שתף קטע נבחר

המדינה לבג"ץ: מאחז עמונה יפונה רק בסוף 2012

נתניהו וברק ביקשו ארכה, והמדינה הודיעה כי המאחז הבלתי חוקי לא יפונה בשנה הקרובה. הפרקליטות טענה כי "הריסת מבנים ביו"ש היא סוגייה דיפלומטית ולכן השיקול המדיני משפיע"

סאגת פינוי המאחז עמונה עדיין רחוק מסיום: פרקליטות המדינה הודיעה היום (ה') לבג"צ כי היא מתכוונת לסיים את הטיפול בפרשה רק ב-31 בדצמבר 2012. לפני כשבועיים הפרקליטות רמזה על כך כשהודיעה שבשל סדר עדיפויות אחר, מתעכב פינוי המבנים במאחז שהוקמו שלא כחוק, אלא שהיא לא פירטה מהן אותן עדיפויות שמעכבות את המהלך.

 

כותרות נוספות בערץ החדשות:

 

עימות בעמונה, פברואר 2006 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עימות בעמונה, פברואר 2006(צילום: רויטרס)

 

הודעת הפרקליטות באה על רקע פנייתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק, שביקשו היום מבית המשפט העליון להעניק להם ארכה כדי שיוכלו להגיע להסכמות בנוגע לפינוי המאחזים עמונה וגבעת אסף. בהודעת הפרקליטות היום נכתב שהריסת מבנים בלתי חוקיים ביהודה ושומרון מהווה גם סוגיה דיפלומטית, ולפיכך גם לשיקול המדיני ישנה השפעה על אכיפת הדין באזור.

 

הפרקליטות מציינת כי להערכת הדרג המדיני קיים סיכוי טוב שניתן יהיה לסיים את הטיפול בפרשת עמונה בהסכמה ובדרכי נועם עד סוף 2012, וכי המדינה תעדכן את בית המשפט ביולי 2012 לגבי הצעדים את שננקטים.

 

במקביל, בעניין ששת המאחזים הנוספים הבנויים על אדמה פרטית ביהודה ושומרון, הודיעה הפרקליטות לבג"צ כי החלה עבודת מטה למימוש הפינוי בהסכמת התושבים. הפרקליטות מציינת כי גורמים במינהל האזרחי ערכו פגישות עם ראשי המועצות האזוריות שבתחומן נמצאים המבנים המיועדים להריסה, וזאת על מנת לפעול איתם בתיאום ולהביא לכך שיתפנו בעצמם.

 

בנוגע לפינוי מאחז גבעת אסף, עדכנה הפרקליטות את בג"צ במגעים שמתנהלים עם נציגי המאחז, ולפיהם מבקשת המדינה מהמתיישבים להתפנות עד 1 ביולי.

 

מברכים, אבל לא על המוגמר

בימין קיבלו את הודעת המדינה בשמחה מהולה בחשש. "אני מברך, אבל לא על המוגמר", אמר ל-ynet אבי רואה, ראש המועצה האזורית בנימין שבתחומה המאחזים. "זה אולי שחרר קצת לחץ אבל זה לא פותר שום דבר כי נצטרך להתמודד עם זה שוב עוד חצי שנה. במצב הנוכחי לא ניתן להסדיר את המאחזים אבל יש דרכים משפטיות להתנהל איתם. צריך לזכור שמדובר ביישובים שקיימים מעל 10 שנים. יש שם משפחות שפיתחו שם חיים".

 

גם יו"ר ועד מתיישבי בנימין, איציק שדמי, סבור שמדובר "בבשורה משמחת אבל אסור לנו לטעות. היישובים עדיין לא הוכשרו.

אנחנו קוראים לכל חברי המערכת הפוליטית לא להוריד את הלחץ מראש הממשלה ושר הביטחון על מנת שהתהליך יגיע".

 

תושבי מאחז מגרון מסרו בתגובה להחלטת הממשלה: "לאט לאט רואים איך הרכבת חוזרת לפסים ואיך ראש הממשלה מתעשת מול הפרקליטות. יפה שעה אחת קודם".

 

יריב אופנהיימר, מזכ"ל "שלום עכשיו" שהגישה את העתירה הראשונית: "היום הוכח שכולם שווים בפני החוק למעט המתנחלים. הממשלה מבזה את עצמה ומוכיחה שתצהיר שנחתם על ידי מזכיר הממשלה לא שווה את הנייר עליו הוא חתום. בפועל, נתניהו מעדיף את שלמות הקואליציה על שלטון החוק. "שלום עכשיו" תתנגד לעמדת המדינה לקראת הדיון בבג"צ".

 

ארגון "יש דין" לזכויות אדם מסר: "תגובת המדינה מלמדת שלא שלטון החוק בראש מעייניה אלא טובת העבריינים, שעליהם היא תגן גם במחיר ביזוי החלטות בית המשפט".

 

Read this article in English  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פינוי עמונה, ארכיון
צילום: עודד בלילטי, איי פי
מומלצים