שתף קטע נבחר

מפקד הטייסת: מתח מבצעי בתרגול לטווח רחוק

בזמן שאפשרות התקיפה באיראן עולה על הפרק - אימוני חיל האוויר לצד מטוסי נאט"ו באיטליה, שכללו תדלוק, משדרים מסר ברור. גם העננות לא פגעה בהצלחה, אומרים בטייסת ה-F-16, "מתרגלים מקומות לא מוכרים"

כך תיראה התקיפה באיראן? דווקא היום (ד'), ברקע התגברות הדיווחים על אפשרות תקיפה ישראלית של מתקני הגרעין, חשף חיל האוויר תיעוד של תרגול פעילות רחוקה מהבית. זה קרה בסרדיניה שבאיטליה. "אנחנו חייבים להתאמן במקומות לא מוכרים, והאימון נתן לנו פלטפורמה מצוינת", אמר סא"ל י', מפקד הטייסת, "אנו מתאמנים לתרחישים ארוכי טווח ומתכוננים לכל המתארים".

 

עוד כותרות בנושא:

 

לדבריו, "הפריסה הייתה מאוד מוצלחת, מורכבת ועם שיתוף פעולה פורה מאוד עם הכוחות האיטלקיים וכוחות נאט"ו".

הוא הוסיף כי "זה חשוב לחיזוק שיתוף פעולה בינינו לבין כוחות זרים. יש פה סך הכל אזורי אימון מעולים, לאימון בשטחים שהם לא מוכרים במקומות רחוקים. אנחנו לא יכולים להתאמן מול מטוסים זרים שאנחנו לא מכירים בהכרח את היכולות שלהם, את מערכות הנשק שלהם, ופה יוצא לנו בעצם להתאמן מולם".

 

"אימון בשטחים לא מוכרים במקומות רחוקים". גיחה בשמי איטליה (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
"אימון בשטחים לא מוכרים במקומות רחוקים". גיחה בשמי איטליה(צילום: דובר צה"ל)

 

מפקד טייסת הקרב מבסיס רמת דוד סיפר כי אחת המטרות של האימון, שנמשך שבוע והסתיים ביום שישי האחרון, הייתה לתרגל טיסות קרב במרחבים גדולים, דבר שלא מתאפשר בישראל בגלל שטחה הקטן. "במדינת ישראל אנחנו כבר מכירים כל סנטימטר מרובע שם ופה סופסוף טסים במקומות שאנחנו לא מכירים את תוואי השטח, תוואי שטח ששונים בצורה מהותית מתוואי השטח שיש בארץ".

 

סגן מפקד הטייסת, רס"ן ש', הוסיף כי "זה רגע להתמודד עם הלא נודע אם נצטרך לעבוד או לבצע פעולות החזקה במקומות זרים או מחוץ למקום המוכר לנו וגם פה אנחנו מתמודדים עם מקומות או אילוצים שאנחנו לא מתרגלים, לא קיימים ביומיום או בשוטף".

 

"מתאמנים לתרחישים ארוכי טווח ומתכוננים לכל המתארים" (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
"מתאמנים לתרחישים ארוכי טווח ומתכוננים לכל המתארים"(צילום: דובר צה"ל)

 

באימון השתתפו גם כוחות של הצבא ההולנדי, ובסך הכל 17 מטוסים של חיל האוויר משלוש טייסות קרב, מתוכם 14 מטוסי F-16, שלושה מטוסי תדלוק מסוג ראם, ומטוס מכ"ם. היעד שנבחר אפשר למטוסי הקרב הישראלים לתרגל טיסה ארוכת טווח של 2,400 קילומטרים, בשלוש שעות וחצי לכל כיוון, כולל תדלוקים בדרך, באוויר.

 

התרגולות באוויר בוצעו במבנים משותפים של מטוסי קרב ישראלים לצד מטוסי נאט"ו, וכללו גם תרגולות של בימוי אויב. אחד החששות לפני התרגיל היה מזג האוויר האירופי הסתווי שיקשה על האימונים, אך בחיל האוויר נערכו היטב גם לקשיים אלו מראש, והעננות לא פגעה בהצלחת התרגולות.

 

 

הטייסים והבקרים הישראלים דיברו בקשר המבצעי במהלך האימון עם הטייסים האיטלקים וההולנדים באנגלית. בתרגולות השתתף גם מטוס הקרב הרב-משימתי של נאט"ו, ה"יורופייטר", שנחשב לאחד ממטוסי הקרב הטובים בעולם.

 

ה"יורופייטר" החדש של חיל האוויר הגרמני:

 

אימונים מסוג זה נערכים בחיל האוויר כאחת לשנתיים, וההתראה לחיל ניתנה לפני שמונה חודשים, כאשר ההכנות נמשכו חצי שנה וכללו שבועות יעודיים למתארים שתורגלו. "הטייסים טסו במרחבים ומקומות שלא מוכרים להם, דבר שאפשר לנו אימון עם מתח מבצעי שהעניק לנו יכולות התמודדות עם דברים לא מוכרים", סיכם סא"ל י'. "אם אנחנו רוצים לתרגל מלחמה אנחנו חייבים להתאמן במקומות לא מוכרים".

 

ברקע הדיון הציבורי והפוליטי הגובר בנוגע לאפשרות של תקיפה באיראן, יערוך פיקוד העורף הערב ומחר תרגיל במרכז הארץ, שבו תדומה נפילת טילים.

 מוקדם יותר ערכה מערכת הביטחון ניסוי בשיגור טיל בליסטי בחוף פלמחים, שנראה בשמי רחבי הארץ.

 

שר הביטחון, אהוד ברק, שיצא היום לביקור ביטחוני ומדיני בבריטניה, בירך את אנשי מערכת הביטחון ואנשי התעשיות הביטחוניות לרגל הניסוי המוצלח הבוקר. "זהו הישג טכנולוגי מרשים וצעד חשוב בהתקדמות ישראל בתחום הטילים והחלל שתוכנן מזה זמן רב", אמר ברק בהודעה מטעמו, "הניסוי המוצלח מוכיח שוב את הרמה הגבוהה ביותר של מהנדסים, טכנאים ואנשי התעשיות הביטחוניות הישראליות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטוס 16-F של חיל האוויר בשמי איטליה
צילום: דובר צה"ל
הטייסים הישראלים התאמנו עם איטלקים והולנדים
צילום: דובר צה"ל
הישג טכנולוגי. שר הביטחון ברק
צילום: גיל יוחנן
מומלצים