שתף קטע נבחר

איטליה: ברלוסקוני הצליח להעביר את התקציב

ראש ממשלת איטליה צלח את הצבעת המפתח בפרלמנט, שעסקה באישור דו"ח ביצועי התקציב של השנה שעברה. הוא גייס רק 308 קולות בפרלמנט בו 630 מושבים, מה שיגביר את הקריאות להתפטרותו לאור המשבר הכלכלי במדינה

ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני, צלח היום (ג') את ההצבעה בפרלמנט ברומא על דו"ח התקציב של שנה שעברה. למרות זאת, ברלוסקוני לא הצליח לגייס רוב מוחלט - הוא גייס רק 308 קולות בפרלמנט התחתון בו 630 מושבים. 321 נמנעו, בהם נציגי האופוזיציה, ואיש לא התנגד.

 

 

אמברטו בוסי, שותפו הקואליציוני העיקרי של ראש ממשלת איטליה, אמר מוקדם יותר היום לפני ההצבעה כי הוא צריך לפנות את מקומו בעת שחוסר הוודאות לגבי המצב הפוליטי במדינה מטלטל את השווקים בעולם. 

 

דיווחים בעיתונות באיטליה ציטטו את בוסי כאומר שהגיעה העת שברלוסקוני יתפטר ויוחלף על ידי מנהיג של מפלגה אחרת מהקואליציה. פנייתו של בוסי הגיעה שעות ספורות לפני הצבעת המפתח בפרלמנט אשר הייתה עשויה לאלץ את ברלוסקוני להתפטר.

 

החוב של ממשלת איטליה נאמד כיום בכ-1.9 טריליון אירו, כ-120% מהתוצר - והוא הגבוה באירופה (למעשה, הוא גבוה מהחובות של יוון, פורטוגל ואירלנד גם יחד). על מנת שברלוסקוני יוכל להתחיל בצעדי מנע ותוכנית קיצוצים, היה עליו להעביר את ההצבעה החשובה הערב בפרלמנט, שמהווה למעשה אישרור של ביצועיה הכלכליים של ממשלתו בשנה החולפת. החשש היה שברלוסקוני לא ישיג רוב, וממשלתו תיפול באי-אמון.  

 

מתנגדיו של ברלוסקוני מאשימים אותו בכך שהוא הוריד באגרסיביות את המסים למגזר העסקי ורוקן את קופת המדינה במשך עשר שנות כהונתו עד כה. אנליסטים רבים באירופה ובעולם מאמינים שהחוב שצברה ארץ המגף בעשר שנות כהונתו של ברלוסקוני הוא גדול מדי בכדי שאירופה תוכל להצילו.

 

התשואה על אג"ח של איטליה זינקה היום לרמה הגבוהה ביותר מאז הקמת גוש האירו ב-1999 לקראת ההצבעה על התקציב בפרלמנט. העובדה שברלוסקוני לא זכה ברוב מוחלט רק מגבירה עליו את הלחץ להתפטר לאור המשבר הכלכלי אליו התדרדרה המדינה בעשור האחרון.

  

ממשלת ברלוסקוני נמצאת תחת לחץ לחוקק רפורמות מהירות כדי להגביר את ההגנות של איטליה מפני משבר החוב המשתולל באירופה. עם זאת, קואליציה חלשה וספקות לגבי יכולתו של ברלוסקוני להעביר צעדי צנע ורפורמות הגבירו בימים האחרונים את החששות בשווקים מכך שגם איטליה תזדקק לסיוע כלכלי, כמו שכנתה, יוון.

 

עתידה של איטליה מדאיג בעיקר מכיוון שהיא הכלכלה השלישית בגודלה באירופה. חובה של איטליה עומד על 1.9 טריליון אירו, חוב שרבים בשוק מאמינים שהוא גדול מדי בכדי שאירופה תוכל להצילו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סילביו ברלוסקוני.
צילום: AP
מומלצים