זולות. אלה שנותרו במגירת הפלסטיקים, מיותמים ממכסה מתאים. קורה שם דבר מוזר - תמיד מצטברת ערימת מכסים שאף אחד מהם לא מתאים לשום מכל, בדיוק כמו עם גרביים, שכידוע אחת תמיד נעלמת.

 

במהלך החגים החלטתי לעשות מעשה וללמוד את נושא האחסון כדי לעשות סדר בבלגן האישי, ולאור בקשות ושאלות קוראים גם לשתף במסקנותיי. בדקתי מספר רב של קופסאות, מכלי אחסון וכלי קיבול לנוזלים, מצאתי מספר פתרונות אחסון כלליים למטבח, כאלה שחוסכים מקום יקר במזווה, למדתי איזה מכלים מתאימים להקפאה, למזון יבש, לפירות וירקות ולמיקרו. התוצאות לפניכם:

 

טיפים לאורזים

די לקופסאות החד-פעמיות: הן לא עשויות לשימוש חוזר, בעיקר כשמדובר במזון.

  • אוכל נאה בקופסה נאה (ואיכותית): כדאי לרכוש קופסאות איכותיות, מיבואן מוכר שנותן אחריות ולהתייחס אליהם בכבוד הראוי.
  • ואקום, רבותיי: מזון טרי, קפוא, יבש ומבושל נשמר זמן ארוך וטוב יותר בקופסאות אטומות, בוואקום.
  • קופסאות מודולאריות מאותה "משפחה" חוסכות מקום בארון ונוחות יותר לשליפה. ניתן להניח אותן אחת על השנייה או אחת לצידה של חברתה.
  • כשהמכל שקוף ניתן לראות מה תוכנו בלי מאמץ.
  • אפשר לאחסן קמח זמן ארוך מחוץ למקרר במכל אטום.
  • מזון שנקנה מראש לשימוש עתידי, כגון קמח, פסטה ואפילו אבקת מרק, רצוי להעביר מהאריזה המקורית למכל אטום, לצרף או להדביק על דופן המכל פתקית לציין את סוג המוצר, התאריך האחרון לשימוש והוראות נוספות. עשיתי ניסוי: קניתי מספר מארזי פסטה במבצע של 1+1 . את חלקם הכנסתי למכל אטום את השאר השארתי במארז המקורי, אחרי מספר שבועות מצאתי מעופפים וחורים בפסטה שנותרה באריזה המקורית, במכל האטום היא נשארה צחה ונקייה ממזיקים.
  • מומלץ לא להשתמש בכלי פלסטיק במיקרו אלה אם כן מצוין אחרת על ידי היצרן.
  • והעיקר - לדרוש מהילדים להחזיר את הקופסאות, אחרת אין יותר שאריות.

  

פלסטיק קשיח:

 

מכל אחסון תפוחי אדמה - TUPPERWARE

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

לתפוחי אדמה יש נטייה להוריק ולפרוח תוך זמן קצר והסיבות הן: חשיפה לאור, לחות, קרבה לבצל (חשוב לזכור: לעולם לא מאחסנים תפוחי אדמה בקרבת בצל, הבצל גורם לתפודים לנבוט להוריק ולהירקב) וכמות גדולה של מים בתפוח האדמה. במכל של "טאפרוור" הם יזכו לחיי מדף ארוכים יותר, זאת כיוון שהם חבויים בסביבה אפלה, מופרדים מירקות אחרים ומאווררים בזכות המכסה המחורר. מכל נח לאחסנה ושליפת תפוחי האדמה בשעת הצורך.

 

קערה לסלט - אלגרה TUPPERWARE

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

לבנה מבחוץ, אדומה בפנים והמכסה האדום סוגר אותה בוואקום. הקערה עשויה פלסטיק קשיח שנראה כמעט כמו חרסינה. בהחלט נאה להגשת הסלט לשולחן . חתכתי את הירקות בבוקר, הכנסתי לקערה אטמתי עם המכסה והכנסתי למקרר, בערב ערבבתי עם הרוטב, הסלט שמר על טריותו כאילו הוכן במקום.

 

סט קופסאות REDUCE SAVER של RUBBERMAID

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

סט קופסאות בגדלים שונים. פלסטיק שקוף, מכסה גמיש שאוטם את הקופסה ונתפס לבסיסה לאחר השימוש לאחסון. כל קופסא מצוידת במגש מחורר עם רגליות שמונח בקרקעית לשמירה על פריכות הירקות והפירות. מתאים לשימוש במיקרוגל, ובמקפיא.

 

מאחסן גבינה חכם TUPPERWARE

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מגש גבינות ונקניקים עם מכסה כיפתי, במרכז המכסה רשת ובה חומר סופח שמקטין את בעיית הלחות והריחות בזמן האחסון. הכלי מיועד לאחסון והגשה - איזה יופי.

 

מכלי ירקות ופירות קריספרש TUPPERWARE

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

למכלים בסדרת קריספרש יש בסיס גלי, הירק מורחק מתחתית המכל ומנוזלים שניגרים ממנו. בדופן המכל שני כפתורי איוורור ומצדו השני טבלה שמנחה איזה כפתורים לפתוח או לסגור לפי סוג הירק. שומר על פריכות הירק וחיי מדף ארוכים יותר.

 

מכל של איקאה

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מכל פלסטיק אדום בעל מכסה שקוף עם גומי אוטם. משמש למזון יבש, למזון טרי ומבושל. העוגיות נשמרו פריכות זמן ארוך.

 

מכלים למזון יבש מודולארי TUPPERWARE

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מכלים מודולאריים אליפטיים של "טאפרוור", בגדלים ונפחים שונים. משמשים למזון יבש קמח, קונפלקס, סוכר, קטניות, אורז פסטה וכדומה. המכל העגול (שוכב בצילום) גבוה וצר, משמש לספגטי או, עם מכסה נוסף לשמן, מכסה השמן בנוי כך שהשמן לא מטפטף לצדדים הוא חוזר למכל אחרי המזיגה. הכי אהבנו - שהמכלים משתלבים אלה באלה וחוסכים מקום במזווה.

 

סט קופסאות אחסון BISTRO של BODUM

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

כדרכה שמה חברת "בודום" דגש חזק גם על העיצוב. הקופסה עשויה פלסטיק שקוף המכסה סיליקון והברגים הנסתרים מנירוסטה. במרכז המכסה מנגנון סגירה שאוטם ויוצר וואקום תוך כדי נעילה. גם יפים וגם יעילים - טריות המזון נשמרת ואין זליפת נוזלים.

 

מכלי POP של OXO

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

מכלי הפופ של "אוקסו" משמשים לאחסון מזון יבש כגון: קורנפלקס סוכריות, קמח, תבלינים וכדומה. הקופסה נאטמת לחלוטין. נסגרת ונפתחת בלחיצה קלה על כפתור במרכז המכסה. הקופסאות בנויות לאחסון מודולארי לניצול השטח המזווה. ניתן לפרק את המכסה לשטיפה. הן איכותיות ונוחות לשימוש ללא BPA (ביספינול A). הגיינה, עיצוב חכם ואטימות מנצחת - מה עוד אפשר לבקש

 

מכלי TOP של OXO

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מכלי הטופ של "אוקסו" מיועדים להקפאה ולמקרר. הכלי שקוף, מכסה שקוף עם מסגרת לבנה שמאפשר לראות את תוכנו מלמעלה ומהצדדים, נסגר ונאטם בלחיצה קלה. שומר על הטריות, מונע יציאת נוזלים. בנוי לאחסון מודולרי. המכסה מתפרק לניקוי. לדברי היצרן: גם בטוח לשימוש במיקרוגל

 

קופסאות אחסון CLOC של נאופלאם

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

סדרת קופסאות מודולארית של נאופלאם. קופסא שקופה, מכסה שקוף עם מסגרת צבעונית וכנפיים שננעלות בצידי הקופסה ומונעות חדירת לחות למזון, אטם סיליקון. לדברי היצרן הן אינן מכילות BPA (ביספינול A) מתאימות לשימוש במיקרוגל (ללא נעילת המכסה), למקפיא ולמדיח הכלים. כיף לשתף גם את המדיח במטלות המטבח

 

פלסטיק גמיש:

 

מכלי הקפאה- הקפא ושמור "טאפרוור"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

זו סדרה הקלאסית שקיימת בהצלחה יותר מיובל שנים ויותר מחצי יובל במקפיא שלי. הקופסאות עשויות פלסטיק גמיש שחוזר לצורתו המקורית במהירות אחרי הקפאה. הוא עמיד בטמפרטורה נמוכה ביותר. מניסיוני, המזון לא סופח ריחות וטעמים בפריזר.

 

סט שלש אחסוניות TAKE ALONGS של RUBBERMAID

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

האחסונית של "רברמייד" מחולקת לשני תאים שמאפשר הפרדה בין הבשר לתוספת לדוגמה. מתאים ביותר לארוחה מחוץ לבית, לבית הספר, לעבודה או לפיקניק. היא עשויה פלסטיק גמיש ומכסה. ניתן להשתמש במיקרוגל, במקפיא ובמדיח הכלים. השארתי שתי מנות לארוחת הצהרים, הילדים היו צריכים רק חימום קל במיקרו והארוחה הייתה מוכנה, טרייה וטעימה.

 

זכוכית:

 

קוק & סטור של פיירקס

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

השם "פיירקס" הפך כבר מזמן לשם גנרי לזכוכית עמידת חום. מוצר איכותי ועמיד. כלי אחד שמיועד לבישול בתנור, במיקרו, הגשה ואחסון במקרר ו/או בפריזר עמיד בטמפרטורה של מינוס 40 עד 300 מעלות צלזיוס. לכלי שתי ידיות ומכסה פלסטיק לאחסון. יופי של דבר

 

כלי PUREBOX של LUMINARC

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

הכלי של לומינרק עשוי זכוכית עם מכסה פלסטיק שקוף בעל 4 כנפיים נסגר בקליק בארבעת דפנות הכלי. מיועד למיקרו ולפריזר. הזכוכית עמידה בפני טמפרטורות משתנות מהמיקרו לפריזר, מותאם לאחסון מודולארי אינו סופח ריחות וטעמים, אטום בפני נזילה. גם לפריזר, גם למיקרו אמרנו? 

 

פח:

 

קופסאות פח של DLP

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

לקופסאות הפח של די.אל פי מראה רטרו, טרנדי יפיפה. הן גרמו לי להתרפק על זכרון קופסת הפח של סבתי שהייתה תמיד מלאה בעוגיות נפלאות מאפה ידיה. הקופסאות מיועדות למזון יבש כגון: תה ועוגיות כשהן בקבוצה תהוונה קישוט וצבע במטבח. קופסה שכזאת עם עוגיות תשמח כמתנה את המארחים.

 

בקבוקים:

 

בקבוק מים BOBBLE

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

הבקבוק המקסים זה עתה עשה לאחרונה עלייה לארץ. בקבוק רב פעמי עם פילטר בנוי, מיועד לשימוש אישי. פתרון נהדר וידידותי לסביבה במקום בקבוקי מים מינרלים. בפילטר אחד ניתן למלא 300 בקבוקי מי ברז ואז להחליף את הפילטר ולמלא בו שוב 300 פעם במי ברז.

 

בקבוק יפיפה, שקוף, ללא כיתובים וציורים, בעל חמוקיים, נח לאחיזה. עוצב על ידי קארים ראשיד, מעצב בעל שם עולמי. הצעיר שבחבורה נהנה לקחת אותו לגן, אני שומרת בו מים במקרר לכל יציאה מהבית. טעים, נוח וחסכוני.

 

בקבוק משקאות של SHINZI KATOH

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

בקבוק למשקאות קרים וחליטת משקאות חמים (בעזרת פילטר פנימי) לאחסון והגשה. זוהי אחת מיצירותיו של המעצב היפאני שינזי קאטו שעובד בדרך רוחנית עיצובית בשם "זאקה" שתורתה היא ייפוי חפצים יומיומיים ומטרתה לגרום לשיפור חיינו והשקפת עולמינו. ציוריו נאיביים, חלקם מתוך אגדות ואחרים מדמיונו הפורה של האמן. הם מהווים נושא לשיחה ומעלים חיוך ושמחה.

 

כלי לחומץ ושמן TRUDEAU

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

פטנט חדש ומדליק- כלי זכוכית לשמן זית (או כל שמן אחר), במרכזו מבחנה לחומץ. כשלא לוחצים על הכפתורים שעל המכסה נמזגים אוטומטית יחד שמן וחומץ בכמות של שישה חלקי שמן זית וחלק אחד של חומץ. מוסיפים לסלט מלח ופלפל גרוס טרי והוא מוכן. לחיצה על הלחצן עם האות O מוזג רק שמן ועל הלחצן עם האות V רק חומץ. רבותיי, העתיד כבר כאן!

 

פתרונות אחסון שונים

 

מכל אוכל תרמי של VALIRA ׁ

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

לארוחת החג הבטחתי להביא מרק עם קניידלך. "איך תביאי מרק? הכל ישפך באוטו" שאלה המארחת. היא לא האמינה כשהמרק הגיע חם, כמעט רותח ולא נשפכה ממנו אף לא טיפה אחת.

 

המכל של "וולרה" מיועד לשינוע אוכל נוזלי ומוצק. שומר על טמפרטורה חמה או קרה זמן ארוך. זאת לדברי היצרן בזכות פטנט ייחודי ISOTERMAL. בתוך המכל הגדול כלי פנימי לאוכל נפרד. המכסה סוגר את הכלי בוואקום. מומלץ בחום

 

כלי זכוכית עם מברשת מובנת לשמן של BODUM

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

במקום ללכלך מברשת וקערה בשמן כל פעם מחדש רק כדי להבריש מעט את המחבת או למרוח פרוסת לחם בשמן להכנת ברוסקטה (טוסט מרוח בשמן זית וסלסה מקוביות עגבנייה שום ובזיליקום). הכלי זכוכית למרכז הפנימי של המכסה מחוברת מברשת סיליקון ולצידו החיצוני ידית אחיזה. משמש גם לרטבים, ביצה, וכד' . מתאים לשטיפה במדיח הכלים. מצדיק שיניחו אותו באופן קבוע על השיש לשימוש חוזר

 

  • אזהרה: אחרי הברשת עוף, בשר או דגים חייבים לרחוץ את הכלי והמברשת ולהחליף את השמן.

 

מכל לאחסון ופיזור אבקת סוכר או קמח של ROSOLINE

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

המכל של רוסולינג עשוי נירוסטה משמש לפיזור אבקת סוכר ובקמח. מצויד במכסה עם רשת ומכסה פלסטיק עליון שמכסה את הרשת לאחסון. אצלי הוא תמיד מלא באבקת סוכר לשימוש חוזר. נגיש, נוח ושומר על הסוכר מלחות והתגבשות.

 

מכל לכלי עזר של OGGI

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

הוא משמש גם כקישוט במטבח, חוסך מקום יקר במגירות ומקל על השימוש באביזרים תוך כדי בישול. התאהבתי כבר ממבט ראשון בציור התרנגול שעליו - יש לי חולשה לתרנגולים

 

צלחת מסתובבת של ENDURANCE

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

הצלחת המסתובבת של אנדורנס עשויה נירוסטה. יכולה לשמש לאין ספור מטרות, אני מצאתי בה שימוש לתבלינים ועשבי תיבול. על ידי סיבוב מגיעים בקלות לכל תבלין על מדף חיצוני או במזווה. צלחת מסתובבת נוספת משמשת אותי בארוחה היא מונחת במרכז השולחן ועליה שמן, חומץ, חרדל, תבלינים, מלח, פלפל וכד' נגיש לכל הסועדים ונוח.

 

מגש חלוקת סכו"ם מתכוונן למגירה של RUBBERMAID

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מגירות המטבח אינן בגודל סטנדרטי וכן, כמות הסכו"ם והגדג'טס גדלה עם הזמן מגש החלוקה של "רברמייד" מתאים את עצמו לצרכים האישיים, הוא גדל ומצויד בתוספת מחיצות להפרדה לתאים נוספים. איזה רעיון!

 

  • צילומים: דודו אזולאי

 

  •   מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.

  • לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל

  • לכל הכתבות של מירי צל דונטי


 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
אל תשכחו להחזיר בבקשה. קופסאות אחסון
צילום: דודו אזולאי
מומלצים