שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open
    ירוק בעיניים: שיפוץ הווילה הסתיים בגוון חיובי
    משפחה צעירה שרכשה בית בן 20 ברעות שיפצה אותו במשך כשנתיים, במהלכן היא חיה בתנאי קמפינג. הסבלנות השתלמה לבסוף כשהם קיבלו את בית חלומותיהם. צפו בתמונות

    לפעמים חלומות על בית מושלם לא מסתדרים עם אילוצי המציאות. זה בדיוק מה שקרה למשפחה צעירה שכללה זוג הורים ושלושה ילדים, שקנו בית בן עשרים בישוב הקהילתי רעות. המשפחה נאלצה לקבוע סדר עדיפויות לשיפוץ הבית המתוכנן ולחלק אותו לשני שלבים שבוצעו בהפרש של שנתיים אחד מהשני, כשבסוף התהליך הארוך קיבלו את בית החלומות שלהם.

     

    עוד בביקור בית :

     

    בעלי הבית ידעו מהתחלה איך הם רוצים שהבית שלהם יראה בסוף התהליך, ופנו למעצבת הפנים שירי ארצי כדי שתגשים את הפנטזיה. חלוקת תפקידים ברורה בין בני הזוג איפשרה התקדמות רציפה ויעילה בתהליך, וביחד עם ארצי הם חיפשו את השילובים שיאפשרו את החלומות העיצוביים שלהם לצד חיים פרקטיים לא פחות עם ילדים קטנים.

     

    שילובי גוונים נעימים בחלל. פינת האוכל (צילום: סטודיו עדיגיטל)
    שילובי גוונים נעימים בחלל. פינת האוכל(צילום: סטודיו עדיגיטל)

    תנאי קמפינג מתמשכים

    השלב הראשון של השיפוץ היה בעיקר קוסמטי ובוצע לפני שהמשפחה נכנסה לגור בבית. הוא כלל הנחת פרקט מולבן בחדרים, צביעת הבית והרחבת יחידת ההורים בקומה העליונה. השלב השני של השיפוץ בוצע לאחר כשנתיים, אחרי שהגיעו כל האישורים הדרושים, ובו הוזזה הכניסה לבית במטר כלפי חוץ, רוצפה מחדש הקומה התחתונה, שופצו המטבח והסלון ונפתחו חלונות גדולים כדי להכניס יותר אור פנימה.

     

    לא מעט אתגרים היו בדרך: בזמן השיפוץ חיה המשפחה בתנאי קמפינג מתמשכים, כשמוקמה בבית מחיצה גדולה שהפרידה בין חדרי המשפחה לאזור השיפוץ של

    הסלון והמטבח. אבל האתגר העיקרי היה לשלב בין הרצון של הלקוחות לבית מאוד לבן ובהיר, לפונקציות יום יומיות של חיים עם שלושה ילדים קטנים, ובעצם ליצור שילוב בין אסתטיקה ותחושת מרחב לנוחות ופרקטיקה, תוך שמירה על הרגשה של בית שחיים בו ולא של מוזיאון סטרילי.

     

    עד שהילדים יגדלו

    נקודות עניין שונות לילדים, כמו חדר משפחה, חדר משחקים וגינה גדולה הפכו את הסלון הרשמי ללא ממש אטרקטיבי לילדים ולכן הוא נשאר מסודר לשימוש קבוע של המבוגרים. עם זאת, הוא עדיין נגיש לחלוטין לילדים. דלת הפטיו הגדולה מאפשרת להורים להיות בקשר עין קבוע עם הילדים שמשחקים בחצר.

     

    אפור ונגיש לילדים. הסלון (צילום: סטודיו עדיגיטל)
    אפור ונגיש לילדים. הסלון(צילום: סטודיו עדיגיטל)

     

    שתי ספות מבד אפור כהה מאפשרות לילדים להרגיש בנוח ולהורים לנקות בקלות את כל הבלאגן שנשאר. הספות הגיעו עם המשפחה מהבית הקודם ומשיקולים פונקציונליים הוחלט לחכות שהילדים יגדלו לפני שמחליפים אותן. הצבע הכהה של הספות שובר את הבהירות של החלל ומכניס פנימה חמימות ורכות.

     

    במרכז הסלון, מעל שטיח אפור ממוקמים זוג שולחנות פורניר עץ בגוון כהה שמאפשרים שינוי של המיקום שלהם לפי הצורך. בכל פינה בסלון שולבו אביזרים כמו פסלים, עציצים ועבודות אומנות המושכים אליהם את העין.

     

    קו עיצובי לבן

    בני הזוג מבשלים המון ומארחים לא מעט ולכן היה להם מאוד חשוב לתכנן מטבח פונקציונלי, זמין ונוח לעבודה. המטבח ממשיך את הקו העיצובי הלבן מהסלון כשארונות המטבח עשויים מפורמיקה לבנה, קלה לניקוי, עם ידיות אינטגרליות.

     

    נקי ונוח לעבודה. המטבח (צילום: סטודיו עדיגיטל)
    נקי ונוח לעבודה. המטבח(צילום: סטודיו עדיגיטל)

     

    כדי להשאיר את אזור המטבח נקי ומאוורר, לבקשת הזוג, שולבה בחלק העליון רק קלאפה אחת שבחלקה התחתון פסי תאורת לד שמאירים את משטח העבודה העשוי קוריאן לבן. את מקום האחסון הדרוש הסתירו מאחורי קיר פינת האוכל שם מוקמו שלושה ארונות מזווה גדולים.

     

    מינימליסטי ונעים. עוד זוית במטבח (צילום: סטודיו עדיגיטל)
    מינימליסטי ונעים. עוד זוית במטבח(צילום: סטודיו עדיגיטל)

     

    כדי להתאים לתפקוד היום יומי של המשפחה הוחלט ליצור שתי פינות אוכל -יום יומית ויצוגית. פינת האוכל היום יומית ממוקמת בסמוך למטבח וכוללת שולחן זכוכית וכסאות פלסטיק בצבע ירקרק שניתנים לניקוי קל ומיידי ומעל השולחן ממוקם גוף תאורה עגול עם פסים חרוטים.

     

    אחת יומיומית ואחת רשמית. מבט אל פינות האוכל (צילום: סטודיו עדיגיטל)
    אחת יומיומית ואחת רשמית. מבט אל פינות האוכל(צילום: סטודיו עדיגיטל)

     

    פינת האוכל הייצוגית והמהודרת ממוקמת מול הסלון וכוללת שולחן מלבני גדול מעץ אלון וכסאות מרופדים בבד דמוי עור בצבע חום שנבחר כדי לנטרל מעט את הקירות הלבנים. מעל פינת האוכל תלוי גוף תאורה יורד, עשוי מחוטי ברזל מלופפים, שיוצר אור זורם ורגוע המתאים לתחושת הניקיון של הבית. תמונה גדולה שנקנתה במיוחד מהציירת אורלי רזניק מוסיפה נגיעה אומנותית ומשלבת את הגוון הירקרק החוזר ברחבי הקומה התחתונה, מה שמכניס כתמי צבע מרעננים ששוברים את הבהירות בחלל.

     

    מוצאים פתרונות

    עם הזזת הכניסה לבית בזמן השיפוץ הוזזו גם שירותי האורחים ונוצרו מספר אילוצים מבנים שנפתרו בעזרת פתרונות עיצוביים. כיור פינתי לבן מונח על יחידת אחסון קטנה הצבועה בצבע אפוקסי ירוק ונישה עמוקה מעל השירותים מאכלסת פסל חינני של ציפור.

     

    כיור פינתי בחדר הרחצה של האורחים (צילום: סטודיו עדיגיטל)
    כיור פינתי בחדר הרחצה של האורחים(צילום: סטודיו עדיגיטל)

     

    בהמשך הקומה התחתונה ממוקם חדר משפחה שימושי ובו ספה צבעונית, טלויזיה גדולה, כונניות פשוטות לשימוש יום יומי ושולחנות וכסאות פלסטיק נמוכים וירוקים לילדים. חדר המשפחה משמש גם כמעבר לחדרי השינה של הילדים, חדר אחד לשני הבנים וחדר נוסף לבת הקטנה, לחדר המשחקים הצבעוני, לחדר האמבטיה וניתן לצאת ממנו אל הפטיו.

     

    מזמין ונוח. חדר הרחצה של האורחים (צילום: סטודיו עדיגיטל)
    מזמין ונוח. חדר הרחצה של האורחים(צילום: סטודיו עדיגיטל)

     

    יחידת ההורים הגדולה ממוקמת בקומה העליונה של הבית, ומספקת פרטיות ונוחות. בני הזוג רצו להתפנק בחדר רחצה יוקרתי ואלגנטי ולכן בחרו באמבטיה פינתית מרווחת. הקירות מחופים באריחי קרמיקה לבנים עם פס אריחים חומים המתאימים לריהוט מעץ כהה הכולל ארון גדול וספסל נוח. חדר הרחצה מופרד מיחידת ההורים בקירות זכוכית ובמספר מדרגות.

     

    כמו בצימר. חדר הרחצה של ההורים (צילום: סטודיו עדיגיטל)
    כמו בצימר. חדר הרחצה של ההורים(צילום: סטודיו עדיגיטל)

     

    בשנתיים שחלפו בין השיפוץ הראשון לשיפוץ השני למדה המעצבת המשפחה חיה בבית והצליחה לתכנן את הבית בצורה נבונה כשלכל פריט יש את המקום היעודי לו. התוצאה היא בית מעוצב להפליא, בהיר ומואר המשרת את הצרכים של כל בני המשפחה בצורה נוחה ומזמינה.

     

     הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "ירוק בעיניים: שיפוץ הווילה הסתיים בגוון חיובי "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים