שתף קטע נבחר

תוניסיה: צו מעצר לסוהא ערפאת בחשד לשחיתות

אלמנתו של יו"ר הרשות הפלסטינית לשעבר חשודה במעורבות במעשי שחיתות בבית הספר הבינלאומי שניהלה במדינה

בית משפט בתוניסיה הוציא הערב (שבת) צו מעצר שהוגדר "בינלאומי" נגד סוהא ערפאת, אלמנתו של יו"ר הרשות הפלסטינית לשעבר, יאסר ערפאת. הצו הוצא בשל חשד למעשי שחיתות בבית הספר הבינלאומי בעיר קרטאג', אותו ניהלה ערפאת בימיו של הנשיא המודח, זיין אל-עאבדין בן עלי, כך מסר יועץ שר המשפטים המקומי לסוכנות הידיעות האיטלקית "אק"י".

 

ידיעות נוספות מתוניסיה:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

מלבד ערפאת, גם בן עלי עצמו חשוד במעורבות בפרשה, כמו גם רעייתו, לילה אל-טרבלסי, ובכירים נוספים. העונש המירבי בגין האשמות אלה בתוניסיה יכול להגיע לעשר שנות מאסר. 

 

בני הזוג ערפאת (צילום: איי פי) (צילום: איי פי)
בני הזוג ערפאת(צילום: איי פי)
 

אשתו של ערפאת הפכה לאזרחית תוניסיה, שם התגוררה בטרם נישואיה, באוקטובר 2006. עם זאת, כבר ב-2007 היא גורשה מהמדינה, אזרחותה נשללה והיא עברה להתגורר במלטה. עוד לפני כן, נטען כי היא נישאה לגיסו של נשיא תוניסיה, דיווח אותו סוהא מיהרה להכחיש.

 

לפני כשנה, פירסם אתר ההדלפות "ויקיליקס" מסמכים בהם תועדו מהלכיהם של דיפלומטים אמריקנים שבחרו לעסוק בסוגיית שהותה של ערפאת במדינה. להשערתם, "ההטבה המוחשית היחידה של אזרחות היא בכך שהחוק התוניסאי מונע מזרים להיות הבעלים של אדמה חקלאית". עם זאת, צוין במסמך הדיפלומטי כי "גברת ערפאת אינה ידועה כחקלאית גדולה".

 

במסמך גם נבחן האינטרס של תוניסיה במתן האזרחות לערפאת: "היה פה תפקיד של חלק מהממשלה, הנובע מרצון מתמשך לשווק את עצמו כבעל קשר לעם הפלסטיני. השלטון בתוניס קרוב לוודאי הרגיש צורך ב'סיפור כיסוי פלסטיני' באותו זמן, בעקבות פרסומים רבים בכלי התקשורת על קמפיין ממשלתי נגד חיג'אב. כמו כן, גברת ערפאת ידועה כחברה טובה של הגברת הראשונה ליילה בן עלי", נכתב במברק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
סוהא ערפאת. חשד לשחיתות בתוניסיה
צילום: רויטרס
מומלצים