שתף קטע נבחר

על רקע המשבר: ממשלת יוון מכנסת דיון חירום

שר האוצר היווני סבור שאסור שחברותה של יוון בגוש האירו תיקבע במשאל עם, כמו זה שראש ממשלת יוון רוצה לערוך על תוכנית החילוץ האירופית

ראש ממשלת יוון ג'ורג' פפנדריאו מכנס את ממשלתו לדיון חירום בשל המחלוקת בשאלת משאל העם והחברות בגוש האירו. כמה צירי פרלמנט ממפלגתו של פפנדריאו כבר הודיעו כי לא יתמכו בממשלה בהצבעת אי אמון מחר. הדבר עלול להביא להפלתה של הממשלה באתונה.

 

 

שר האוצר היווני, אוונגלוס וניזלוס, אמר כי אסור שחברותה של יוון בגוש האירו תיקבע במשאל עם, כמו זה שראש ממשלת יוון רוצה לערוך על תוכנית החילוץ האירופית. לדבריו, "לא ניתן להטיל בספק את היחסים עם גוש האירו".

 

ראש ממשלת יוון, ג'ורג' פפנדריאו, אמר אתמול כי משאל העם על תוכנית הצנע יאשר את חברותה של המדינה בגוש היורו, והוא דבק בתוכניתו לערוך את ההצבעה, על אף התגברות הסימנים להתפרקות ממשלתו. ההצהרה שפרסם השר וניזלוס עומדת אפוא בניגוד לעמדת ראש הממשלה.

 

כלכלנים ביוון מצהירים כי הגיע הזמן לעזוב את גוש היורו - ולחזור לדרכמה. לטענתם, זו דרך הפעולה הטובה ביותר. תומכי החזרה לדרכמה מתבססים על המקרה של ארגנטינה, שב־2002 ביטלה את הצמדת המטבע המקומי לדולר.

 

הקולות בעד המהלך אמנם מתחזקים, אך הם עדיין לא התגבשו לכדי רוב בציבור. על פי סקר שערך לאחרונה העיתון היווני "קתימריני", 66% מהיוונים מאמינים כי אין זה רעיון טוב לחזור לדרכמה. לטענת הכלכלן היווני והתומך בחזרה לדרכמה סטרג'יוס סקפרדס, הסיבה שקשה עדיין לשכנע את היוונים ביתרונות המהלך היא כי מבחינתם "אימוץ היורו היה כמו חתונה עם אביר החלומות, אבל לפתע הנישואים הפכו לסיוט".

 

עם זאת, מחוץ ליוון כלכלנים בכירים רבים, כגון נוריאל רוביני, קנת' רוגוף ואף המשקיע ג'ורג' סורוס, טוענים זה זמן מה כי יוון לא תוכל להשיב לעצמה את התחרותיות כל עוד היא נאחזת באירו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש ממשלת יוון ג'ורג' פפנדראו
צילום: רויטרס
שר האוצר היווני אוונגלוס וניזלוס
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
מומלצים